Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 9. december 2023

Scroll to top

Top

11 kommentarer

Gastromand Signatur Cocktail – The Nespresso Edition

Gastromand Signatur Cocktail – The Nespresso Edition
Gastromand

Når jeg blev nævner Lyon plejer det at være lig med mobning fra de andre Gastromænd. Jeg tror det er fordi jeg efter min tur ved Becouse d’or i 2015 talte lidt for meget om det – jeg vover lidt pelsen og gør det igen…

Denne oplevelse den eneste som jeg har tilgode at blogge om – det kommer nok aldrig til at ske, så i stedet får i lidt “throw-back” dertil. Vi eri Lyon 2015 i efteråret – På én af aftenerne skal vi til noget surprise aften efter en god lang dag. Jeg spørger vores vært Romain om dresscode, hvor han svarer “casual” – så jeg tropper op i jeans og en lettere slasket t-shirt.

Efter et par minutters gang fra hotellen ankommer vi, hvor der står et par velklædte mænd og tager imod os med gæstelister, jeg bliver små nervøs, det næste jeg ser er en rød løber, panikken begynder at brede sig, da jeg så ser at der lignes op til fotosession og mændene står i jakkesæt og kvinderne kjoler er det panik!

Jeg river fat i Romain og fremstammer – “It this what you call casual!?” “Well – it a surprise and no one i wearing tie – what is the problem?” svarer han. Jeg giver op og svarer ham pænt at alt er okay – jeg tænker, at alkohol er vejen frem nu – så den får fuld gas på boblerne, som der i øvrigt er mange af.

Yann Couvreur the one and only...

Yann Couvreur the one and only… læg mærke til hans venstre skulder!

Lidt efter går det op for mig, at det er Nespresso som er sponsor på en “Michelin-Pop-Up Restaurant” hvor 4 Michelin kokke er samlet for at lave hver deres ret med Nespresso. Jeg forstår det sådan set godt – Nespresso er kæmpestort i Frankrig og sælges overalt så hvorfor ikke sammen med Michelin.

Bedste dessert jeg nogensinde har smagt...

Bedste dessert jeg nogensinde har smagt…

Nå, men det var så min oplevelse som jeg aldrig fik delt – i øvrigt var det den bedste dessert jeg nogensinde har smagt (og ja, det har jeg vist sagt før) men det var fucking awesome! Nu må vi hellere komme tilbage på sporet.

Starter Kit...

Starter Kit…

Jeg har længe ville lave vores signatur cocktail med et twist, mest fordi jeg har drukket den en del gange – både i for små mængder, men bestemt også for store, og da Nespresso forslog et lille samarbejde, så tænkte jeg at tiden var inde! Det tog sådan set ikke mange sekunder, at lave en ny version.

GM Signatur Cocktail Remake - The Nespresso Version

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 minute
Samlet tid: 11 minutter
Antal: 1
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

GM-Cocktail

 • 4 cl. Laphroaig 10 års
 • 2 cl. Frederiksdal Rancio
 • 2,5 cl. Friskpresset Lime
 • 2 cl. Sukkersirup 2 dele lyst sukker opløst i 1 del kogende vand – køles efterfølgende
 • 1/2 æggehvide ca. 1 cl.

Kaffelikør

 • 2 kopper Nespresso
 • 1 tsk vanilje-essens
 • 50 gram rørsukker

Sådan gør du

GM-Cocktail

 • Bland alle ingredienser med undtagelse af en shaker og ryst først i ca. 5 sek. uden is.
 • Fyld herefter shakeren med is og ryst godt igen i ca. 8­10 sek.
 • Si forsigtigt drinken op i et (nedkølet) glas uden is og pynt ved at drysse lidt frisk nespresso på toppen.

Kaffelikør

 • Long Version: Hæld kaffen, sukker og vaniljen på et glas som du forsegler og stiller på køl og venter mindst 48 timer.
 • Short Version: Varm kaffen, sukker og vaniljen op i en lille gryde, det skal ikke koge men bare lige have varme nok til sukkeret bliver opløst. Lad det køle helt af.
 • Skål!!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Kaffe, Kirsebærvin, Laphroaig og is...

Kaffe, Kirsebærvin, Laphroaig og is…

Nye ingredienser...

Nye ingredienser…

Kaffelikør The Fast Version...

Kaffelikør The Fast Version…

Se lige lagene...

Se lige lagene…

Det bliver en pisse god cocktail – og ja det var det sådan set i forvejen – jeg er ret vildt med twistet med kaffelikør, som jo dybest set er en espressolikør, det giver en syrlighed og mere dybde en før. Røget fuldender sådan set oplevelsen! Hvis du har en sød tand, så øger du lige doseringen af sukker i likøren lidt! For mig var det dog tilpas med sødme.

Så hvis du ikke har styr på din cocktail til weekenden, så er her et godt bud! 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. fynboen

  Så når der under gm-cocktail står bland alle ingredienser er det også kaffelikør? Jeg var ikke helt med på opbygningen.

 2. Fynboen

  Det kan godt være det er mig, men skal GM cocktail ikke blandes med kaffelikøren? Der står at kaffelikøren skal i et glas i 48 timer og cocktailen skal i et tomt glas?

  • Hej Daniel – det er fordi der er Long Version og Short Version…

 3. 5 stars
  Super lækker opskrift og god artikel.

  Tak.

  • Tak Morten – fedt med roser når det kommer fra en erfaren mand – det gætter jeg lige på du er? Lader til du selv laver en del cocktails ikke?

   • Det var så lidt.
    Har været stor fan af GM i nogle år efterhånden :)

    Jo bruger enhver festlig lejlighed (som når solen skinner, en fridag, når naboen kommer forbi, eller bare fordi…) til at lave cocktails og eksperimentere lidt.

    Jeg har fx. et herre arrangement næste weekend, hvor jeg vil bruge en del af Jeres opskrifter fra det kapitel der hedder “Herrefrokosten” i Jeres GM bog.
    Det skal nok blive godt :)

   • Fantastisk Morten, det glæder os da meget at høre – er du professionel eller lige som os bare passioneret amatør? Med Herrefrokosten kan det kun blive godt? Sætter du så cocktails dertil?

   • Kun en tørstig passioneret amatør :)

    Der bliver lavet en velkomst cocktail (https://thecocktailblog.wordpress.com/2016/08/26/weekend-cocktail-ginger-with-passion/), og en cocktail til desserten (Jeres nye GM signatur opskrift); men ellers står den på special øl.

    Jeg er stadig “ved at lære” at kombinere cocktails med mad.
    Men med Jeres inspiration samt andres, bliver det mere og mere relevant (og naturligt?).

   • Hej Morten, – ser godt ud – og dejligt du laver vores cocktail – jeg er spændt på hvordan den bliver… Men rul da med originalen til at starte med hvis du har opskriften på den?

   • Jeg har opskriften tak.

    Jeg starter med at rulle originalen, og det kan jo altid være der er “plads” til en mere, som så bliver Jeres remake.

    Tegner til at blive en god dag på alle måder…

   • Thumps Up Morten!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering