3 kommentarer
Pizza med parmaskinke, portobello, løg og vesterhavsost
Så er vi kommet til den sidste af tre pizzaopskrifter i denne omgang, dog lidt anderledes end de forrige. Men fuld smæk på smagen!
Kommer du lige ind fra siden, var de to tidligere pizzaer:
- Pizza Quattro Formaggi – Pizzaen med de 4 fantastiske oste
- Sprød kartoffelpizza med ricotta og urteolie
Igen, inden du kommer for godt i gang med opskriften, så vi du opdage, at jeg her ikke beskriver hvorledes dejen er lavet. Men det har jeg også gjort flere gange før, så jeg vil henvise til de to nedenstående opskrifter, som jeg også vil anbefale. Et lille tvist er dog, at vi i denne omgang også benyttede lidt surdej i bunden – og det er ikke sidste gang.
Find pizzadejen her:
- Hjemmelavet stenovnspizza med kartofler, kantareller og confiteret and
- Hjemmelavet stenovnspizza med røget and, balsamicoløg og karamelsten
Her kommer umami pizzaen, som mest af alt var et gadekryds, som opstod lidt ved et tilfælde, da der skulle bruges lidt rester i projekt-pizzabagning.
Ingredienser
- Pizzadej
- Mutti pizza sauce (den nemme løsning, men lav gerne din egen)
- Portobello svampe (kørt på mandolin)
- Tynde skiver rød peber (kørt på mandolin)
- Vesterhavsost
- Parma skinke
Balsamico-Løgconfit
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk store løg
- 3 spsk brun farin
- 7 spsk god basamico
- Flagesalt (benyttede Læsø-salt)
Syltede rødløg
- 4 stk rødløg
- 4 dl æblecidereddike
- 1 dl sukker
- 20 stk peberkorn
Urteolie
- Olivenolie
- Frisk Rosmarin
- Frisk Timian
- Frisk Basilikum
- Salt
Udstyr
- Pizzaovn
Sådan gør du
Balsamico-Løgconfit (kan/skal laves før pizzadagen)
- Skær løgene i ringe, nemmest er det på mandolinjern
- Varm olien på en pande, og svits løgene til de karamellisere
- Tilsæt farin og lad det smelte sammen med løgene
- Tilsæt balsamico og lad det simre til du har en løgmarmelade
- Hæld i en lukket beholder og sæt på køl
Syltede rødløg (kan/skal laves før pizzadagen)
- Skær løgringene i ringe på mandolinjern
- Læg dem i et rent sylteglas
- Æblecidereddike, sukker og peberkorn koges op
- Når sukkeret er smeltet væk hældes væsken over løgene
- Luk glasset og lad det få stuetemperatur, herefter sættes de i køleskab
Urteolie
- Læg urterne i din morter og kør det helt fint
- Bland det godt op med en god olivenolie
Pizza (før bagning)
- Form en rund og tynd pizzabund
- Kør et jævnt lag pizzasauce på
- Læg balsamico-løg, vesterhavsost, portobello-svampe, samt rød peber jævnt fordelt på pizzaen
- Hvis du har en pizzaovn, skal den nu deri - ellers skal i en forvarmet ovn skruet op på max. gerne med en pizzasten.
Pizza (efter bagning)
- Læg parmaskinken på sammen med syltede rødløg
- Riv noget ekstra vesterhavsost ud over pizzaen
- Dryp urteolie rundt på pizzaen
- Sidst drysser du lidt flagesalt over pizzaen
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme… og lad os endelig høre, hvad du synes?!
Stik os en kommentarTags
Pizza-
Fantastisk pizza i sær de syltede rødløg giver den noget ekstra
Kommentarer