Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Day of the Dawgs! Hotdog DM 2013

Day of the Dawgs! Hotdog DM 2013
Eksilsønderjyden

Damn…Den havde jeg sgu ikke lige set komme!


Ovenstående må nok være den hyppigst tilbagevendende tanke, når man smagte sig igennem otte vanvittigt fantasifulde takes på hvad en hot dog også kan være, da danmarksmesteren i moderne hot dogs skulle findes på weekendens food festival, som blev afholdt på Tangkrogen i Århus.

Dawgs og damer...Gastromand-heaven??

Dawgs og damer…Gastromand-heaven??

 

En række af landets ypperste kokke stillede til start i denne tour de force i kogekunst udøvet i en pølsevogn (faktisk en halv, da de fleste teams deltes om en!). Feltet talte bl.a. årets kok 2013, årets kok 2012, verdensmestrene i grill, samt køkkenchefer fra tre af landets indiskutabelt bedste restauranter – to af dem med stjerner under bæltet – den sidste ejer og køkkenchef på årets restaurant 2012. Intet mindre end et ærefrygtindgydende felt!

Flere damer...Yup...Gastromand-heaven, for sure!!

Flere damer…Yup…Gastromand-heaven, for sure!!

 

Belejligt nok havde Eksilsønderjyden fået sneget sig med i dommerpanelet, som desuden bestod af The Hotdogjudge, Klidmoster, Timm Vladimir, en række andre skarpe smagere og naturligvis manden bag konkurrencen: Børsens Ole Troelsø.

Og lad det være sagt med det samme: Eksilsønderjyden drog tilbage mod staden, med stor tilfredshed i både mave og sind! Dagen blev et sandt bombardement af smagskombinationer, teksturer, dufte, sjove idéer og masser af inspiration. Herunder følger en kort gennemgang af de smagte hot dogs.

Jack Kramer og havtasken

Første dog på menuen var kreeret af Jack Kramer fra Brøndums med en pølse på havtaskekæbe, som havde en lidt ”mushy” struktur og desværre lidt for blid i smagen – men idéen var god og der kan helt sikkert arbejdes videre med den.

Jack Cramer's hotdog med havtaskekæbe

Jack Cramer’s hotdog med havtaskekæbe

 

Grilllandsholdets Pulled Dog

Herefter videre til grilllandsholdets fortjente hyldest til sig selv i form af deres ”Pulled Doggy” – en pølse på hakket pulled pork i en brioche, med en trøffelmayo-coleslaw, bbq-sauce (VM-vinderen), balsamico-syltede rødløg og jalapenos-rogn! Og for lige at sætte prikken over i’et: toppet med en bacon/malt-crumble og friskrevet trøffel! Superfin balance hvor vi nåede hele vejen rundt i de 5 smagsnuancer – desværre manglede pølsen en smule fedme.

Grilla-lamdsholdets Pulled Dog

Grill-landsholdets Pulled Dog

 

Hotdog a la Bornholm

Næste indslag var årets kok fra 2012, Daniel Kruse fra Stammershalle. En super fin hot dog med en pølse på lam og æble i et røget brød, toppet med løg-mayo, syltede perleløg, røget brød, lamme/æble pølse, crumble på flæskesvær, tørret rødbede, Vesterhavsost og ikke mindst en genial ketchup-marengs! Lækker struktur og god balance. Jeg havde personligt Daniels kreation som ”runner-up”!

Daniel Kruses lamme-dog

Daniel Kruses lamme-dog

 

Hotdog-kongen fra Aalborg

Videre til årets kok 2013! Michael Miv, CANBlau i Aalborg, leverede en spansk/asiatisk inspireret dog med en pølse på sortfods-svin, løgmarmelade, karljohan-remo, ostesauce, peanut-creme, asiatisk dressing crunch af gris og de mindste lotusrødder jeg til dato har set. En smule rodet at se på, men ikke desto mindre en dejlig kompleks smag. Michael og teamet var et klart publikumshit og vandt titlen som årets hotdog konge, der uddeles til dagens bedst sælgende pølsemand.

Michael Mivs Spanske dog

Michael Mivs fusions-dog

 

Thai Dog fra Kiin Kiin

Fra Spanien fløj vi direkte videre til Bangkoks gadekøkkener og til et anderledes, men virkeligt lækkert indspark. Dak Laddaporn, køkkenchef på Kiin Kiin, bød på ægte thai-stemning med hendes ”Chiang Mai”-dog. En flad version af en steam bun, med en pølse på and og kylling toppet med generøse mængder af krydderurter, chili og rødløg – serveret under en osteklokke fyldt med røg. Smagfuldt og frisk som kun det asiatiske køkken kan være.

Dak Laddaporns Chiang Mai Hot dog! One night in Bangkok...

Dak Laddaporns Chiang Mai Hot dog! One night in Bangkok…

 

Wiener Schnitzel – doggy style

Tilbage til Centraleuropa og det østrigske køkken, med en wiener schnitzel – doggy style. Martin Bjørn fra Brdr. Price serverede en dog med en friteret paneret pølse på kalveinderlår, en ærtepuré, kartoffelchips og friskhøvlet peberrod. Idéen var super, men desværre manglede den noget syre til at knække de mange fede noter og den tunge brioche.

