Gastromand.dk | 14. December 2017

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Hjemmelavet stenovnspizza med kartofler, kantareller og confiteret and

Hjemmelavet stenovnspizza med kartofler, kantareller og confiteret and
Aarhusianeren

Nu har jeg efterhånden rigtig mange gange og fra flere steder hørt for, at jeg ikke nogle pizzaopskrifter på vores site. Men alt kommer til den som venter, har jeg altid sagt – og nu sker det så… 

En af grundene er naturligvis, at jeg har en pizzaovn, ikke en traditionel en af slagsen bygget i sten, og heller ikke den hjemmebyggede, som mange sværger til. Men en færdigbygget i rustfrit stål fra den italienske producent, AlfaPizza. For noget tid tilbage har jeg faktisk skrevet en lille anmeldelse af den, Weekendtesten: AlfaPizza Stenovn.

Med sine 140kg har den naturligvis ikke nær så meget masse til at holde på varmen, som fx en mere massiv stenovn. Men jeg synes dog at ovnen i sig selv klare det ganske godt, og sidste sommer da vi lavede ny terrasse, var det guld værd at den bare kunne rulles bort, og tilbage på den nye terrasse. Nå, men det skal jo dybest set heller ikke handle om selve ovnen – buttom-line er bare at pizzaer bare bliver meget bedre i en stenovn med rigtig brænde – og ikke mindst bål og røg.

 

stenovnspizza - 8

 

Tilbage i juni havde jeg et par af de andre Gastromænd til overnatning under den årlige Northside festival – og ikke at det er noget jeg selv har valgt, men mere noget Anders aka Webmasteren har bestemt – så er det blevet en tradition, at vi skal lave pizza søndag morgen. Denne faktisk ret lækre pizza blev på mærkværdigvis til i selvskab med større omgang tømmermænd.

 

 

5.0 from 1 reviews
Aarhusianerens Northside (tømmermænds) Stenovenspizza
Forfatter: 
Kategori: Aftensmad/snacks
Køkken: Italiensk
Antal personer: 6-8 pizzaer
 
Ingredienser
Dej
  • 800g Tipo 00 mel (jeg erstatter nogen gange op til halvdelen med durummel, afhængig af hvad der er på lager)
  • 1spsk salt
  • 4,5dl vand
  • 8g gær - eller lidt mindre tør gær
  • Olivenolie
Fyld
  • Kartofler på mandolin
  • Trøffelolie
  • Frisk rosmarin
  • Salt
  • Løgringe på mandolin
  • Kantareller
  • Frisk mozzarella
  • Confiteret And (hvis du ikke lige har lavet noget dagen før, så køb en dåse)
Tilberedning
Dej
  1. OBS: Du skal helst i gang dagen før, ellers lav dejen så tidligt som muligt på dagen
  2. Bland salt og mel og tilsæt i røremaskine (du kan også lave dejen i hånden, det gider jeg bare ikke)
  3. Bland vand og gær og tilsæt herefter i røremaskinen
  4. Kør dejen godt sammen
  5. Tag dejen ud og form den rund ved at folde dejen ind under sig selv
  6. Læg dejen i en tildækket beholder i nogle timer, gerne mange. 2-8 timer.
  7. Del dejen i passende størrelser, hver bold foldes/strækkes rund ved at fold dejen ind under sig selv (se teknikken i linket under opskriften)
  8. Hver bold smøres grundigt med olivenolie for at bevare fugten i dejen og gøre overfladen smidig
  9. Stil pizzadejen overdækket i køleskabet natten over og til de skal bruges
  10. Tag dejen ud 15-20 min før de skal bruges, er den for kold er den mindre smidig
  11. Nu skal dejen gøres rund, flad og klar til fyld, se evt. teknik i video herunder
Fyld
  1. Kør kartoflerne på mandolin i 1-2 mm tykkelse
  2. Læg kartoflerne i koldt vand og lad dem udvande
  3. Vrid vandet fra og læg dem i en skål
  4. Tilsæt trøffelolie, friskhakket rosmarin og drys med salt
  5. Kør løget på mandolin i 2 mm. tykkelse
  6. Rens kantarellerne og skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelse
  7. Del mozzarella og pull (som i pulled pork) den confiterede and, så det er klar til pizzaen
  8. Så ruller vi...
  9. Fordel først kartofler på pizzaen, vrid dem gerne en ekstra gang inden, hvis der er meget væske
  10. Fordel osten på pizzaen
  11. Slut med at fordele and, løg og kantareller
  12. Drys evt med lidt ekstra salt og peber

 

Inden du kaster dig ud i at pizzabagningen, synes jeg du hoppe forbi denne ret lækkert produceret video med tekniker til ChefSteps: den perfekte pizza bund.

 

TIP & TRICKS

Hvis du skal bage mange pizzaer eller bare føler dig lidt usikker på lige at smide pizzaerne i ovnen – det kan faktisk godt gå galt med tungt fyld på og en dej, som klæber lidt til pizzaspaden. Så kan du forsøge dig med at for-bage pizzadejen. Lav dejen helt tynd som den skal være, drys lidt mel – gerne majs eller durummel på spaden, og smid dejen ind et halv til et helt minut. Det kan du nemt starte med at gøre med alle dine pizzadeje, hvorefter du lægger fyldet på. Når dejen er for-bagt, skal den så længere med fyld på inden færdig bager den. Laver du en kartoffelpizza, kan du med fordel for-bage med lag kartofler på dejen. Læs flere tips og tricks her: Sådan bliver du byens bedste pizzabager: 5 tips til den perfekte pizza.

~~~

Pizza in the making…

stenovnspizza - 1

 

stenovnspizza - 2

 

stenovnspizza - 3

 

stenovnspizza - 4

 

stenovnspizza - 6

 

stenovnspizza - 7

 

stenovnspizza - 9

Velbekomme!

>   Hvordan laver du din pizza?
> >   Hvad er dit favorit fyld?
> > >   Del dine pizzatips og tricks med os

 

Kommentarer

  1. Mikkel

    Det er sgu lækkerier, det er der. Lidt revet trøffel oven på kunne vel ikke skade? :)

  2. Det skader sjældent, prøv det…

  3. Nicolai

    Er der en ret med frisk trøffel du kan anbefale en ret trøffelforskrækket sjæl der ikke kan FORDRAGE at ikke kunne lide visse ting?! Har smagt trøffelolie og det er noget så rædselsfuldt 😞

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: