Gastromand.dk | 24. September 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

√Örets julegave er klar: Gastromand Extended

√Örets julegave er klar: Gastromand Extended
Fynboen

En gang for l√¶nge siden, ja helt tilbage i 2014 skete der noget magisk. Fire gutters h√•rde arbejde resulterede i nok verdens bedste kogebog. Nuvel, den slags er jo subjektivt, men som det kan l√¶ses her, s√• fik den en ret god anmeldelse.¬†Ja ja, jeg ved godt du t√¶nker: “de anmeldte sig selv” – men nogen skulle jo g√łre det … og hvis man er stolt over det man laver, s√• er man vel ikke bange for at rose sig selv?¬†

Nu skriver vi s√• 2017, og nu dukker der s√łrme en ny Gastromand kogebog op. Eller … ny og ny er den vel ikke – lad os kalde den … opdateret. Gastromand Extended er alt det gode fra den f√łrste bog, men med endnu mere af det, du lige mangler i dit opskriftsrepertoire.

Lidt tykkere end den f√łrste og med meget mere l√¶kkert. Fra 198 sider til 280.

L√¶s ogs√•:¬†Hjemme hos James Price: Uden sm√łr og fl√łde

Nu med sovs, sprut og s√łdt

Ved f√łrste √łjekaste er der √•benlyse forskelle, n√•r forsiden sammenlignes. Denne gang har Familiefaren f√•et lov til at flotte sig p√• forsiden. Derudover har man sat en lille splash p√• i det ene hj√łrne med teksten: “Nu med sovs, sprut og s√łdt”. Om Familiefaren kom p√• forsiden p√• grund af hans skarpe udseende vides ikke, men savner du lidt information omkring de fire gastrom√¶nd, s√• skal du bare √•bne bogen. Her finder du billeder (godt nok fire √•r gamle) af dem alle, og naturligvis lidt info omkring dem selv.

2014 vs. 2017

Efter den korte biografi af gutterne, kommer afsnittet omkring maskinparken. Alle gastrom√¶nd skal jo have et gadgetudvalg af den anden verden, s√• her gennemg√•s de mange k√łkkenremedier, der ofte bruges i k√łkkenet. Dette afsnit er dog blevet opdateret. For der er jo som bekendt g√•et fire √•r siden sidste kogebog, og det betyder nogle opgraderinger hist og pist.

M√•ske t√¶t p√• svigermors dr√łm?

Husk at smile på billederne :-)

Ægte gastromænd har maskinparken i orden.

Opbygning, struktur og indhold

Bogen er bygget op ligesom sin forg√¶nger, hvor alle kapitlerne er navngivet efter nogle overordnede temaer. Her finder du temaer som Daten, Herrefrokosten og Bl√¶rer√łven. Udover de mange gode kapitler, er der kommet to nye med, nemlig Far laver sovsen og Svigermors dr√łm. Sovsekapitlet indeholder et hav af klassiske saucer, samt flere du m√•ske ikke anede, du manglede opskriften p√•. Med kapitlet Svigermors dr√łm f√•r du en masse s√łde retter.

To nye kapitler har sneget sig ind plus andre tilf√łjelser.

L√¶s ogs√•:¬†Anmeldelse: 61 Licks ‚Äď Verdens bedste kogebog

Glem aldrig sovsen!

Udover de nye kapitler, er de eksisterende ogs√• blevet krydret med nye opskrifter, s√• ogs√• her har bogen lige f√•et et ansigtsl√łft. Med et ekstra lag af tryk, som ses p√• overskrifterne til retterne.

Svigermors dr√łm eller Fedter√łven … same same.

Billeder

Alle p√• Gastromand.dk tager egentlig nogle ok billeder, n√•r der skrives p√• bloggen. Man skal dog ogs√• kende sine begr√¶nsninger, og n√•r man laver en rigtig kogebog, ja s√• skader det ikke at f√• en rigtig fotograf p√•. Det s√• vi resultatet af i den f√łrste udgave af kogebogen. Det lader dog til, at de har fundet et helt nyt niveau hvor de sammen med den topprofessionelle Colombus Leth har skabt et v√¶rk, hvor deres konkurrenter ser m√•bende til fra sidelinjen.

Noget af det aller fedste ved den nye bog er afgjort deres cocktails, som rygterne siger, at Jeppe Nortlev fra Helium Bar i K√łbenhavn vist har hjulpet til med – det er lidt tys-tys, men den observante l√¶ser vil se, at de takker ham p√• siden.

Den perfekte cocktail til alle Gastromænd!

 

Fucking Awesome…

Dommen – kan det blive bedre?

Hvis du ikke fik fingrene i den f√łrste Gastromand kogebog, s√• har du nu alletiders chance for at f√• fat i den, og s√• endda med mere af det gode.

Gastromands kogebog er nu n√•et et endnu h√łjere niveau, som flere forfattere kunne l√¶re noget af – det er simpelthen blevet til en landeplage! Kogebogen er bare ikke som de andre, og det bliver man hurtigt lidt forelsket i, og trangen til at vende tilbage til bogen er like a drug! Den er nemlig fyldt med klassikere, som vi elsker, og samtidig med masser tvists p√• retter – b√•de kendte og ukendte (for nogen). Derudover kommer s√• alle de cocktails, som de sammen med Jeppe Nortlev fra Helium Bar i K√łbenhavn har lavet, det er afgjort en geni-streg og kommer helt uventet! Faktisk er det underligt ingen har f√•et den tanke f√łr? Kreative cocktails imens du laver mad?

Uhh, shiny :-)

Skal du s√• ud og k√łbe den? Svaret er ja da! Selvf√łlgelig skal du det, og hvis ikke til dig selv, s√• til en gastromand (eller kvinde), du holder af.

Vi ender p√• en rekordscore, som aldrig er set f√łr, nemlig syv flotte Gastrom√¶nd, som faktisk spr√¶nger skalaen – men der gives 4 stjerner for Anders, Brian, Klaus & Mads som de gode fyre hedder i virkeligheden. Videre gives der for kreativitet, cocktails og s√• at de overhovedet t√łr lave en udvidelse. Det kan kun summere op p√• 7 Gastrom√¶nd, som de faktisk ikke engang selv vidste var muligt.

Fakta:
Forfatter: Webmasteren (Anders Damm), Familiefaren (Mads Schytte), √Örhusianeren (Klaus Kjeldsen) og Eksils√łnderjyden (Brian Lamb√¶k)
Fotograf: Colombus Leth
Vejl. pris: 300,-
Sideantal: 280
Forlag: Politiken
Se mere på Politikens Forlag 

Kommentarer

Smid en kommentar