Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 9. december 2023

Scroll to top

Top

15 kommentarer

Sage: The Smart Scoop Ismaskine

Sage: The Smart Scoop Ismaskine
Gastromand

Sommeren kommer! I hvert fald den ene dag – den næste skulle man så tro, at det var efterår? WTF sker der Danmark? Well sol er fremragende undskyldning for at fyre op for en velkendt gadget – ismaskinen!

På en eller anden mærkværdigvis skulle Gastromand på Formland Messen i Herning i august. Uden at vide præcist hvad vi skulle, så troppede vi op og jammer lidt mad. Selv lærte jeg for nyligt, at Formland vist er meget anerkendt og producenter nærmeste står i kø for at få deres produkter udstillet, så der var lidt for en hver smag må man sige!

Læs også: Duellen – Ismaskiner fra Wilfa og Nemox

Hånden på hjertet – dette indlæg er faktisk slet ikke nødvendigt. Senest har jeg testet The Adjusta Grill og The Smart Grill Pro. Derudover kom The Smart Scoop så også, som jeg egentlig bare skulle lege lidt med for at kunne bruge den på Formland Messen. Men for pokker, når man først starter, hvorfor så ikke bare gennemføre? Så vi laver lige en quick and dirty test – for noget af det The Smart Scoop kan, er sgu ret blæret.

The Smart Scoop...
The Smart Scoop…

Udseende og førstehåndsindtryk

Den er fucking heavy og har en kampvægt på diskrete 15 kg. Den er i det traditionelle “Sage-look”, som vi vist godt kan tillade os at kalde det nu. Den har en masse knapper og et display samt en 1-liters frysespand med hank. Den har 12 indstillinger til isens hårdhed – sorbet – yoghurt, gelato og is. Til sidst har en ovenikøbet indbygget noget musik, som spiller en lystig lille jingle når isen er færdig – det er sgu meget charmerende og utraditionelt!

Længe leve "auto-funktionen"...
Længe leve “auto-funktionen”…

Materialevalg og kvalitet

Rustfrit stål og hærdet plastik. Robust som bare fanden. Jeg tænker lidt, at når en indendørs mini fryser i 25 graders varme påstås at kunne nedkøle til mere end -30 grader, så må det sgu være kram – men lad os se om det holder i testen.

Efter ca. 20 min...
Efter ca. 20 min…

Selve testen

Jeg spurgte min børn, hvad de kunne tænke sig at få i deres is, hvis de helt selv måtte bestemme. Efter en times forhandling og ca. 39 forskellige forslag herunder også vingummi, glasur og koldskål nåede vi frem til et kompromis – Oreos, Saltkaramel/Peanutkaramel og Jordbær/Smørcreme. Idéerne var i øvrigt meget eget inspirerede af Ben & Jerrys.

Service!
Service!

I må lige vente til næste indlæg med at få opskriften, som i øvrigt også var den “snyde-is” som vi brugte på Formland Messen – den holder! I hvert fald var det hvad vores glade besøgende på Messen så smukt udtrykte!

Hastighed og temperatur

Der er blevet lavet is 10 gange efterhånden, mest fordi det er pisse nemt og så har maskinen stået fremme, så er der nemlig ingen undskyldning for ikke at lave en hurtig dessert.

Temperatur/tidGelato (lidt mere fast end softice)
25 grader70 min
4 grader50 min
-5 grader (1 time i fryseren)45 min

Reelt er det ikke den hurtigste ismaskine, som vi har med at gøre – de fleste på markedet lover, at de kan lave is på 40 minutter og softice på 20 minutter – medmindre de har en kompressor som denne eller dem vi har testet her, så er det faktisk ikke sandt. Jeg må sige, at det imponerer af Sage kan fryse ned til under 30 grader på en lummer og tæt sommerdag, så denne del er godkendt herfra! Der hvor Sage så adskiller sig er ved, at den har en “Pre-cool” funktion som gør maskinen kold ned til -25 grader inden du starter så smækker du den på, så sparer du faktisk mellem 10 og 15 minutter på ovenstående og så begynder det at ligne noget.

Selve isen

Den bliver cremet og fuldstændig glat som en is skal være, der er ikke nogen som helst spor af krystaller eller noget ujævnt præcis som man kan forvente. Du kan selve vælge hvordan isen skal være, så laver du en hurtig sporbet er det også muligt – nu laver vi ikke sorbet på Gastromand, så den del må du tænke dig til.

