Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. marts 2019

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Breakfast for Champions: Bacon ‘n’ Waffles

Breakfast for Champions: Bacon ‘n’ Waffles
Familiefaren

Hvis du skulle være i underskud af kalorier så er det med at slå lyttelapperne ud! Gastromand gik sidste uge all in på at sikre, at ingen gik sultne fra morgenbordet.

Jeg har faktisk haft lidt svært ved at finde ud af, hvor det med at servere “Bacon And Waffles” stammer fra, men det må bestemt være amerikansk og måske fra den amerikanske kæde Roscoe’s som laver masser af vafler. Hvorfor det lige er, at bacon skal kombineres med vafler og sirup? Jeg måtte derfor alliere mig med min oversøiske ven Jason Kessler, som ofte blogger om amerikansk foodculture på hans side Fly And Dine, som beretter følgende om retten:

“We love anything that hits that perfect intersection of sweet, salty, and savory. The classic American bacon and waffles combination (with syrup, of course) is great because it touches so many different tastebuds all at once”

Breakfast i served...

Breakfast i served…

Et eller andet sted, så giver det jo god mening ikke? Reelt så har du også en ret, som duer til samtlige tidspunkter af døgnet. Faktisk har jeg serveret det to gange, hvor den ene var morgenmad og den anden var til dessert – begge var lige gode og underlige. Mest overrasket blev jeg over, at bacon og sirup faktisk passer godt sammen – som Jamie Olive siger – “You know bacon and sirup means Rock ‘n’ Roll!”

Dinner is served...

Dinner is served…

5.0 from 1 reviews
Breakfast for Champions: Bacon And Waffles
Forfatter: 
Kategori: All arround
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Vafler (14-16 stk)
  • 6 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 3 spsk. vanilje bean paste (flydende vanilje)
  • 200 g. smeltet smør
  • 6 dl. kærnemælk
  • 250 g. hvedemel
Bacon
  • 2 pakker kvalitetsbacon - 20 stykker.
Tilberedning
Vafler
  1. Del æggene. Pisk hviderne stive i en pinlig ren skål, og husk at der ikke må være urenheder eller blommer i, så bliver de ikke stive.
  2. Pisk i en anden skål blommerne med sukker, kærnemælk, smeltet smør og mel. Der må ikke være klumper.
  3. Vend æggehviderne i dejen, gerne forsigtigt.
  4. Du kan sagtens gøre det helt uden fedtstof. De skal have ca. 2 minutter på fuld varme.
  5. Undlad at åbne og kigge til dem flere gange, så går de bare i stykker.
Bacon
  1. Steg dit bacon på en tør pande eller i ovnen til det er gylden sprødt.
  2. Server med kaffe og sirup til.
Fry em up...

Fry em up…

Når du laver vafler, så skal der lige fylde lidt dej ud over kanten på jernet...

Når du laver vafler, så skal der lige fylde lidt dej ud over kanten på jernet…

Add sirup...

Add sirup…

Waffle-hotdog?

Waffle-hotdog?

Underligt nok så smager det faktisk ret godt sammen, men for pokker det er grotesk og dit hjerte slår da også lige et par ekstra slag eller måske et par for lidt. Jason har sådan set ret i, at smagene vælter rundt i munden – det søde, det salte, det krydrede, bløde og sprøde – tror det er den ultimative tømmermændsret.

Hvad tænker du om amerikansk mad?!

Kommentarer

  1. Ja tak – 5 af dem!

  2. Halvamerikaneren

    Har et lidt ambivalent forhold til det – men må sige jeg som regel ender med at spise det salte og søde hver for sig. Det er lidt ligesom den famøse Chicken and Whaffles hos Sylvia’s i NY – det er noget af den bedste fried chicken man kan finde men kombinationen med søde vafler er sgu lidt for sær. Jeg er nok for meget puritaner ;)

    • Det er måske for du “kun” er “Halvamerikaner” :-) Ellers er det vel Roscoe’s House of chicken and waffles som er kendt for kombinationen af Chicken af Waffles… Jeg synes det var lækkert, men lidt sygt og efterfølgende var jeg også lidt dårlig – måske fordi jeg drak en “5 $ Shake” dertil – opskrift følger senere…

      • Kim

        Opskrift på 5$ shake ønskes ASAP. Fik en på MASH i maj, og de smager da vidunderligt.

        Waffles and bacon ser fantastisk ud, men tror jeg venter til efter badesæsonen

        • Fedt Kim – altså The One And Only fra Pulp Fiction? Jeg er igang, bare rolig – og tak for rosen!

      • Halvamerikaneren

        Uha – pas på med at sige det i Harlem. Herb flyttede jo fra Harlem til vestkysten. Rettens historie går dog tilbage længere end både Sylvia’s og Roscoe’s – også selvom Sylvia’s er ældre end Roscoe’s ;)

        • Det skal jeg huske :-) Så reelt er det ikke Roscoe’s som er “forfatteren” til retten eller?

          • Halvamerikaneren

            Nej – retten er meget ældre

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: