Gastromand.dk | 24. November 2017

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Weekendtesten: Årgangskaffe

Weekendtesten: Årgangskaffe
Familiefaren

Det er tilsyneladende ikke kun vin som har godt af lagring – kaffe er det nye sort (fik du den)? Nespresso lancerer en lagret kaffe i en begrænset periode, som vi på Gastromand har fået fornøjelse af at drikke i rigelige mængder.

Efter 22 espresso, en sprint rundt om mit hus på 250 meter på 11 sekunder – eller deromkring, to basser og en omgang scrambled eggs med masser af bacon – flimren for øjnene og en tur i fosterstilling begyndte jeg at kunne skelne den nye Selection Vintage 2014 fra Nespresso og de andre kapsler, som jeg ellers troede jeg var rimelig hardcore til at kunne dufte og smage mig frem til.

Lagret Kaffe…

 

Barista Alert!

Her kommer der lige en disclaimer – den slags er nemlig vigtig i den her branche. Hvis du er ultimativ kaffe-nørdet barista, så hold dig lige for ørene. (-) Er du derimod familiefar som mig og holder af god kaffe, men finder det en anelse svært, at finde 20 minutter til at kværne, presse og brygge din espresso hver morgen, når der også er 3 børn, som skal have morgenmad og afsted i skole, så er Nespresso sikkert noget for dig. Det er også med den tilgang, at du skal læse dette indlæg.

Nespresso Selection Vintage 2014…

Historien bag Vintage Kaffe

Det krævede lidt reseach fra min side hvor jeg faktisk valgte at fordybe mig en helt del i kaffe. Det viser sig, at lagret kaffe er ret sjælden fordi kaffebønner som rent faktisk har potentiale for lagring ikke produceres i sammen mængder som almindelig kaffebønner gør. Derudover tager det flere år, som naturligvis også strækker processen, da det skal være under kontrollerede forhold. Den korrekte modning af kaffebønner giver en raffineret smag hvor du både får mere frugt og mere træ tilføjet i duft og smag.

Der blev drukket meget kaffe den søndag…

Udseende og førstehåndsindtryk

Pakken ligner sig selv og indholder 10 kapsler. Det først jeg tænker er, “de må være dyre, når kampagnen med dem stopper”, det viser sig så at være forkert men det vender vi tilbage til. De ligner naturligvis sig selv, men har tryk med “2014” på. De er en eller anden nuance af rød som kun kvinder kan tyde – for mig er de nok rød/lilla – bedøm selv.

Nemme at kende…

Duft og smag

Det første jeg tænker er “intens” og “powerful” da der er tale om masser af aromaer fra kaffen. Du dufter det allerede så snart kaffen begynder at brygge hvor den dufter noget mere end hvad jeg er vandt til – morgenkaffen er suverænt min favorit, det er som om den første kop bare smager bedre. Den giver en tung duft af kakaobønner og mørk chokolade men også med lidt florale noter som går over i en anelse frugt – men det er den mørke den af skalaen vi er på.

Skål…

Den bedste måde at smage på er ved at “sippe” eller “slubre” den i sig også selv om, at det lyder lidt uappetitlig – men på den måde får du masser af luft med ind som frigiver mere smag. Den har en vild intens eftersmag og er noget stærkest på skalaen – en kop på ca. 40 ml passer glimrende, men den kan også laves mindre for at opnå endnu mere intensitet, dog vil jeg nok mene det kun er for de helt hardcore kaffedrikkere.

Final Thoughts

Det var det med prisen som undrede mig en del – prisen er 3,80 kr. pr. stk. for et rør med 10 kapsler og det er jo faktisk standard prisen for Nespresso? Nogle gange skal man måske som forbruger bare tænke “Nice” og ikke spekulere så meget over prisen, for reelt havde jeg regnet med, at vi lå noget højere, hvilket reelt godt kunne forsvares, for det er god kaffe de producerer og denne er ingen undtagelse!

Kommentarer

  1. Fynboen

    Har lige prøvet den i dag. Må sige den er speciel..

    • Kan vi få lidt flere detaljer? :-)

      • Fynboen

        Tror simpelthen den er for fruity til mig.

  2. Martin Paulsen

    Armen helt ærligt. Nu rister jeg selv min kaffe og er derfor for snobbet til, at jeg synes nespresso er specielt godt, men du behøver ikke bruge 20 min på god kaffe. Gode bønner i en kværn og så en god filtermaskine (fx wilfas), så dr du længder foran hvilken som helst kapselløsning…

    • Hej Martin – det må blive næste test så – men hånden på hjertet – Nespresso er da ikke dårlig kaffe i min verden? Nu har jeg min 3 Nespresso maskine og synes faktisk det kører godt… Jeg forstår ikke helt whats the fuzz is about?

  3. Kapselløsningen passer helt fint hvis man som arbejdsgiver vil give lækker kaffe til sine medarbejder/kunder. Lidt for dyrt dog til hjemmebrug synes jeg.

    • Hej Kaiser, gad godt hvis det var tilfældet på min arbejdsplads da… ? men ja det bliver nok for dyrt, mener dog Nespresso laver nogen af anden størrelse til fx arbejdspladser, prisen kender jeg dog ikke… til hjemmebrug findes der kompatible (uoriginal) om man vil som kan købes billigere… dog ender de ofte i 3 kroner pr stk alligevel og Fx Peter Larsen kapslerne koster ca samme… jeg veksler lidt mellem dem alle for ja 4 kroner pr. kop kaffe kan godt blive dyrt…

  4. Christian Kirkedal

    OFF TOPIC: Når nu der her på sitet bliver “bitchet” over fancy serveringer på alt muligt andet end tallerkener, så kunne I måske også lade være med at hælde kaffe i et vinglas? ;)
    (Når det så er sagt, så skal der nok blive købt et rør eller to til konens maskine – bare for at prøve dem).

    • Det er ikke et vinglas Christian – så var det i hvert fald et meget lille vinglas – det er til kaffe – et jeg fik foræret til et Nespresso Event i Lyon for 2 år siden… håber du kan lide kaffen…

Smid en kommentar