Gastromand.dk | 20. November 2018

Scroll to top

Top

9 kommentarer

Erik Den Røde – Den perfekte cocktail til julefrokosten

Erik Den Røde – Den perfekte cocktail til julefrokosten
Eksilsønderjyden

Julefrokostsæsonen kan være en pænt stor prøvelse, for den knapt så hærdede del af befolkningen (læs: alle os der ikke er mænd over 50 og som stadig har lidt smagssans i behold!), når flaskerne med lunken Rød Aalborg finder vej rundt om bordet i en jævn fart.

Mange vælger at springe snapsen over, men som eksilsønderjyde er jeg født med et ”man KAN ikke sige nej til alkohol”-gen, hvilket også slår igennem ved julefrokostbordet. Uanset hvilken type du og dine julefrokostgæster er, får du lige en genial måde at liste både alkohol og dansk tradition i samtlige deltagere.

Erik_den_røde_3

Erik den Røde blev præsenteret for mig under Schweppes’ New Nordic Drink konkurrence tidligere på året. Da jeg smagte cocktailen, som er kreeret af den bare 19-årige Theodor Kier, så jeg den straks som en fremragende velkomstcocktail til en julefrokost. Theodor og Erik den Røde cocktailen endte med at stryge helt til tops ved konkurrencen og jeg tror godt vi kunne have fat i en mulig julefrokost-klassiker!

Erik_den_røde_1

Erik Den Røde
Forfatter: 
Kategori: Cocktail
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 2 cl. Geranium Gin
  • 2 cl. Rød Aalborg
  • 3 cl. Hyldebærsaft
  • 6 cl. Schweppes Ginger Ale eller Tonic
  • Revet ingefær
Tilberedning
  1. Shake gin, Rød Aalborg og hyldebærsaft med is.
  2. Hæld det i et lowball glas med frisk is.
  3. Herefter toppes med Schweppes Ginger Ale/Tonic og pyntes med et stykke revet ingefær.

 

Vinderen Theodor Kier, flankeret af Jeppe Ipsen (2. pladsen) og Daniel Jodanov (3. pladsen)

Vinderen Theodor Kier, flankeret af Jeppe Ipsen (2. pladsen) og Daniel Jodanov (3. pladsen)

Men hvad tænker I? Genialt eller Blasfemisk?

Kommentarer

  1. Genialt og så enkelt at selv jeg kunne finde på at lave den. Nu må jeg hellere invitere til julefrokost…

    Hygge

  2. Minimalistisk og klassisk på samme tid. Skal helt sikkert prøves ved lejlighed, selvom jeg ikke er den store cocktailmand…

    • Det er nemlig meget fedt at se en cocktailuden 23 ingredienser :) Synes det er genialt at indarbejde en så speciel og gennemtrængende smag som Rød Aalborg – og få det til at virke, vel at mærke!

  3. Mardy

    Hmm… geranium gin. Den er sikker god, men desværre også lidt dyr. Mon det ikke går an med en anden gin? oder was?

    • Hej Mardy,

      det gør det naturligvis, men jeg ville nok gå efter en gin, som ikke er aaalt for enebær-kraftig!
      Under alle omstændigheder bør du unde dig selv at smage den…den er sgu ret lækker :)

    • Ikke så meget snobberi – hvis den kan trække en rød aalborg, kan den sgu også trække en Gordons! :)

  4. EsbenU

    Jeg kørte den Gordon-style i går aftes med en bundslat – og tonic i stedet for ginger ale, da jeg ikke havde ale på lager. Det blev ikke overbevisende.
    Ginen var ikke særligt gennemtrængende, så en Gordon kan nok gå an i en nødsituation – men tonic kan jeg fraråde: Jeg synes, at tonicen nærmest fremhæver snapsen og gør det til en decideret “rød ålborg”, hvor der ikke er meget finesse i.

    I morgen skal den dog prøves med ginger ale og geranium – jeg giver ikke op! :)

  5. Theodor Kier

    Hyggeligt at læse jeres kommentarer så lang tid efter. Håber i fik lavet den lækkert.

    Hilsen Theodor, fyren bag cocktailen

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: