Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

28 kommentarer

Weekendtesten: Verdens bedste kogebog

Weekendtesten: Verdens bedste kogebog
Familiefaren

Verdens bedste kogebog er nu landet pĂ„ gaden, og vi kan sagtens lave en subjektiv objektiv og neutral anmeldelse af bogen… Mens vi venter pĂ„ de lidt langsommere medier!

 

Udseende og fÞrstehÄndsindtryk

Den er mĂžrk, beklĂŠdt med guld og virker helt igennem bare som et yderst grundigt vĂŠrk. Timm Vladimir Ă„bner ballet med et smukt forord om de fire madmusketerer, som vi senest er blevet dĂžbt i Politiken. Ordene: “Der er ikke noget, der smager sĂ„ godt som passion, og den her kogebog er ved at sprĂŠkke af det. Den kommer til at fĂ„ mange ĂŠselĂžrer og fedtpletter”. SĂ„ er vi ligesom skudt i gang – og med den gennemgĂ„ende opfordring om at “Spise og drikke som en mand”, sĂ„ behĂžver vi heller ikke gĂžre sĂ„ meget ud af bogens stil og image – det kender I efterhĂ„nden alt for godt.

 

Start altid op med en Gastromand Sour - lige meget hvad...

Start altid op med en Gastromand Sour – lige meget hvad…

Opbygning og struktur

Vi er pĂ„ ingen mĂ„de ved den traditionelle opbygning, der er ingen “forret, hovedret og dessert” her – nĂŠ nej, “this is a mans world!”. Faktisk er der slet ingen dessert, for GastromĂŠndene gĂžr sig slet ikke i den slags. Hvis der absolut skal vĂŠre dessert, sĂ„ griller de en flok pĂžlser og en ordenlig bĂžf – yes sir! I stedet for har Gastromand pĂ„ en hidtil ellers uset kreativ mĂ„de opbygget bogen efter kapitler: fx “Morfaren”, “HĂžjtiden”, “Herrefrokosten”, “Til daten” som pĂ„ hver sin mĂ„de sikrer, at du som mand altid har opskriften, du lige stĂ„r og mangler (hvis vi smĂžrer for tykt pĂ„, sĂ„ siger I bare til, ikke? :-)).

Til Morfaren...

Til Morfaren…

Til TĂžmmermĂŠndene...

Til TĂžmmermĂŠndene…

Til Herrefrokost...

Til Herrefrokost…

 

Hvert kapitel Ă„bnes med et sĂŠrdeles velvalgt billede af de fire flotte fyre. Billederne er flotte i sort/hvid, sĂ„ de vil vĂŠre tidsvarende de nĂŠste mange Ă„rtier – der er sĂ„ sandelig tĂŠnkt pĂ„ alt! Det er lidt som om, at bogens opbygning af kapitler gĂžr, at man bliver suget ind i Gastromandens univers, og at bogen er umulig at lĂŠgge fra sig, nĂ„r man fĂžrst er gĂ„et i gang.

 

Vi havde faktisk tĂžmmermĂŠnd...

Vi havde faktisk tĂžmmermĂŠnd…

Billeder

Knivskarpe, dynamiske, kreative – bare gennemfĂžrt! Columbus Leth er mesteren bag aftrĂŠkkeren og tager madbilleder til et hidtil ellers helt uset niveau. Sammen med de fire GastromĂŠnds banebrydende opskrifter bringer de den gamle medieform “bogen” til nye hĂžjder.

 

Hvis du skal imponere...

Hvis du skal imponere…

Bonusinfo: Den sorte friske trÞffel var i overskud og sÄ var den ret skabt...

Bonusinfo: Den sorte friske trĂžffel var i overskud og sĂ„ var den ret skabt…

Bear Attack! Og ja, det er faktisk muligt at skaffe bjĂžrnekĂžd... Navnlig hvis du er "connected"...

Bear Attack! Og ja, det er faktisk muligt at skaffe bjĂžrnekĂžd… Navnlig hvis du er “connected”…

Dommen

Gastromand-kogebogen er ikke som alle de andre. Den er utraditionel, og den er produktet af fire glade amatĂžrkokkes drengedrĂžm. Den leverer et vĂŠld af lĂŠkre retter, som du kaster dig frĂ„dende over, den har en gennemgang af maskinparken over dem alle, og de bliver flittigt brugt – den har det hele. Kogebogen sĂŠtter en gang for alle to fede streger under, at mĂŠnd hĂžrer til i kĂžkkenet, da det er vores moderne legeplads, hvor vi fĂ„r lov til at smide om os med flĂžde, bacon og smĂžr – halleluja! Til sidst samler den budskabet for os alle – og her er det mĂŠnd som kvinder – at madlavning handler om smag, og det elsker vi! Det er nok ikke nogen overraskelse for dig, at Gastromands kogebog sprĂŠnger skalaen og ikke bare modtager de 6 velfortjente stjerner men ogsĂ„ med et lille bravour som afslutning! Bogen er dĂžbt “One Book To Rule Them All” og det bliver den ved med – indtil den nĂŠste kommer.

