Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juli 2024

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Blinis – små, lækre og luftige med stenbiderrogn

Blinis – små, lækre og luftige med stenbiderrogn
Webmasteren

Vinteren er kold, klam og mørk – lige indtil det magiske øjeblik, hvor din lokale fiskepusher siger de smukke ord “skal du have stenbiderrogn…?”

“Stik mig et kilo” hører du dig selv stamme inden du lukker øjnene og kører kortet igennem. Tiden hvor kvabsoens, eller stenbiderens, rogn var en fattigmandsspise, er forbi. Og det er ikke uden grund. Hvis du spørger denne gastromand, findes der ikke meget bedre end de små, smukke, sprøde lyderøde bomber!

Nordens caviar, det lyderøde guld – ligemeget hvad vi kalder stenbiderrogn er og bliver det en gastromand-favorit!

Stenbiderrogn fortjener hjemmelavede blinis

Og de små lyderøde sensationer gør sig godt i mange retter, men det bliver ikke mget bedre end på hjemmelavede blinis med fed cremefraiche og rødløg.

Blinis – hjemmelavede, luftige og lækre

3.91 fra 44 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 32 stk

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl boghvedemel alternativt hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk cremefraiche
  • 2 dl let- eller sødmælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk salt

Udstyr

  • 3 røreskåle

Sådan gør du

  • Del æg i blommer og hvider
  • Stil hviderne i fryseren i max 15 min
  • Lun mælk i en gryde eller mikroovn
  • Pisk mælk med blommer, cremefraiche og honning
  • I en anden skål blandes hvedemel, boghvedemel, bagepulver og salt
  • Rør/pisk de to blandinger sammen
  • Tag hviderne ud af fryseren
  • Sikr dig at dine piskeris er helt rene
  • Pisk æggehviderne stive
  • Vend hviderne i dejen
  • Stil dejen i køleskabet og lad den hvile i 1 time
  • Steg en enkelt blinis for at sikre dig om dejen trænger til mere salt og/eller honning
  • Steg bliniserne i smør ved middelvarme
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Anret de små, lækre blinis med stenbiderrogn, finthakkede rødløg. 38% cremefraiche og frisk dild eller karse!

Det bliver ikke smukkerere end stenbiderrogn på blinis

Hvordan foretrækker du dine stenbiderrogn?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Tina Damholt Koch

    Hej og tak for en fed side.
    Jeg fejler en masse og prøver at leve gluten fri og histaminefattigt, men bruge alligevel din opskrift, med glutenfri mel og maskepone, og de blev stadigvæk gode. Så tak

  2. Mary

    Varmer du dem op inden anretning??

    • Det kommer an på om du laver dem lige op til servering. Hvis ikke, ja:)

  3. Susanne

    Kan de fryses?

  4. Ronaldo

    5 stars
    Siu

  5. Thomas Rendtorff

    Jeg kan ikke læse opskriften pga reklamer😩

    • Kim

      Læg telefonen ned og tryk på krydset over reklamen

    • Ronaldo

      5 stars
      Sku ha gået til louis nilsen!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering