Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. januar 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Påskefrokost: Sild med ramsløgscreme

Påskefrokost: Sild med ramsløgscreme
Eksilsønderjyden

Som du måske har luret tidligere, er gastromændende store fans af Restaurant Kronborg og deres smørrebrøds-kreationer. Vi er derfor pænt tilfredse med , at vi har fået overtalt drengene fra Kronborg til, at levere en række opskrifter til Gastromand.

Og hvilken bedre måde at sparke smørrebrøds-serien igang, end med en påske-trilogi? Her får I første del af den treenigheden; et twist på ULTRA-klassikeren, den marinerede sild!

Og hvad skal man så slukke den lille tørst med? Restaurant Kronborg anbefaler at du skyller silden ned med en aromatisk fadlagret snaps, for eksempel en Madeira akvavitten fra Helsingør Spritfabrikker, og en sprød, let bitter New York Lager med et strejf af blomster fra Nørrebro Bryghus til sildene.

Kronborg_sild_ramsløgscreme_smilende_æg

5.0 from 1 reviews
SILD MED RAMSLØGSCREME OG SMILENDE ÆG
Forfatter: 
Kategori: Frokost
Køkken: Smørrebrød
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 12-14 stk
 
Ingredienser
  • 1,5 kg saltede sild, hjemmesaltede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
  • 1 dl mayonnaise, gerne hjemmerørt
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 50 gram ramsløg
  • 1⁄2 dl sukker
  • Salt & peber
  • 4 æg
  • Friske krydderurter, fx. dild eller ærteskud
  • 12-14 skiver groft rugbrød
  • Andefedt
Tilberedning
  1. Skyl saltet af sildene, træk skindet af og træk fileterne af benet.
  2. Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
  3. Skær sildefileterne i stykker på 4-5 centimeter.
  4. Skyl ramsløgene. Blend stilkene og hak bladene fint.
  5. Bland mayonnaisen og creme fraichen i en skål og rør ramsløgene (stilke og blade) i.
  6. Smag til med salt, peber og sukker
  7. Læg sildefileterne lagvis med ramsløgcremen i en beholder eller skål.
  8. Sæt låg på beholderen eller dæk skålen med plastfilm, og stil skålen i køleskab i minimum et par timer, før du serverer silden.
  9. Kog æggene i cirka 6 minutter, til de er ”smilende”. Pil æggene og skær dem i kvarte.
  10. Smør brødet med andefedt.
  11. Arranger sildestykkerne på det smurte brød.
  12. Pynt med æg og friske krydderurter.
Noter og anretning
TIP: Hvis du vil lave dine egne saltsild, som de gør på Restaurant Kronborg, klipper du hoved og hale af 1 1⁄2 kg sild, lægger sildene i en plasticcontainer og dækker dem med rigeligt salt.
Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskab – i tre måneder.
Så får du saftige saltesild med ”bid”.

 

Kommentarer

  1. karen

    Lyder udsøgt lækkert – vil blive afprøvet TODAY!
    1000 tak for opskriften – og for denne dybt inspirerende blog i det hele taget!

    Venligst Karen

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: