Gastromand.dk | 26. July 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

En baconlovers dessert: Æg & Bacon is

En baconlovers dessert: Æg & Bacon is
Familiefaren

Throwback! Et relativt populært koncept som ofte ses på nettet! Typisk er det #TBT som skal forstås som “Trow Back Thursday” – at dette så faktisk bliver til lørdag er i bund og grund ligegyldigt – jeg er sikker på, du er med!

Et par uger inden nytårsaften var jeg så heldig, at de gæster jeg havde fået fornøjelse af, at spise hos havde fået den geniale ide, at vi skulle trække lod om hvem der skulle lave hvilke retter. Vi var 4 voksne; ergo skulle der laves forret, mellemret, hovedret og dessert – ydermere skulle der laves 4 snacks – så én til hver. Du tror nok det er løgn, men jeg trækker krafteddermame desserten (undskyld jeg bander) men det er altså okay her! Hvis du har fulgt os gennem længere tid så ved du, at dessert ikke er vores og navnlig ikke min spidskompetence! Vi er bare ikke geniale til dessert. Men nu er det engang sådan, at det er spillets regler, så jeg måtte jo bide i det sure æble.

Are you a sinner? Æg & Bacon-is
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • Alt skal være økologisk - så er det på plads
  • 200 gram sukker
  • 4 æggeblommer
  • 3 dl fløde
  • 3 dl mælk
  • 1 pakke bacon
Tilberedning
  1. Steg dit bacon sprødt, læg det på fedtsugende papir og stil det til side
  2. Pisk sukker og æggeblommer til en heftig æggesnaps! Den skal være helt glat for forvent mindst 10 minutter.
  3. Varm mælk og fløde op til kogepunktet - det sekund det bobler tager du det af varmen.
  4. Knus dit bacon helt fint og tilsæt det i mælk/fløde og lad det trække i 12 timer.
  5. Lad massen køle af i 10 minutter.
  6. Nu tilsætter du lidt af massen til æggene og rører det godt sammen, det skal kun være ½ dl.
  7. Herefter tilsætter du ½ mere og rører yderligere.
  8. Så hælder du hele æggemassen over i gryden med mælk/fløden og lader det koge op igen. Men langsomt og forsigtigt.
  9. Herefter er det klar til fryseren.
  10. Denne is er relativ tilgivende når det kommer til krystalisering, men hvis du ikke har en ismaskine, så rører du lige hver 30 min indtil den er frossen.
  11. Du kan godt slippe med ca. 5-6 gange hvis du har en god fryser.

Bacon…

Mere Bacon…

Og lidt mere Bacon!

Hvis du tilfældigvis har lagt mærke til at der er meget bacon i dette indlæg, så er det intet tilfælde – det er nemlig en tribute til bacon. Dette indlæg understreger det lidt slidte ordsprog om, at “bacon kan spises morgen, middag og aften”. Selv om det er brugt en del gange var det alligevel nøglen til succes for denne dessert.

Og nu hvor vi er igang – hvad med en Bacon-Kogebog også?

Nå ja – knust bacon naturligvis!

Ægge-snaps For The World!

Det er fucking Rich det her!

En lille disclaimer her til sidst: Hvis du har dårligt hjerte eller bare lider af arvelige hjerte-kar-sygdomme så skal du måske springe over, eller måske nøjes med at smage. Selskabet var meget tilfredse og der var ro i lejeren efter desserten var serveret.

I dare you…

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: