Udskriv
5 fra 2 stemmer

SILD MED RAMSLØGSCREME OG SMILENDE ÆG

Forb. tid45 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid55 min
Ret: Frokost
Køkken: Smørrebrød
Antal: 12 -14 stk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1,5 kg saltede sild hjemmesaltede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
  • 1 dl mayonnaise gerne hjemmerørt
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 50 gram ramsløg
  • 1 ⁄2 dl sukker
  • Salt & peber
  • 4 æg
  • Friske krydderurter fx. dild eller ærteskud
  • 12-14 skiver groft rugbrød
  • Andefedt

Sådan gør du

  • Skyl saltet af sildene, træk skindet af og træk fileterne af benet.
  • Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
  • Skær sildefileterne i stykker på 4-5 centimeter.
  • Skyl ramsløgene. Blend stilkene og hak bladene fint.
  • Bland mayonnaisen og creme fraichen i en skål og rør ramsløgene (stilke og blade) i.
  • Smag til med salt, peber og sukker
  • Læg sildefileterne lagvis med ramsløgcremen i en beholder eller skål.
  • Sæt låg på beholderen eller dæk skålen med plastfilm, og stil skålen i køleskab i minimum et par timer, før du serverer silden.
  • Kog æggene i cirka 6 minutter, til de er ”smilende”. Pil æggene og skær dem i kvarte.
  • Smør brødet med andefedt.
  • Arranger sildestykkerne på det smurte brød.
  • Pynt med æg og friske krydderurter.

Noter

TIP: Hvis du vil lave dine egne saltsild, som de gør på Restaurant Kronborg, klipper du hoved og hale af 1 1⁄2 kg sild, lægger sildene i en plasticcontainer og dækker dem med rigeligt salt.
Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskab – i tre måneder.
Så får du saftige saltesild med ”bid”.