Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

19 kommentarer

Hjemmelavet pizza på grillen er genialt

Hjemmelavet pizza på grillen er genialt
Familiefaren

Ja, det er en genganger som den kære Webmaster lavede til perfektion, men ikke på grill (Hjemmelavet gourmetpizza).  Så her kommer en altid sikker vinder – hjemmelavet pizza bagt på Weberen.  

En pizzaovn rammer minimum 350 grader (læs mere om pizza i egen pizzaovn i forummet), men har du ikke sådan en fætter til rådighed, så fortvivl ej – det bliver næsten lige så godt i grillen, med den rette fremgangsmåde. Målet at få grillen så varm som overhovedet muligt inden vi smider pizzaen på. Her ligger (næsten) hele hemmeligheden bag pizzabagning på grillen.

Læs også: Weekendtesten – AlfaPizza Stenovn og Aarhusianerens Stenovnspizza

 

Keep it simple…

 

Læs også: Min genvej til den perfekte pizza

 

Optænding af grill til pizza

Med de rigtige tips er det faktisk muligt at få sparket din kuglegrill godt over de 300 grader. Tak for kommentarerne som er indarbejdet heri:

  1. Brug trækul, da de kan blive markant varmere end briketter
  2. Afmonter evt. askebakke og åben helt for spjældet – jo mere ilt jo højere temperatur
  3. Åben spjældet i låget og lad låget ligge lidt på skrå på grillen – igen for at få mere ilt ind og dermed opnå højere temperatur
  4. Brug en pizzasten eller lignende og lad den varme i grillen i minimum 15 minutter inden du smider pizzaen på

Pris: Denne er naturligvis meget afhængig af fyld, så prisen her er for dej og fyld: ca. 30 kr. ingredienser.

5.0 from 1 reviews
Hjemmelavet pizza på grill
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
 
Ingredienser
Pizzadej (2 stk. pizzabund)
  • 300 g mel tipo 00
  • 200 g durum mel
  • spsk salt
  • 10-12 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • Vand
Tomatsauce
  • dåse hakkede tomat
  • 2 tomater
  • grøn peber
  • løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk oregano
  • 1 spsk sherry vineddike
  • Salt/peber/sukker
Tilberedning
Pizzabund
  1. Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
  2. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet.
  3. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza.
Tomatsauce
  1. Put hele molevitten i en blender og smag til med salt, peber og sukker.
Noter og anretning
Fyldet må være efter smag og behov, denne gang blev det til oksekød, jalapenos, grøn peber, chorizopølse. Der kommer lige et lille tip fra en gammel pizzabager. Nogle kan være bange for at smide rå fars på en pizza, men det skal man ikke være, man kan med fordel røre et æg og smage til med salt, peber, chili, paprika inden da. Sådan gør stort set alle pizzeriaer.

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Man kan med fordel fyre med trækul når man bager pizza i grillen. De bliver afsindigt varme og da der jo kun skal grilles i kort tid, ja så gør det ikke noget at de brænder hurtigt væk. Jeg fyrer godt op i dem hele vejen rundt langs kanten (ikke direkte under pizzasten da den simpelthen bliver for varm og brænder bunden.
    Når der ikke er en pizza på grillen, så sørg for at lade låget ligge skævt på så eksta meget ilt kommer ind til kullene. Man kan også med fordel tage askeopsamleren af weberen (hvis man har en model med en sådanne på) da det giver ekstra luftindtag fra bunden.
    På den måde kan du snildt på din weber op på 400C.

  2. Hej Kim, det lyder meget interessant! Jeg har kun fået den op på ca. 300 grader (der går mit termometer til) jeg har en Weber Performer 57. Har du et mærke du kan anbefale?

  3. Buus

    Det ser godt ud! Jeg kan anbefale at købe 12% mel fra Lidl istedet for tipo 00. Man er vel lidt fedtet når det kommer til stykket :-)

    Protein indholdet er højere end i tipo 00, så man får en mere elastisk dej.

    Jeg har hørt, men ikke selv prøvet at man kan fyrer weberen op med træ, som skulle have temperaturen.

    • Er “12 %” mel billigere end tipo 00? I øvrigt kan man ofte få 1 kg øko tipo 00 for ca. 12 kr. i fx Rema1000, det er til at betale – du siger træ? Altså almindelige fyrretræ eller lignende?

  4. Gyldendahl

    Det lyder lækkert:-)

    Hvilken olivenolie bruger du til retten?
    Og hvordan finder/vælger man en god olivenolie?

  5. Jeg kan ikke forstå, at alt skal smides.
    Smid bøffen på panden – det sprutter a.h.t. og rengøringen bagefter er besværlig.
    Smid en kommentar – jeg har nu valgt at skrive én, for jeg tror ikke, at min iPad har godt af at blive smidt med.
    Synd for en ellers god hjemmeside ?
    Med venlig hilsen
    Ole

    • Hej Ole – jeg er nok ikke helt med, er det vores lidt lette ordvalg du ikke er dus med?

  6. maja

    Er der et tip til gasgrill – min kæreste og jeg prøvede sidste weekend på en støbejernspizzasten på gasgrill – det gik ad H… til… Bunden blev meget meget sort, og pizzaen var uspiselig :-(

  7. Klaus

    Hej Maja, jeg laver pizza på min gas grill. Jeg har en weber q3000, jeg fyrer helt op for grillen og lader den blive helt varm. Pizzastenen er allerede inde i grillen.

    Når det hele så er varmt smides pizzaen på stenen (har dog kun en pizzasten af ja ehh sten). Lige når pizzaen smides på slukker jeg for den brænder det er nede under pizzaen så det kun er en meget varm sten der sørger for sprød bund og indirekte varme der laver pizzaen færdig. Det bliver super godt!

    En gang glemte jeg at slukke for den midterste brænder, det blev bunden noget sort af.

  8. Nikolaj

    Mega god opskrift. Brødet blev sprødt, og tomatsovsen var rigtig god.

    Det er første gang jeg har lavet det. Syntes det er rigtig nemt, at gå til.
    Jeg brugte trækul. De er nemme, at arbejde med og bliver rigtig varme.

  9. Nikolaj

    Vedr. gasgrill, så kan man også med succes “løfte”(vi brugere bare nogle staniol kugler) sin pizzasten så den kommer lidt væk fra risten. Dette gør vi, da vi ikke har så mange brændere at rutte med. Så bliver bunden heller ikke sort.

  10. Martin

    Fuld skrald på temperatur.
    Gas alle brænde på og sluk den i midten når dejen kommer på stenen.
    Kul. Ja ud i siderne husk at åbne spejl i top og bund.

    Tip til at få den gode pizza form og luftige dej brug en rund metal skål vend den på hovedet og mel på og stræk tryk den ud. Kage rullen ødelægge det.

    • Tak for tips Martin – lyder til du har ret godt styr på det! Også godt tips med kagerullen (eller uden) de rigtig dygtige kan gøre det med hænderne – der er jeg ikke helt endnu!

  11. Jens

    Har lige købt en Weber pizzasten. Ligger jeg pizzaen direkte på stenen eller skal der et eller andet imellem. Når jeg kigger på billeder ser det ud som om der ligger et eller andet mellem sten og pizza?

    • Hej Jens – til nogle sten er der en plade – sikkert lavet af aluminium – sådan én har jeg – men det betyder egentlig bare, at du lidt nemmere kan få pizza’en over på stenen – pladen leder varmen utroligt godt i øvrigt…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: