Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. august 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Besøg hos No. 61 – Årets Bistro 2014

Besøg hos No. 61 – Årets Bistro 2014
Fynboen

Den danske Spiseguide har netop kåret de bedste restauranter i Danmark og i den forbindelse løb den Odenseanske restaurant No. 61 med titlen som årest Bistro/Brasserie 2014. En fin titel som forhåbentlig giver lidt tiltrængt fokus på den Fynske og Odenseanske restaurantscene.

Jeg har ikke besøgt de andre nominerede, så om No. 61 har fortjent sejren over de andre, skal jeg lade være usagt. Jeg har dog kun haft gode oplevelser med stedet, og vores besøg på restauranten i går forsikrer mig om, at nomineringen (og sejren) ikke var uden grund.

Jeg tog en hurtig beslutning efter kåringen og tænkte, at det var en oplagt lejlighed til, at min kæreste og jeg kunne komme ud og få lidt godt at spise.

Det er efterhånden en del år siden, at Martin Pilsmark åbnede Restaurant No. 61 (og senere tilhørende vinbar), og No. 61 må siges at være godt og grundigt etableret. Det er svært at forestille sig, at der både har ligget pizzeria og frisør i samme lokaler.

 

Tillykke med titlen som Årest Bistro/Brasserie 2014. Lad os nu håbe resten af Odense følger trop!

 

Restauranten findes på Kongensgade 61 i Odense – heraf navnet. Store vinduer ud mod gaden bringer efterårsstemning indenfor, uden at man som gæst føler sig begloet af forbigående. Stemningen er rolig, intim og hyggelig, og lyden fra køkkenet fylder lokalet uden at være generende.

Stilen er fransk, og det ses tydeligt på menukortet. Man kan stort set tilkøbe foie gras til samtlige retter – dessert undtaget. Konceptet er til at forstå. Du kan vælge mellem 2 forretter, 2 hovedretter og 2 desserter. Der er ingen tvang til 3 retter, men til 325 kr. er det kun sulten, som bør være en faktor. Det er også muligt at bestille enkelte a la carte retter; tornedos, entrecôte eller foie gras terrine. No. 61 har en masse gode vine på kortet, hvorfra det er muligt at bestille enten en flaske eller få serveret pr. glas. Min anbefaling er at lade personalet vælge vinen til retterne – de har ret godt styr på det.

 

Boller i selleri, saltede mandler og trøffel.

Boller i selleri, æble, saltede mandler og trøffel.

 

Vi lagde ud med hver vores forret. Jeg fik boller i selleri, og det var cremet og lækkert og med en god crunsh fra mandlerne. Jeg kunne godt have ønsket lidt mere trøffel, men det er jo ofte en smagssag – jeg er ret vild med trøffel. Min kæreste fik den anden forret, som var på kortet. Det var laksetatar med syltede tyttebær, skiver af Clara Friis pære, grønkål, nødder og mormordressing. Ifølge kæresten var der ikke en finger at sætte på den ret.

 

Laks, grønkål og mormordressing

Laks, grønkål og mormordressing

 

Til hovedret valgte vi begge den samme ret. Vi fik unghane med rød grønkål, svampe og morkelsauce. Hertil fik vi en lille kasserolle med kartofler. Jeg synes egentlig, at det ikke var nødvendigt med kartofler til, da portionerne var ganske generøse. Omvendt er det fint nok til de ekstra sultne gæster – det smagte også godt.

 

Unghave, svampe, kål og morkelsauce

Unghave, svampe, kål og morkelsauce

 

Hovedretten var godt sammensat, omend vi begge synes, at den lige manglede et ekstra skud salt. Heldigvis stod der salt på bordet, så det kunne hurtigt ordnes. Kålen gav sammen med bøgehattene og morkelsaucen en rig, skovbundsagtig dybde, som klædte den saftige hane. Det gav dog også en lidt fad smag, som krævede salt til at opløfte de forskellige nuancer.

 

Klassisk Creme brulée

Klassisk Crème brûlée

 

Til dessert valgte vi også hver sin. Min kæreste fik klassik crème brûlée. Jeg fik en citronfromage og vaniljeis. Crème brûléen var som den nu en gang skal være.

 

Citronfromage, vaniljeis og pund-til-pund kage

Citronfromage, vaniljeis og pund-til-pund kage

 

Citronfromagen var luftig og let og passede rigtig godt til isen. Den var syrlig uden at være bitter, og den var en god afslutning på måltidet. Den var nok min favoritret ud af de tre retter, jeg fik serveret, og det er jo altid godt at slutte på toppen.

Man forstår egentlig godt, hvorfor No. 61 har et godt rygte i Odense. Betjeningen er god og høflig, uden at være alt for højtidelig. Maden er velsmagende og ligetil. På vinfronten bliver man heller ikke skuffet. Restauranten tilpasser vinene rigtigt fint i forhold til retterne. Uden at have prøvet hele arsenalet tør jeg godt spå, at man ikke finder et eneste dårligt glas vin hos No. 61.

Tillykke med titlen som Årest Bistro/Brasserie 2014. Lad os nu håbe resten af Odense følger trop!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Det ser sgu dejligt ud!

    • Fynboen

      Hej

      Det var også en ganske oplevelse.

  2. vittrup74

    Jeg har spist på stedet 3-4 gange og er altid blevet godt trakteret. Jeg elsker den lille biks og deres tilgang til det franske køkken. Vinene er et kapitel for sig, men det er jo altid en god idé at spise et sted, som også har tilknyttet en vinbar. Prøv fx deres italienske pinot noir (jo de findes skam) til koen…

    Og en kommentar til Fynboen: Du har ret i, at Fyn og ikke mindst Odense har en hel del at byde på – også kulinarisk! Og der åbner fortsat flere nye interessante steder i byen!

    • Fynboen

      Hej

      Jeg lover også at der kommer flere anmeldelser fra “Danmarks navle”.

      og pinot noir… noteret ;-)

Smid en kommentar