6/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Fakta:
Forfatter: Webmasteren, Familiefaren, Århusianeren og Eksilsþnderjyden
Fotograf: Colombus Leth
Vejl. pris: 300,-
Sideantal: 198
Forlag: Politiken
Se mere pÄ politiken.dk 

Kommentarer

  1. I kan sgu’, som ingen andre, slippe afsted med sĂ„dan en anmeldelse af eget vĂŠrk – sĂ„dan! :-)
    Jeg hÄber den venter under trÊet i Är, ellers mÄ jeg lige selv ud og investere i den.

    • Haha, ja vi kunne i dy os – og lidt sjov skal vi jo have ind i mellem :-) HĂ„ber den ligger til dig! SpĂžg til side, vi fĂ„r god respons, faktisk nĂŠsten helt overvĂŠldende, hvilket jo er helt fantastisk. Uden alle jer besĂžgende var det ikke muligt – og ja, det er vist tĂŠt pĂ„ en takke-tale, sĂ„ jeg stopper nu…

  2. mardy

    Fedt, tillykke med udgivelsen!
    Jeg er ikke helt sikker, inkluderer den ogsÄ opskrifter pÄ drinks, evt. omtale af vin m.m., eller handler det mest om mad?

    • Tak Mardy – vores GM-Sour er naturligvis med og den sparker rĂžv, ellers har vi vores bud pĂ„ hvilke vin der passer til retterne, nogle gange er det naturligvis ogsĂ„ Ăžl eller ved tĂžmmermĂŠndene andet :-) SĂ„ ja, det er primĂŠrt mad, men ogsĂ„ drikke og lidt om os GastromĂŠnd, vores leveregler og vores maskinpark (gear i kĂžkkenet)…

  3. Halvamerikaneren

    Venter stadig pÄ den rabatkode til GM-brugerne ;)

    • Den lader vi lige Politiken kigge pĂ„ :-)

      • Halvamerikaneren

        Super – ser frem til at hĂžre hvad de siger ;)

        • Har lige fĂ„et svar, og der henvises hĂžfligt til Saxo.com og Riidr.com, hvor den ligger til 260,- sĂ„ lidt rabat er der da at hente :-)

          • Halvamerikaneren

            Ja, hvis det er det bedste, I kan klare, sÄ mÄ vi jo nÞjes ;)

  4. Hvis i lige gÄr og trÊnger til ENDNU flere rosende ord; http://opholdsrum.wordpress.com/2014/11/04/anmeldelse-gastromand-spis-og-drik-som-en-mand/ ;-)

    • Og det gĂžr man da bestemt, tak for de pĂŠne ord!

  5. ole3009

    Nu har jeg lige stÄet med hele hovedet nede i papircontaineren efter den opskrift pÄ kyllingesalat der var i BT for nogle uger siden. Jeg har selvfÞlgelig kÞbt bogen, men den opskrift i bogen mangler kantareller i ingredienserne, og den smager helt fantastisk med kantareller i. (Jeg har fundet den nu og prÞver den igen i morgen)

    • Hehe – sĂ„dan Ole, og tak for roserne, ellers var du jo altid mere end velkommen til at skrive, sĂ„ skulle jeg guide dig, den blev nemlig freestylet til dagen!

  6. Fynboen

    Flot bog, og endnu flottere billeder :-)

  7. Det lyder saftsuseme som en fornuftig bog – den skal helt sikkert anskaffes! :-)

    Tillykke med udgivelsen!

    • Tak Lasse – fyr den auf – som vi siger :-)

  8. Gert Kunkel-Bode

    Hej gutter. Tillykke med drengedrÞmmen der gik i opfyldelse. Godt gÄet!

  9. Ib M

    Flot og ekstravagant “inspirationsbibel” for den passioneret kĂžkkensnedker.
    Det er ikke julegaven til “begynderen” men til manden der syntes alle de andre kogebĂžger er ens.

    Superflot vĂŠrk i en behagelig stĂžrrelse

    Ps. Pisse flotte billeder, med god kontrast, og virkningsfuld DOF – stor ros til fotografen.

    • Tak Ib, det var da en flot kommentar, og ja Columbus Leth er virkelig dygtig, utroligt hvad han kan fĂ„ ud af billederne og ikke mindst modellerne :-)

  10. Brian Klug

    Super god bog i har fÄet lavet, men kunne i ikke lige lokke Politiken til at lÊsse korikatur pÄ den gg se side 70 hvor er de ris jeg skal tilsÊtte for at lave den risotto i skriver om. Jeg tror i mener perlebygen. SÄ bliver det jo ogsÄ til en bygget.

    • We have tried – oh my lord have we tried :-) nej det skal vi lige se om vi kan klare det oplĂŠg 4 – tak for det Brian!

  11. Nordjyden

    Hej Gastros
    Kan man forvente at alle opskrifter, som I har her pÄ hjemmesiden, er med i kogebogen? Eller skal man stadig bruge hjemmesiden for at finde en stor del af dem?

    • Hej der Nordjyden – du finder kun en meget lille del af vores opskrifter fra kogebogen her pĂ„ bloggen, vi har lavet nogle fĂ„ af dem ved hĂžjtider, men ellers sĂ„ findes de kun i kogebogen – sĂ„ nej det kan man ikke forvente :-) HĂ„ber det var svar nok… ellers sĂ„ siger du bare til…

    • Og heller ikke omvendt nej… :)

Smid en kommentar