Spicy Duck Dog med confiteret and
Det er ingen hemmelighed. På Gastromand elsker vi at lave og spise god mad. Men vi elsker også at nørde og bruge det helt rigtige køkkengrej for the job – den store grill, den voldsomme blender, panden med den perfekte varmefordeling – eller måske vigtigst af alt: Den skarpe kniv, som ligger perfekt i hånden.
Annonce for Global.
Derfor var det også en sjov udfordring, at skulle udvikle en opskrift der skulle fremhæve Global-knivenes styrker.
Du kender helt sikkert de klassiske Global-knive, men hvad med den frække storebror Sai? Knivene i serien er lavet af tre lag stål. Basen er lavet af samme stærke stålblanding som Global Classic, mens de to yderste lag er lavet af et blødere stål. Dette giver knivene en rustfast overflade i kombination med en ekstrem hård kant. Knivbladet har desuden en hamret finish, som betyder, at ingen af knivene er ens.
Til denne opskrift vil jeg altid bruge 3 forskellige knive – Global eller ej:
- Brødkniven, der skær igennem både blødt, sprødt og sejt brød, som var det smør.
- Santukokniven, der med sit store blad chopper selv store mængder grønt
- Kokkekniven, der er det perfekte allroundsværd
Selve opskriften blev til en julet dansk, fransk, asiatisk fusion, der tager kegler året rundt, men prøv den selv ved førstkommende julefrokost og fortæl os, hvordan det spillede ud!
Ingredienser
Confiteret and
- 1 stk. Confiteret andelår
Hotdog-brød
- 2 stk. Briochebrød
Dijonaise
- 1 spsk. Mayo
- 1 spsk. Dijon
Lynsyltet kål
- 1/4 Rød spidskål
- 1 spsk. Havsalt
- Appelsinsaft af 1 appelsin
Asiatisk inspireret agurkesalat
- 1 stk. Agurk
- 1 spsk. Havsalt
- 1 dl Sukker
- 2 dl Eddike
- 1 tsk. Chiliflager
- 1 tsk. Sort sesam
Peberrod
- 1 stk. Frisk peberrod
Sådan gør du
Confiteret and
- Skil andekødet fra ben og fedt
- Riv det imellem to gafler
- Tilsæt et par skefulde andefedt
- Steg i ovnen i 15 min. Ved 200 grader
Hotdog-brød
- Skær sider og ender af brødet
- Steg siderne i smør
- Skær en kile i brødet for at give plads til fyldet
Dijonaise
- Bland 1 spsk. Mayo og 1 spsk. Dijon-sennep
Lynsyltet kål
- Snit spidskål fint
- Tilsæt salt og saft fra 1 appelsin
Asiatisk inspireret agurkesalat
- Giv agurken nogle tæsk med enden af en kniv og hæk derefter agurken groft
- Tilsæt salt
- Kog en syltelage af lige dele eddike og sukker og lad den køle af
- Hæld lagen over agurkerne, når den er kølet af
- Dræn agurkerne umiddelbart før servering og bland med chiliflager og sort sesam
Peberrod
- Riv frisk peberrod ved servering
Smid en kommentar