Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2024

Scroll to top

Top

Sour beer – den vildtgærede øl til den varme sommerdag

Den hvad for noget?

Vi kan godt forstå, hvis du er forvirret. For enten er øl under- eller overgæret – eller vildtgæret, som tilfældet er med sour beer. 

Men hvad betyder det, og smager en sur øl overhovedet godt? Læs alt, du skal vide om den særlige øltype lige her.

Hvad er en sur øl? Og hvordan brygges sour øl?

Sur øl – eller sour beer som den også kaldes – er en vildtgæret øl, hvor der ikke tilsættes gær som ved en normal brygningsproces. Når der ikke tilsættes gær, er øllen vildtgæret, fordi man udsætter øllet for bakterier og vildgær fra luften.

Det betyder også, at øllet tager meget længere tid at gære end både over- og undergærede øl. Når øllet gærer i lang tid, vil CO2 slippe ud, og derfor indeholder øl sur næsten heller ingen kulsyre.

For at opnå en sur smag kan man tilsætte frugt. 

Smager den så surt?

Sour beer er nok ikke for alle, men den sure smag er ikke ubehagelig, men mere karakteristisk. Vi mener, at alle skal prøve at smage en sour beer. Den sureste øltype er lambic, som betyder, at øllet er gæret med vildgær. 

For nogle vil det kræve tilvænning at drikke en sour beer, men med tiden vil de fleste opdage, at det er et fantastisk alternativ til mousserende vin og cider. 

Hvilke typer af sour beer findes der?

Sour beer er en overordnet betegnelse for øl, der har en syrlig smag eller fremstilles med det henblik. 

Sur øl produceres meget i Belgien under de rette forhold, da det er en nødvendighed, når øllet er vildtgæret. 

Her er 3 kendte sour beers:

  1. Sour Ale
  2. Gueze
  3. Cassis

En sour ale ligner slet ikke en almindelig øl, men her må du ikke lade dig snyde. Det er en helt rigtig men blot utraditionel øl.

Sour beer og foodpairing: Nyd den en varm sommerdag eller til desserten

Du skal se en sur øl som en erstatning for et glas mousserende vin eller champagne. Den er perfekt som velkomstdrink eller på terrassen en varm sommerdag. 

Ligeledes er den et utraditionelt og modigt valg til desserten. Hvis du har gæster, kan du udvide deres ølhorisont og lade dem smage noget nyt i stedet for en klassisk cider eller vin. 

Bottle&Can – for ølentusiasten og nybegynderen

Hos Bottle&Can har vi samlet nogle af de bedste specialøl fra de mest eksklusive danske mikrobryggerier. Dernæst har vi sammensat ølkasser, som passer til alle anledninger. Her er noget for alle, uanset om du er ølkender eller helt grøn.

Vi leverer din ølkasse til dig på 1-2 hverdag med fri fragt på bestillinger over 500 kroner.