Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2024

Scroll to top

Top

Hvad kendetegner ufiltreret øl? Bliv klogere på den naturlige øl

Normalt er øl igennem en filtreringsproces, hvor gær- og humlerester fjernes, men sådan er det ikke med ufiltreret øl, som det seneste årti har vundet indpas i danskernes hverdag. Ikke mindst med den populære Tuborg Rå

Men hvad kendetegner ufiltreret øl? Og er det overhovedet noget ved? Vi zoomer ind her.

Hvad er en ufiltreret øl?

En ufiltreret øl er en øl, der ikke har været igennem en filtreringsproces, da den blev brygget. Det betyder, at øllen ikke er så klar i sit udseende, og at der stadig kan være malt-, humle- og gærrester i humlen. 

Disse rester opdager du ikke, men den manglende filtrering giver øllen mere smag. Den gør også, at øllen er mere naturlig, og det er noget, som danskerne de seneste år er begyndt at værdsætte. 

Hvilke typer af ufiltreret øl findes der? Tuborg Rå er en sand succes

En af de mest kendte ufiltrerede øl er Tuborg Rå. Den sælges i Danmark i hobetal og nydes til alle anledninger og i alle aldre blandt den danske befolkning. 

Også Carlsberg har succes med deres Carlsberg Humle, som er en ufiltreret øl tilsat ekstra humle.

Ufiltreret øl og mad: Drik den til hverdag eller fest

I Danmark er vi glade for øl, og vi drikker øl til både aftensmad, landskamp, fødselsdage og fester. Måske er det også derfor, at ufiltreret øl har stor succes i Danmark.

Den ufiltrerede øl passer til alle anledninger, uanset om det er hverdag eller fest, og derfor rummer den også en enorm alsidighed.

Få en fantastisk smagsoplevelse – bestil fra Bottle&Can

Hos Bottle&Can går vi ind for nye specialøl smagsoplevelser med høj kvalitet. Derfor har vi sammensat ølkasser med det bedste fra de danske mikrobryggerier. 

Ølkasserne indeholder noget for alle, og du kan selv vælge størrelsen på din specialøl smagekasse

Bestil i dag og få dine øl leveret i løbet af 1-2 hverdage. Bestiller du for over 500 kroner, er der fri fragt!