Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juni 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

ANMELDELSE: Baconbibelen du har ventet på

ANMELDELSE: Baconbibelen du har ventet på
Fynboen

Her på Gastromand elsker vi bacon og betragter det til tider som et krydderi og et must-have i køleskabet.

Æg og bacon. To ingredienser som går hånd i hånd. “Æggebogen” kigger vi snart på.

Nogle af de opskrifter, som hitter allermest på Gastromand, er da også med bacon. Her er blot et par eksempler:

Øjeblikke af lykke

Bogen, vi skal kigge lidt i i dag, hedder Bacon – Øjeblikke af lykke, og personligt så bliver jeg da også lidt gladere, når jeg leger med bacon i min madlavning.

Jeg husker tydeligt første gang, min søn smagte et stykke sprødt bacon. Hans ansigtsudtryk gik nærmest fra overraskelse til syndig lykke – så der er noget om snakken.

Manden bag bogen er inkarneret baconnørd eller baconista, som han selv kalder det.

Manden bag bogen hedder Allan Ømand Ungstrup, og han har erklæret sig som en ægte baconista. Ikke just et udtryk, jeg har hørt før – men det vokser på mig. I det hele taget er det en “voksen” bog vi har med at gøre her – 1,7 kg. vejer den.

Udseende og førstehåndsindtryk

Med sine 332 sider er det en lidt større fætter vi har at gøre med her. Illustrationen på forsiden (en gris) giver da også hurtigt en indblik i hvad bogens tema er … BACON!

Der er forskel på grisebasser …

Selvom der er mange sider i bogen, så gemmer den kun på 65 opskrifter med bacon. Til gengæld virker det til, at bogen gemmer på en leksikonlignende mængde af baggrundsviden om netop bacon.

Opbygning, struktur og indhold

Indholdsfortegnelsen strækker sig over flere sider men er relativ overskuelig. Den første halvdel af bogen ser ud til at gemme på en masse nørdet viden med alt lige fra saltning og modning af bacon til viden omkring forskellige grise og information om racerne.

Rigtig mange forskellige afsnit i indholdsfortegnelsen.

Går du lidt op i bacon, så går du ikke forgæves her. En del af den baggrundsviden, som man finder, er også flankeret af informative illustrationer, som meget enkelt assisterer teksten.

Bladrer man om til selve opskrifterne, så består de af nogle grundopskrifter og herefter er de inddelt i: Morgenmad, snacks/små retter (pintxos), sandwich, grill, hovedretter og dessert – og ja… alt sammen med bacon!!!

Jaaaa taaaak …

Opbygningen på opskrifterne er i sig selv fin nok, og udover den obligatoriske information som ingredienser og tilberedning, så er der også små tips til opskrifterne, hvilket jeg godt kan lide. Opskrifterne er også hjulpet godt på vej af billeder.

Billeder

Kigger vi på billederne i bogen, så veksler de lidt mellem illustrationer, temabilleder og billeder til opskrifterne. Alle sammen er rigtig appetitligt taget og det giver ganske fint mening hvor de er indsat.

Vinkler, underlag og stilen i billederne afveksler ikke helt vildt, men dog tilpas nok til, at man som læser får en smule variation.

Dommen

Med sine kun 65 opskrifter kan bogen ikke kun sælge sig på inspiration til nye retter. Til gengæld er der en utrolig nørdet viden og information gemt i de resterende sider, som det kan være svært at opdrive andre steder, og det er lige netop det, som kompenserer for de få (men gode) opskrifter.

Ahrmen, det’ jo ægte kærlighed på en tallerken …

Selvom der på papiret ikke er så mange opskrifter i bogen, så føles det egentlig ikke sådan, når man læser den, da den også bidrager til en masse tanker og idéer til projekter, man selv kan kaste sig ud i.

Billeder og illustrationer er enkle og æstetiske og showcaser råvaren smukt.

Vi ender på 5 ud af 6 gastromænd for den store hyldest til “naturens eget krydderi”. I sandhed en bog, der bør stå på enhver Gastromands hylde. Prisen på bogen er også faldet lidt siden dens udgivelse, så den nu er tættere på 200 kr. end 300 kr., og det gør den kun endnu mere attraktiv.

 

 

Fakta:
Forfatter:  Allan Ømand Ungstrup
Fotograf: Jesper Rais
Vejl. pris: 299 kr.
Sideantal: 332 sider
Forlag: Forlaget Baconista

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar