Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Hjemme hos James Price: Uden smør og fløde

Hjemme hos James Price: Uden smør og fløde
Fynboen

Gastromand har i mange år været store fans af Price-brødrene. Det er jo to levende legender, som år efter år har beriget os med masser af smør, fløde og andre lækkerier. Så da der tikkede en mail ind med en invitation hjem til James Price, kunne jeg ikke sige nej. 

Anledningen til invitationen var udgivelsen af James’ seneste kogebog: Uden smør og fløde”. Jeg havde fulgt godt med i pressen og lagt mærke til, at James dukkede op alverdens steder og nærmest fik skæld ud over, at han nu havde lavet en bog, som IKKE indeholdt smør ELLER FLØDE! “Hvad tænker manden på?”, var umiddelbart en standard reaktion rundt om i landet.

Bogen det hele handler om.

Bogen, det hele handler om.

Læs også: Anmeldelse: 61 Licks – Verdens bedste kogebog

Pænt dækket op hjemme ved James.

Pænt dækket op hjemme ved James.

Med James’ adresse i hånden begav jeg mig mod Sjælland. Jeg var spændt – det er jo ikke hver dag, at man bliver inviteret hjem i de private gemakker hos et sandt idol.

Jeg ankommer i god tid og opdager, at jeg er den første gæst. James sysler i køkkenet. Jeg overvejer, om jeg skal være lidt kæk og spørge, om jeg skal hjælpe – men lader alligevel være. Han ser ud til at have helt styr på det.

Læs også: Weekendtesten: Verdens bedste kogebog

Hr. Price i sit es.

Hr. Price i sit es.

Jeg går ind i stuen, hvor der er pænt dækket op. Jeg lurer lidt rundt og ser mig omkring – det er et hyggeligt hjem med masser af varme, og jeg føler mig hurtigt hjemme.

Læs også: Til åbningsreception hos og på Brdr. Price!

Så er der serveret.

Så er der serveret.

Kartoffelpizza. Jeg tog flere gange..

Kartoffelpizza. Jeg tog flere gange..

Efter resten af gæsterne er ankommet, og vi har indtaget vores pladser, kommer der mad på bordet og lidt vin i glasset. Aftenens vært, James, byder velkommen og præsenterer maden, vi skal til at spise. Der er meget mad, og det ser spændende ud. Det er ikke særligt fancy anrettet men meget lige til.

James himself.

James himself.

Jeg sørger for at nå hele vejen rundt på bordet. Jeg er jo ikke kommet for at gå sulten i seng – og jeg tænker også, at James har brugt tid på sagerne, så selvfølgelig skal det hele afprøves. Det smager godt. Alt lige fra “kyllingeslikpinde” til forskellige salater, smoothies, sandwiches og kartoffelpizza med blomkålsbund – JA, jeg skrev blomkålsbund!

Aftenen forløber roligt med lidt småsnak frem og tilbage og en håndfuld røverhistorier fra James.

Til venstre ses min favoritret: "Kyllingeslikpinde".

Til venstre ses min favoritret: “Kyllingeslikpinde”.

mmmmhhhh....

mmmmhhhh …

Rigtig god tærte.

Rigtig god tærte.

Aftenen sluttes af med lidt is (med fløde), og en i øvrigt god anledning for James til at blære sig med sin Pacojet – jeg var slet ikke misundelig.

fantastisk chokoladeis (med fløde). OBS! Findes IKKE i kogebogen.

fantastisk chokoladeis (med fløde). OBS! Findes IKKE i kogebogen.

En lille bid af chokoladehimlen.

En lille bid af chokoladehimlen.

Sikke en aften. Jeg vendte stopmæt snuden mod Odense, med masser af smagsindtryk. Det var en god og hyggelig aften.

Selv tak :-)

Selv tak :-)

Uden smør og fløde – shhh! Det ER en slankebog.

Nåja, der var jo også noget med en kogebog. Det var jo rent faktisk det, som det hele handlede om. Let’s face it – det bliver ikke et kødorgie eller de vilde gourmetretter, som vi møder i denne kogebog. Vi har at gøre med en bog, som ikke er fyldt med smør, bacon eller fløde, og det er nu også okay, så længe smagen følger med. Da jeg faktisk har haft fornøjelsen at smage nogle af retterne fra bogen, kan jeg godt skrive under på, at der er god smag i bogens retter.

Udseende og førstehåndsindtryk

Bogen har et fint format. Størrelsen er god, og den fylder ikke for meget på et køkkenbord. Billederne er pæne, men jeg er ikke ved at falde ned af stolen over dem. Ud fra indholdsfortegnelsen fornemmer man, at bogen stikker i mange retninger. Vi når nærmest alle kontinenter rundt, så der er masser af inspiration at hente.

uden smør (16)

Opbygning og struktur

Hele bogens opbygning er meget klassisk, og det samme gælder opbygningen af opskrifterne. Det er nemt at gå til. Der er dog ikke billeder til alle retter, men det er tæt på.

Vi starter med morgenmad og ender med vegetariske retter – og INGEN desserter. Bogen indeholder som nævnt opskrifter fra alle ender af verden – og alle er i den fedtfattige ende.

Forskellige juicer

Forskellige juicer

Igennem bogen kommer der også lidt anekdoter om James’ egne slankekure. Især historien om riskuren er både skræmmende og humoristisk – og når man har hørt historien fra James’ egen mund, bliver det ikke mindre sjovt.

Billeder

Billederne er naturligvis taget professionelt og er skarpe. Jeg synes ikke, der er noget ekstraordinært at nævne ved dem. De tjener deres formål til opskrifterne.

720_IMG_4629 (Custom)

Årh… slikpind!

Dommen

Afgørelsens time er kommet. Det har været en positiv oplevelse at stikke næsen i denne kogebog, men selvfølgelig også en stor fornøjelse at møde manden bag bogen. Når det er sagt, så vil denne bog være en god inspirationskilde fremover, men ikke min favoritbog.

uden smør (15)

Han har sgu glemt desserten.

Den er gennemarbejdet, alsidig og fyldt med små tips og inspiration. Vi lander på fire flotte gastromænd. Jeg vil sige, at bogen egner sig fint til folk, der ønsker en lidt sundere hverdag og stadig bevare smagen i måltidet. Desuden er rigtig mange af retterne nemme at gå til – hvad enten du er masterchef eller amatørkok. Som nævnt er der fin inspiration at hente, hvis du mangler dette.

skala-4

Fakta:
Forfatter: James Price
Fotograf: Henrik Freek Christensen
Vejl. pris: 199,95
Sideantal:202
Forlag: Lindhardt og Ringhof

 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar