Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Gastromand Cityguide: Nice

Gastromand Cityguide: Nice
Webmasteren

En mellemlanding i Amsterdam lufthavn¬†Schiphol og den danske parodi p√• en sommer var skiftet ud med Sydfrankrigs noget mere seri√łse bud p√• samme – undertegnede har v√¶ret en uge i Provence – n√¶rmere bestemt Nice. Med udgangspunkt i NH Hotel Nice kastede det bl.a. en r√¶kke gode franske spiseoplevelser af sig.

Her får du et par af de bedste.

View Gastromands guide til Nice in a larger map

Le Bistro Gourmand

When in Rome… N√•r nu vi var i Frankrig var vi naturligvis ogs√• n√łdt til at pr√łve en restaurant med en Michelin-stjerne.

Der er stor forskel p√• “v√¶rdien” af en Michelin-stjerne og niveauet p√• en 1-stjernet restaurant i Frankrig kan ikke umiddelbart sammenlignes med en 1-stjernet restaurant i Danmark (hvor det kun er K√łbenhavns aller bedste restauranter forundt at modtage en stjerne). Det er dog som regel stadig en god indikator for et fornuftigt spisested. N√•r der endvidere tilbydes en 3-retters menu til 32‚ā¨ – ja s√• er det sv√¶rt at sige nej.

Turens bedste ret…

Le Bistro Gourmand imponerede langt fra og var heller ikke den hyggeligste af de restauranter vi bes√łgte. Men er du ude for at f√• en fransk Michelin-oplevelse, er de 32‚ā¨ alts√• godt givet ud. Og jeg fik trods alt turens bedste ret p√• Le Bistro Gourmand – ravioli med rejer i en skummende hummer sauce – yum!

Le Bistro Gourmand

La Rossettisserie

“La Rossettisserie serverer byens bedste k√łd” – ordene kom fra en fransk pige, da vi forg√¶ves havde fors√łgt at droppe ind p√• den hyggeligt udseende restaurant. Mere beh√łvede jeg ikke at vide for at reservere bord til aftenen efter. Konceptet er simpelt: Kylling, kalv, okse, svin eller lam fra rotisseriet med stegte kartofler, mos eller ratatouille.

Engelsk udgave af det simple menukort p√• Rotisseriet…

Og konceptet var lige s√• godt som det var simpelt. M√łrt og velsmagende k√łd med godt og rustik tilbeh√łr, hvor specielt mosen var suver√¶n.

S√•’ der svin til far…

Vi havde f√•et bord i restaurantens k√¶lder. K√¶lderen var super hyggelig og mindede mest af alt om en grotte. Den h√łje luftfugtighed trak dog ned p√• oplevelsen, s√• pr√łv om ikke du kan f√• bord i stueetagen.

Hyggeligt… Men fugtigt…

La Rossettisserie

Au Moulin Enchanté

Tripadvisor har ofte v√¶ret en stor hj√¶lp, n√•r der skal findes restauranter i byer, der bes√łges f√łrste gang, og s√•ledes ogs√• i Nice. Lettere pressede fandt vi en aften en restaurant der ikke l√• langt fra hotellet. Vi havde ikke tidligere haft held med at droppe ind fra gaden, men fingrene blev krydset og det virkede √•benbart.

Au Moulin Enchant√© er en hyggelig bistro med masser af franske retter. Vi r√łg p√• carpaccio til forret og henholdsvis honningmarineret and og b√łf af filet med svampesauce. Carpaccio’en var¬†come si comme sa. Til geng√¶ld var det honningmarinerede andebryst l√¶kkert, b√łffen m√łr med en dejlig stegeflade og svampesaucen den bedste jeg husker at have smagt.

Vores tjener på Au Moulin Enchanté skal også lige have lidt ros Рhan var simpelthen et fransk festfyrværkeri Рbåde på fransk og engelsk og det er altså lidt af en sjældenhed i Frankrig.

Au Moulin Enchanté

La P’tite Cocotte

Turens sidste udem√•ltid blev ogs√• turens bedste! En hyggelig lille restaurant i sm√łge i den gamle by.

Venlig betjening og sidst men ikke mindst klassiske franske retter, der bare smagte vanvittigt godt. Undertegnede hoppede p√• den m√łreste andeconfit til forret, kanin til hovedret og ost til dessert – alt sammen til budgetvenlige 25‚ā¨. J’aime!

