Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juni 2024

Scroll to top

Top

Bad Seed Brewing

Moderne mikrobryggeri med nordjysk iværksætterånd

Bad Seed Brewing er et dansk mikrobryggeri med base i landsbyen Gudumholm i Aalborg Kommune ca. 4 km syd for Storvorde. Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Aalborg indstillede i 2019 Bad Seed Brewing til Årets danske bryggeri på grund af det brede udvalg i øl og initiativrigdom. Bryggeriet har allerede profileret sig internationalt ved bl.a. at score højt på RateBeer.com med sin Good Morning, Vietnam-mælkestout, altså en stout brygget med mælkesukker for at give øllet en forøget sødlighed.

Hos Bottle&Can finder du de lækre nordjyske stouter, pilsnere, sour ales mv. på tværs af mange af vores gode ølbundles. Her i teksten kan du blive klogere på Bad Seed Brewing, bryggeriets innovative ånd og samarbejder med andre danske mikrobryggerier om at sætte nye, delikate øller på hylderne.

Du finder Bad Seed Brewing i vores eksklusive Bottle&Can Boxes

80’errocken lever videre hos Bad Seed Brewing

Navnet Bad Seed Brewing er ifølge mikrobryggeriets stifter en reference til det australske rockband Nick Cave and the Bad Seeds, der har spillet siden 1983. Musikalske referencer finder du faktisk flere af hos mikrobryggeriet, for visse af deres øllers navne og dåsedesigns hylder nærmest direkte 70’er- og 80’errock. Fx har mikrobryggeriet før været ude med CAN-øllen, hvis navn er en hentydning til rockbandet Can, mens billedet printet på dåsen er en tro kopi af coveret på Cans album Ege Bamyasi.

Mikrobryggeriets 4,8 % IPA Remain in Light er et andet eksempel, her en reference til Talking Heads’ album fra 1980 af samme navn. God øl kommer på den facon på flotte dåser og under spændende navne, folk med encyklopædisk kendskab til rock husker. Flader snakken lidt ud hen på aftenen, når du drikker med vennerne, har du her en sjov historie at trække op af ærmet, der også viser indsigt.

Startede ølfestival med andre mikrobryggerier

Mikrobryggerier er ofte passionsprojekter, hvor bryggerne støtter op om hinandens arbejde, og der ikke findes den samme kyniske konkurrence, som når vi går op i større industriel skala. En kollegial stemning skinner igennem ved Bad Seed Brewing, der for Nordjyllands vedkommende har været en aktiv medspiller, hvad angår at udbrede kendskab til småbryggerier placeret i landsbyer landet over.

Bad Seed Brewing har bl.a. været titulær tovholder på Bad Seed Beer Fest-festivalen, der blev afholdt for første gang i Aalborg, juni 2019. Her havde du chancen for ad to sessioner på fire timer hver at gå rundt med et ølglas og fylde op hos de mange bryggerier, der var repræsenteret. Bl.a. var det Greve-baserede bryggeri Alefarm til stede, Dry & Bitter fra Gørløse, ÅBEN fra Kolding samt 10+ andre danske bryggerier. Markedets små spillere slog sig altså sammen for at promovere deres bryg.

Var blandt pionererne inden for digital ølsmagning

”Smag Dansk Craft” er et andet initiativ, det arbejdsomme bryggeri Bad Seed Brewing har haft en finger med i at stable på benene i samarbejde med 11 andre bryggerier. I stedet for ølfestivalens format, hvor du går mellem fustager, bestiller du her en kasse med 12 specialøl – én fra hvert bryggeri. Over de næste 12 dage bliver der hver dag livestreamet fra ét af bryggerierne, hvor du kan deltage i digital ølsmagning: Under streaming fra bryggeriet drikker du så øllen, der kommer derfra.

Specialølsamarbejder landet over

Hvor festivaler og ambitiøse projekter med streaming fra bryggerier er én måde for Danmarks små bryggerier at hjælpe hinanden på, er den type fælles markedsføring ikke lige så spændende, som når to bryggerier arbejder sammen om at lave en ny øl. Her har Bad Seed Brewing i flere situationer rakt andre bryggerier hånden (eller omvendt) og været fælles om at skabe nye specialøl til hylderne:

  • Samarbejde med Gamma Brewing Co. fra Gørløse, Frederiksborg, gav Ye Olde Mambo
  • Samarbejde med Gyrup Gårdmalt i Snedsted, Vendsyssel, gav Post Cologne
  • Samarbejde med Slowburn Brewing i Hvidovre gav Feedback Loop

Prøv nye smage fra flere forskellige små bryggerier ved at købe en af Bottle&Cans ølbundles, hvor du kan finde øl fra Bad Seed Brewing såvel som fra så mange andre danske mikrobryggerier – og gå ind på bryggeriernes websider plus følg deres sociale medier, hvis du har forelsket dig i et bestemt.

Leverede øl til døren under coronakrisen

Bad Seed Brewing har som andre danske mikrobryggerier haft hård modvind på grund af COVID-19, da bl.a. caféer, bryggeriet leverede til, holdt lukket. Bryggeriet holdt sig kørende ved at levere øl til døren, så kunderne ikke skulle risikere at udsætte sig for smitte bare for at handle øl. Flere endte med at bruge tilbuddet, og for at takke for opbakningen inviterede Bad Seed Brewing på ølsmagning.

KØB BAD SEED BREWING