Læs også: Sommerens geniale dessert: Gin & Tonic Is

Udover at kunne lave isen, så har den også en “Stay Cool” funktion, som gør at din is kan holde sig i sammen konsistens op til 3 timer efter den er færdig. Jeg undrede mig lidt over det, men det den gør er, at den måler isens konsistent og begynder den at blive for tynd så starter den igen kompressoren og drejer i alt mellem 2-5 minutter til isen rammer udgangspunktet igen. Den er den slags ekstra som man får her. Hvis du er ligeglad med den slags, så er det billigere modeller på markereret off course.

Smooth and Cremie...
Smooth and Cremie…
Perfekt?
Perfekt?

Rengøringen

Nærmeste ikke eksisterende, hele molevitten ryger i opvaskemaskinen og selve maskinen tørres af med en klud, så det er virkelig til at overkomme.

Dommen

Jeg har det lidt med Sage som med bøger fra Politikens Forlag (og ja, det er der vores egen også kommer fra – no shit Sherlock!) – det er som om, at det hele er lavet efter sammen fremgangsmåde og bare fungerer, det er ikke de store udsving i kvaliteten og du kan være ret sikker på, at det er gennemarbejdet og udført med øje for kvalitet – her også perfektion! Men det er ikke så meget overraskende ved det, Sage har bevist adskillige gange, at de kan levere køkkenudstyr, som ligger i en mellem-høj prisklasse og som kan tage kampen op imod de helt store producenter, det er gennemført ned til mindste detalje, men selv perfektion kan blive trivielt. Det eneste jeg kan pege lidt fingre af her er prisen på 3999,- skal du have en med kompressor som kan næsten det samme, så laver Delonghi og Wilfa nogle nogenlunde bud, men igen de mangler lige de sidste touch – det får du her. Dermed må konklusionen være, at dette er ismaskinen for Feinschmeckeren – er det dig?

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Tech Spec
Non-stick belægning
Konstruktion Rustfrit stål BPA-fri materiale i det transparente låg med stort tilførselsåbning. 
Funktioner inkluderer
PRE-COOL-funktion (maskinen køles ned til -30°C)
Holdes kold i op til 3 timer (Frysekammer)
Temperaturomregning
Volume/musik-indstilling
12 hårdhedsindstillinger – vælg mellem forudindstillinger for sorbet, yoghurtis, gelato og is.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. René Nielsen

  De må have ændret med beholderen til maskinen. Idag frarådes det bestemt at bruge opvaskemaskine.

 2. Jesper

  Og opskrifterne, hvor kommer de?

 3. Lasse

  Min erfaring er at 1liter kapacitet er for lidt, gå efter mindst 1,5liter.

  • Hej Lasse – så hvilken maskine mener du vi skal gå efter?

 4. Spillekant

  Ved godt at tråden ikke længere er helt ny, men jeg prøver alligvel.
  Det er jo år og dag siden det har været sådant et is-vejr! Stor var derfor irritationen over at min gamle ismaskine var gået kaputt, den har vist tabt kølemidlet og jeg kunne ikke finde en, der kunne fylde noget på igen. Måske prøvede jeg haller ikke så hårdt, for så havde jeg jo en undskyldning for at købe en Sage i stedet ;-) Fandt den til 3000 ved KitchenOne.dk
  Så nu bliver der kværnet Gelato til den store guldmedalje. Det er spændende at samle viden og opskrifter og ikke mindst at udvikle nogen selv.
  Savner iøvrigt et egentligt opskriftsforum her på siden. Fedt med nogle bloggere, der leverer i en lind strøm, men der noget blinde høns og guldkorn….
  Lige et spørgsmål til Familiefaren – har din mere end en melodi? Ikke at det er vigtigt, for jeg synes lyden er så elendig, at man hurtig bliver træt af den alligevel, men når nu Breville reklamerer med 3 melodier så undrer det mig, at der kun er en udover et beep på Sage. Importøren påstår det er rigtigt nok, men det klinger lidt hult.

  Fortsat god sommer
  Mojn
  Kurt

  • Hej Spillekant – for pokker – denne kommentar var gået i glemmebogen! Beklager meget! Dejligt at du har fået en ismaskine! Vi har et forum hvor alle frit kan lægge op på – kender du det?

   Den har kun 1 melodi desværre – den er munter og sjov – det er muligt, at der findes en tidligere version som har flere :-)

   Tak for det og i lige måde!

 5. Hov glemte at spørge om lydniveauet når den er i gang? er den irriterende høj når den laver is?

  • Hej Dorte – det synes jeg faktisk ikke den har, og så spiller den en jingle fra “is-bilen” når den er done :-)

 6. Hej er der en opskrift bog med? Vi overvejer at købe den.

 7. Jeg vidste jeg gik og manglede en sådan :)

  Carte D’or ud af min fryser!

  • Nemlig Morten – ud med det – ind med det hjemmelavede! Godt vejret er med os lige nu…!

Smid en kommentar