Ingen kommentarer
Vintermad: Boller i selleri – trøffelstyle
Inspireret af et besøg (for en del år siden) på Restaurant No. 61 har jeg prøvet at genskabe en af de retter, vi fik den aften. Retten findes også i den Verdens Bedste Kogebog 2014: 61 Licks. Det er dog ikke helt som den du ville få på Restaurant No. 61 (og den fra kogebogen), men det betyder jo ikke noget, så længe det smager godt – og det gør det!
Læs også: Gastromand goes Tapas III: Albondigas (kødboller i sovs)
Dette er min udgave af boller i selleri. Opskriften svarer til 2-3 personer, så hvis der skal laves til flere, så kan man bare øge mængderne.
Ingredienser
Kødboller
- 500 gr. hakket svinekød
- 1 æg
- 1 løg
- 1 lille gulerod
- salt/peber
- 1 spsk mælk
- lidt reven muskat
Sellerisovs
- ½ knoldselleri
- 2 stænger bladselleri
- 1 fed hvidløg
- 2 bouillonterninger kylling
- salt/peber
- 2½ dl piskefløde
Toppings
- Saltede og gerne røgede mandler
- Æble
- Olivenolie
- Trøffel
- Purløg
Sådan gør du
- Rens og skær bladselleri og knoldselleri i mindre firkanter. Kom det op i en gryde og hæld vand i så det dækker grøntsagerne. Kom bouillonterningerne i. Giv det et skud salt og peber.
- Nu koges sellerien møre. Husk at sikre at det ikke brænder på. hæld evt. ekstra væske til, så det ikke sker.
- Mens sellerien koger laves kødbollerne. Bland kødet med æg, mælk, reven muskat, finthakket løg og gulerod og kom godt med salt og peber i.
- Når farsen er godt blandet bringes en gryde med vand i kog.
- Form bollerne så de svarer til en halv spiseske, og kog dem i vandet. Når bollerne stiger op til overfladen af vandet er de typisk ved at være færdige.
- Tag dem op af vandet og sæt dem et lunt sted, f.eks. ind i en ovn på lav varme, eller i en varmeskuffe, hvis du ejer sådan en.
- Når sellerien er kogt rigtig godt igennem og der ikke er ret meget vand tilbage tilsættes fløden.
- Brug en stavblender til at blende sellerien til en ensartet luftig og cremet masse. Smag evt. til med salt og peber, hvis det er nødvendigt.
- Anret i en dyb tallerken med 8-9 boller og kom sovsen henover. pynt med hakket æble, hakket purløg, grofthakket mandler, et par drys olivenolie og selvfølgelig med reven trøffel.
- Velbekomme
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Læs også: Ravioli og sommertrøffel
Hvornår har du sidst fået boller i selleri?
Stik os en kommentar
Smid en kommentar