Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Vildsvineschnitzel

Vildsvineschnitzel - en VILD klassiker
Ret: Hovedret
Køkken: Vildt
Keyword: Vildsvineschnitzel, vildtkød
Antal: 2 personer
Forfatter: Jægerinden

Ingredienser

Vildtschnitzel:

  • Vildsvin dette er to rygudskæringer
  • 3 æg
  • 3 dl. mel 
  • 6 dl. rasp
  • 100 g. smør her kan man næsten ikke få for meget
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 300 g. kartofler
  • 200 g. ærter
  • 200 g. smør til smørsauce
  • Kapers
  • Friskrevet peberrod
  • 1 frisk citron 
  • Pynt! Frisk persille og en skive citron

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i ønsket størrelse og steg i smør på en pande til de er møre.
  • Pak ét stykke kød i husholdningsfilm og bank kødet tyndt, ca. 1 cm. Drys kødet med salt og peber.
  • Klargør 3 tallerkener med henholdsvis mel, æg og rasp. Vend kødet i mel, æg, rasp (ønskes ekstra panering gentager du dyb i æg og rasp)
  • Varm en pande med 100 g. smør (her kan man ikke få for meget). Steg vildtschnitzelerne ca. 4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Tip! Under stegning sørg for at held stegesmør over kødet jævnligt.
  • Top vildtschnitzel med kapers, friskrevet peberrod og masser af citron. Server med smørstegne kartofler og kogte grønne ærter.