Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Julegaver i 11. time? 10+1 hårde pakker der kan købes online

Julegaver i 11. time? 10+1 hårde pakker der kan købes online
Webmasteren

Med under en uge til juleaften, er det nu slutspurten skal sættes ind i gaveindkøbet (eller bare påbegyndes…). Vi har fundet 10 hårde pakker, der kan købes online og som med garanti vil bringe glade hos enhver madglad modtager – go jagt! 

1. Gastromé

gastrome-ekstrabilledtop

2015 var året hvor aarhusianske Gastromé overraskede alt og alle ved at snuppe en af de eftertragtede Michelin-stjerner. Det fejrer de da lige ved at udgive en smuk kogebog i coffeetable size. Giv den til den ambitiøse amatørkok!

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

2. Madfar – inspiration til hverdagskøkkenet

Foto: Madfar

Foto: Madfar

Familiefar, madblogger og en ægte Mr. Niceguy. Bevæbnet med en skarp kniv, et skærebræt, en gryde og en god stegepande giver Madfar masser af madinspiration til den travle hverdag i børnefamilien – gastromands egen Familiefar er allerede helt pjattet med bogen!

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

3. Mad med omtanke af Thomas “Madetmere” Alcayaga

"Mad Med Omtanke" - Thomas Alcayaga...

“Mad Med Omtanke” – Thomas Alcayaga…

Disclaimer: Han er en af vores gode venner, men det ændrer ikke på, at Thomas har lavet en original kogebog med restemad – eller bonusmad som Mr. “Madetmere” kalder det. En oplagt kogebog til tilhængere af Stop madspild!

Læs hele vores anmeldelse af Mad med omtanke

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

4. Tatar

ItemImage

En bog udelukkende om råt kød bliver ikke meget mere gastromand-agtigt. Eneste problem er, at man ikke rigtig får lyst til at gå i køkkenet af at læse bogen. Hvorfor? Bogen indeholder ingen billeder. Men er du tatarfan og god til at visualisere, kan du naturligvis ikke komme uden om denne lille bog.

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

5. Rombogen – opdag de gyldne dråber

rombogen_3d.w610.h610.fill

Har du ligesom mig smagt Ron Zacapa, Diplomatico, Angostura og de andre store rommærker, er Rombogen et naturligt næste skridt. Delen med introduktion til 40 udvalgte rom slugte jeg på en eftermiddag. Bogen er let læst og fungerer fremragende som opslagsværk, når du lige skal imponerende drengene med lidt ekstra baggrundsviden om den rom du medbringer til herreaftenen! Bag bogen står bl.a. Mads Heitmann – bedre kendt som Romhatten.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

6. Kiin Kiin – Modern Asian cooking

kiin-kiin-modern-thai-cooking-english

Henrik Yde har allieret sig med den altid skarpe Rasmus Feinschmeckeren Palsgård og har lavet årets kogebog – intet mindre. Kiin Kiin er en moppedreng af en fejende flot kogebog, der med sin størrelse og små 2 kg i højere grad indbyder til en placering på sofabordet end køkkenbordet. Billedkvaliteten er helt i top. Det samme er det layout og indbinding. Sidst men ikke mindst indeholder bogen en mindre men original detalje – men den vil jeg ikke afsløre for dig.

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

7. Kokkeriet – Dansk mad i vores køkken

Foto: Kokkeriet

Foto: Kokkeriet

David Johansen regerer i køkkenet på Michelin-restauranten Kokkeriet. Og præcis som hos sin kolleger på Kiin Kiin og Gastromé er ambitionerne ikke kun høje i køkkenet, men åbenbart også når det kommer til udgivelse af kogebøger. Kokkeriet har specialiseret sig i at servere fortolkninger af danske klassikere som Spegesild, brændende kærlighed, skinkesalat og rødgrød – bogen fortsætter i samme spor og det gør den til helt sin egen!

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

8. Foodfanatic Thai af Nadia Mathiasen

Foto: Fjordrejen.dk

Foto: Fjordrejen.dk

Indrømmet, jeg er på udebane i thaikøkkenet! Netop derfor er Foodfanatic Thai så fremragende en bog for mig. Nadia Mathiasen, bedre kendt som Foodfanatic, giver en glimrende indførelse i thaikøkkenet. Bogen er spækket med lækre retter, der taler direkte til mit gastromand-hjerte, som eksempelvis Stick wings, bbq-glacerede spareribs, steaksalat mm. Og som en fin lille detalje sluttes bogen af med 5 bud på kolde drikke jeg i hvert fald skal have prøvet.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

9. Små retter stor smag af Timm Vladimir

Timm Vladimir i egen høje person - Små Retter - Stor Smag - vi er meget enige!

Timm Vladimir i egen høje person – Små Retter – Stor Smag – vi er meget enige!

Når Timm Vladimir og Colombus Leth teamer up så sker der ting og sager – et fremragende stykke arbejde. Opskrifterne er nyskabende, kreative og til tider næsten provokerende fx hans Muslinger med Kirsebærvin, Vitello Trotta og Ål i Picada – det er bare pissefedt og skriger på at blive lavet – nu – omgående – sæt i gang! Billederne behøver jeg næsten ikke rose mere – Timms kreativitet og Leths føring af et kamera fungerer bare.

Læs hele vores anmeldelse af Små retter stor smag

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

10. Caviar – Gastronomisk Poesi

En caviar-kogebog? Gastromand siger JA TAK!

En caviar-kogebog? Gastromand siger JA TAK!

Vi introducerede en lille del af Gastromands følgere for Stokkebyes caviar under vores cooking class på årets Food Festival. Nu bliver I så introduceret for deres caviar bog, som lige har ramt gaden. En virkelig flot bog, med portrætter af nogle af de fremmeste danske madtempler og inspirationsbilleder af deres caviar-retter. Og når man kombinerer caviar og lækre billeder med Brøndums Hotel, Falsled Kro, Gastromé og Pasfall (blandt mange andre), så rammer man sgu plet, på trods af, at vi ikke har med en opskriftsbog at gøre!

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

+1. Gastromand – spis og drik som en mand

"One Book To Rule The Mall" - eller noget, venligst udlån af en fan... Vi takker!

There can be only one… Det kan da godt være, at den har et år på bagen, men Verdens bedste kogebog, som nu er ude i 4. oplag bliver kun bedre med alderen. Og så er den endda lidt billigere end sidste år – det er ren win win! Er du en ægte gastromand og ejer du endnu ikke dit eget eksemplar, er det ikke for tidligt! Det er i øvrigt dejligt at se, at vi ikke længere er de eneste, der synes en kogebog skal være mat sort med guld impregneret titel;)

Køb verdens bedste kogebog her

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nu bliver man jo helt nysgerrig på Kiin Kiins kogebog… :P

Smid en kommentar