Gastromand.dk | 14. December 2017

Scroll to top

Top

En kommentar

Årets julegave er klar: Gastromand Extended

Årets julegave er klar: Gastromand Extended
Fynboen

En gang for længe siden, ja helt tilbage i 2014 skete der noget magisk. Fire gutters hårde arbejde resulterede i nok verdens bedste kogebog. Nuvel, den slags er jo subjektivt, men som det kan læses her, så fik den en ret god anmeldelse. Ja ja, jeg ved godt du tænker: “de anmeldte sig selv” – men nogen skulle jo gøre det … og hvis man er stolt over det man laver, så er man vel ikke bange for at rose sig selv? 

Nu skriver vi så 2017, og nu dukker der sørme en ny Gastromand kogebog op. Eller … ny og ny er den vel ikke – lad os kalde den … opdateret. Gastromand Extended er alt det gode fra den første bog, men med endnu mere af det, du lige mangler i dit opskriftsrepertoire.

Lidt tykkere end den første og med meget mere lækkert. Fra 198 sider til 280.

Læs også: Hjemme hos James Price: Uden smør og fløde

Nu med sovs, sprut og sødt

Ved første øjekaste er der åbenlyse forskelle, når forsiden sammenlignes. Denne gang har Familiefaren fået lov til at flotte sig på forsiden. Derudover har man sat en lille splash på i det ene hjørne med teksten: “Nu med sovs, sprut og sødt”. Om Familiefaren kom på forsiden på grund af hans skarpe udseende vides ikke, men savner du lidt information omkring de fire gastromænd, så skal du bare åbne bogen. Her finder du billeder (godt nok fire år gamle) af dem alle, og naturligvis lidt info omkring dem selv.

2014 vs. 2017

Efter den korte biografi af gutterne, kommer afsnittet omkring maskinparken. Alle gastromænd skal jo have et gadgetudvalg af den anden verden, så her gennemgås de mange køkkenremedier, der ofte bruges i køkkenet. Dette afsnit er dog blevet opdateret. For der er jo som bekendt gået fire år siden sidste kogebog, og det betyder nogle opgraderinger hist og pist.

Måske tæt på svigermors drøm?

Husk at smile på billederne :-)

Ægte gastromænd har maskinparken i orden.

Opbygning, struktur og indhold

Bogen er bygget op ligesom sin forgænger, hvor alle kapitlerne er navngivet efter nogle overordnede temaer. Her finder du temaer som Daten, Herrefrokosten og Blærerøven. Udover de mange gode kapitler, er der kommet to nye med, nemlig Far laver sovsen og Svigermors drøm. Sovsekapitlet indeholder et hav af klassiske saucer, samt flere du måske ikke anede, du manglede opskriften på. Med kapitlet Svigermors drøm får du en masse søde retter.

To nye kapitler har sneget sig ind plus andre tilføjelser.

Læs også: Anmeldelse: 61 Licks – Verdens bedste kogebog

Glem aldrig sovsen!

Udover de nye kapitler, er de eksisterende også blevet krydret med nye opskrifter, så også her har bogen lige fået et ansigtsløft. Med et ekstra lag af tryk, som ses på overskrifterne til retterne.

Svigermors drøm eller Fedterøven … same same.

Billeder

Alle på Gastromand.dk tager egentlig nogle ok billeder, når der skrives på bloggen. Man skal dog også kende sine begrænsninger, og når man laver en rigtig kogebog, ja så skader det ikke at få en rigtig fotograf på. Det så vi resultatet af i den første udgave af kogebogen. Det lader dog til, at de har fundet et helt nyt niveau hvor de sammen med den topprofessionelle Colombus Leth har skabt et værk, hvor deres konkurrenter ser måbende til fra sidelinjen.

Noget af det aller fedste ved den nye bog er afgjort deres cocktails, som rygterne siger, at Jeppe Nortlev fra Helium Bar i København vist har hjulpet til med – det er lidt tys-tys, men den observante læser vil se, at de takker ham på siden.

Den perfekte cocktail til alle Gastromænd!

 

Fucking Awesome…

Dommen – kan det blive bedre?

Hvis du ikke fik fingrene i den første Gastromand kogebog, så har du nu alletiders chance for at få fat i den, og så endda med mere af det gode.

Gastromands kogebog er nu nået et endnu højere niveau, som flere forfattere kunne lære noget af – det er simpelthen blevet til en landeplage! Kogebogen er bare ikke som de andre, og det bliver man hurtigt lidt forelsket i, og trangen til at vende tilbage til bogen er like a drug! Den er nemlig fyldt med klassikere, som vi elsker, og samtidig med masser tvists på retter – både kendte og ukendte (for nogen). Derudover kommer så alle de cocktails, som de sammen med Jeppe Nortlev fra Helium Bar i København har lavet, det er afgjort en geni-streg og kommer helt uventet! Faktisk er det underligt ingen har fået den tanke før? Kreative cocktails imens du laver mad?

Uhh, shiny :-)

Skal du så ud og købe den? Svaret er ja da! Selvfølgelig skal du det, og hvis ikke til dig selv, så til en gastromand (eller kvinde), du holder af.

Vi ender på en rekordscore, som aldrig er set før, nemlig syv flotte Gastromænd, som faktisk sprænger skalaen – men der gives 4 stjerner for Anders, Brian, Klaus & Mads som de gode fyre hedder i virkeligheden. Videre gives der for kreativitet, cocktails og så at de overhovedet tør lave en udvidelse. Det kan kun summere op på 7 Gastromænd, som de faktisk ikke engang selv vidste var muligt.

Fakta:
Forfatter: Webmasteren (Anders Damm), Familiefaren (Mads Schytte), Århusianeren (Klaus Kjeldsen) og Eksilsønderjyden (Brian Lambæk)
Fotograf: Colombus Leth
Vejl. pris: 300,-
Sideantal: 280
Forlag: Politiken
Se mere på Politikens Forlag 

Kommentarer

Smid en kommentar