Et kig ud i k√łkkenet afsl√łrede en kok og et k√łkken der var halvt s√• stort som undertegnedes, men der kunne alts√• laves mad.

Karamel-cr√®me-brul√©en faldt virkelig i k√¶restens smag…

La P’tite Cocotte

Når du er i Nice må du naturligvis heller ikke snyde dig selv for en tur på marked, hos slagteren og/eller i et af de vanvittigt lækre supermarkeder Рsåledes indtog vi turens sidste aftensmåltid, bestående af franske delikatesser og oste på hotelværelset.

Tilbage er vist kun at sige: Book du bare den flybillet! :-)

Har du v√¶ret i Nice? Hvad synes du om byen og hvor b√łr jeg spise n√¶ste gang?

Kommentarer

  1. Haps – den guide er straks gemt, for det er helt sikkert, at jeg skal til Nice igen i l√łbet af de kommende √•r. Vi spiste p√• Lou Pistou, der serverede god, solid lokal mad smagt til med masser af k√¶rlighed og SM√ėR ;-)

    Hvis du/I vover jer udenfor Nice en dag, s√• kan jeg anbefale Les Bacchanales, der har Michelin-stjerne og i √łvrigt en kok, der har v√¶ret dansk gift og derfor taler flydende dansk! Smuk, sp√¶ndende og velsmagende mad – tre retters frokost kostede 35 euro, og det virkelig godt givet ud.

    • Hej Piske.

      Tak! Det er altid godt med et par ekstra tips Рde er hermed også givet videre til vores læsere! :)

  2. Jadani

    God guide. Jeg var selv afsted umiddelbart efter Webmasteren, og pr√łvede ogs√• et par af de samme steder (efter den fine service med en lyn-anmeldelse p√• facebook). La P’tit Cocotte kendte jeg fra et tidligere konferencebes√łg i Nice, og skulle selvf√łlgelig afsted igen; og det skuffede ikke. Rent cost-benefit-m√¶ssigt et af de bedste steder, sammen med bib-gourmand restauranten Bistrot d’Antoine. Begge steder er virkelig gode, og kan klart anbefales. P√• d’Antoine kan det dog godt betale sig enten at bestille hjemmefra eller s√łrge for at g√• forbi den f√łrste aften man har mulighed og reservere til senere p√• ugen, da der gerne er fuldt booket flere dage frem. Derudover var jeg ogs√• forbi michelin-restauranten Bistrot Gourmand, dog valgte jeg “kokkens hum√łr og markedets udbud”-menuen inkl. vinmenu (Champagne, amuse-bouche, 4 retter og 4 glas vin for ‚ā¨89). Fine retter og is√¶r interessante vine. Men i lighed med webmasteren, synes jeg godt nok at der er MANGE restauranter i K√łbenhavn (og resten af DK?), der kunne have stjerner, hvis det var den generelle standard, der kr√¶vedes.
    Men alle tre steder er anbefalelsesværdige, hvis man befinder sig i Nice.

    • Hej Jadani.

      Godt at h√łre, at du ogs√• havde en go’ tur! :)

      Sjovt du n√¶vner D’Antoine, hvor vi fors√łgte at f√• bord af flere omgang – dog uden held, s√• du har helt ret i, at der skal bestilles nogle dage i forvejen.

      Pr√łvede du andet interessant?

      • Jadani

        Ja, vi var ogs√• heldige med at f√• plads. S√• det kan helt klart betale sig at g√łre forarbejdet hjemmefra.

        Jeg pr√łvede ikke andet der var en anbefaling v√¶rdigt. Lidt generiske provence-k√łkkener, men ikke noget der skilte sig ud.

  3. Jeg synes betragtningen omkring “niveauet” for Michelin-stjerner i de forskellige lande er vildt interessant, hvordan kan det forsvares, at s√• mange middelm√•dige franske restauranter have 1-stjerne, og andre fx danske ikke have? Hvordan kan de videre forsvare, at tage til Girona som ligger 130 km fra Barcelona – men ikke til √Örhus (Frederiksh√łj) som ligger ca. 180 km fra Flensborg? Svaret er indlysende – jeg p√•peger blot det √•benlyse :-)

  4. Headhunter

    Jeg kan klart anbefale Le Chantecler til andre der l√¶ser artiklen her. Det er vildt luxus og maden var bare spot on! Vi fik lige fra Tr√łffel/ Foie Gras startere til due der var anrettet som en svane p√• vores tallerken. Det var virkeligt en oplevelse :)

Smid en kommentar