Martin Bjørn fra Brdr. Prices fortolkning af wiener schnitzel

Martin Bjørn fra Brdr. Prices fortolkning af wiener schnitzel

 

Wassim vs. Cunningham

Efter seks dawgs var den værste sult stillet, før turen gik videre forbi de to sidste kokke – de to hotdog-kamphaner og kokke-genier Wassim Hallal og Paul Cunningham. Sidste år løb Wassim med sejren og som vanen tro har hån og beskyldninger (med et glimt i øjet forstås) fløjet gennem luften de sidste par uger. Og de to drenge kunne naturligvis heller ikke lade være med at stikke til hinanden i løbet af konkurrencen. Bl.a. “hyldedes” Wassim Hallals vinder-dog fra sidste år af Cunningham, med et remake: en slap pølse i et kondom!

Hyldest? Not so much... Men prøvesmages skulle den! (foto: klidmoster.dk)

Hyldest? Not so much… Men prøvesmages skulle den! (foto: klidmoster.dk)

 

Først af de to kombatanter var Wassim, som tog os med tilbage til 1920’ernes Paris. Placeret ved borde med ternede duge og med et glas Bourgogne i hånden, var forventingerne skruet helt i vejret da Wassims franske hot dog kom på bordet. Det tradionelle franske hotdog brød var erstattet af to styks flæskesvær og pølsen erstattet af en rillette på på gris . Derudover østersblade og lidt andet grønt. Desværre manglede jeg noget struktur og den nederste svær var blevet blød og sej før servering. Ærgeligt…syntes at idéen var super fræk!

Wassims franske hot dog

Wassims franske hot dog

 

Som rosinen i pølseenden entreerede Paul Cunningham scenen med en hot dog, som fuckede helt og aldeles op med min forestilling om hvad en hot dog kunne være. Må jeg præsentere jer for vinderen af Moderne Hotdog DM 2013: Dessert hotdoggen!

Cunninghams dessert-hotdog! Vinder-dawgen 2013!

Cunninghams dessert-hotdog! Vinder-dawgen 2013!

 

Et doughnut-brød, en pølse på dulce de leche, en jordbær/hindbær-ketchup og en citronsennep. Herpå ingerfær-syltede agurker og til sidst ”ristede løg” af karameliseret ingefær. Fremragende komposition og måske den bedste dessert undertegnede har fået i år? Desuden vanvittigt kreativt og langt uden for ”boksen”! En fortjent vinder i et felt af interessante og gode smagsopleveler.

Et stort tillykke til Paul fra Gastromændene!

En triumferende sejrherre!

En triumferende sejrherre!

 

Vi kan desuden lige nævne, at Brian Pedersen fra Pølsemageriet i Silkeborg løb med sejren i kategorien for traditionelle hot dogs! Læs mere om denne konkurrence hos Hotdogjudge!

Alt i alt var det et fantastisk arrangement, som ud over at pirre vores smagsløg også præsterede at samle en stor pose penge ind til Ungdommens Røde Kors. De deltagende kokke betaler selv alle råvarer og samtlige indtægter går ubeskåret videre til den velgørende organisation. Som en tilskuer så smukt udtrykte det:

”Sjældent har min samvittighed været så god, efter at have kværnet for 300kr hot dogs!”

Hvilken dawg synes du ser bedst ud?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Forbløffende! Gad sgu’ godt at gå igennem den hot dog menu. Vild hot dog han får lavet Mr. Cunningham. Gode billeder og god anmeldelse.

  • Tak for de rosende ord! Det var en helt igennem super oplevelse, så kan kun opfordre til at kigge forbi næste år :)

 2. Birgit nielsen

  JEG syndes der skulle have været to katorier ,en rigtig hotdog og en moderne , den moderne ,har jo ikke noget ,med virkeligheden at gøre vh ,men tillykke aligevel

  • Jens

   Der er to kategorier. Inden de kreative gik på var der en konkurrence om de traditionelle hot dogs.

  • Hej Birgit!

   Som Jens rigtigt fortæller var der to kategorier – Gastromand havde bare ikke mulighed for at deltage i den første del af konkurrencen :) Du kan finde et link til en gennemgang af den klassiske del af konkurrencen lige under billedet af Paul med pokalen!

 3. Hej drenge

  Jeg smagte dem alle. Min favorit var Mivs hotdog fra Canblau. Min franske hotdog, fra Wassim, var faktisk meget vellykket. Jeg ved godt, at flere af dommerne fik en uheldig oplevelse med den, men det gjorde jeg ikke.

  Pauls var klart mest innovativ med en perfekt smag, så hans sejr er ganske fortjent. Selvom det jo var en dessert.

  Grilllandsholdets fandt jeg også smagsmæssigt rigtig god, desværre var pølsen alt for tør. Lidt synd. Den havde nemlig den helt rigtige BBQ smag – respekt for det:)

  I det hele taget synes jeg, at samtlige hotdog var en oplevelse. Alle var gode, men på hver sin måde. De giver den gas – og sådan skal det også være!

  God frokost:) /Jan

  • Hej Jan,

   tak for din kommentar og tak for snakken – super hyggeligt :)

   Alene på smagen, havde jeg også Mivs hot dog i top 3 – virkeligt god smag, desværre lidt rodet at se på!

   Ellers er jeg fuldstændig enig med dine betragtninger! Et super højt niveau!

 4. Stinne

  som andre vist også har påpeget, så var Marge Simpson der først med dessert-doggen :) Så godt ud det hele – ærgerligt at man ikke kunne være med søndag.

  • Ja, Stinne – det er godt set! Må lige få fortalt Paul, at han ikke er heeelt så innovativ, som han render rundt og siger ;)

   Og så må du lige sørge for at komme afsted næste år! Det er virkelig en super oplevelse :)

Smid en kommentar