Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. februar 2024

Scroll to top

Top

Guide: Bliv ekspert i Pale Ale

Pale Ale er kendt af mange, og som ølkender har du med største sandsynlighed smagt en af de karakteristiske specialøl. Men ved du egentlig, hvordan den brygges, hvad der kendetegner den, og hvilket mad den serveres bedst sammen med?

Vi gør dig klog på Pale Ale, så du kan hente et ekstra point i Trivial Pursuit eller bare imponere blandt vennerne, næste gang der skal knappes en af de kolde op. 

Hvad er Pale Ale?

Pale Ale er en lidt åben betegnelse for alle fyldige ales, som er brygget efter den engelske metode. Dermed undviger de fra de belgiske ales, og Pale Ales har generelt en mere humlet smag.

En Pale Ale er middel hele vejen rundt i sin palette. Både i sin sødme, bitterhed og frugtige smag. Dermed lægger den sig også imellem de mørke stouts og portere og de lyse lagere. 

Den gyldne middelvej er en succesfuld kombination

Den middel form giver en allround øl, som kan drikkes i mange henseende, og som har vundet stor popularitet verden over.

En af de mest populære Pale Ales er IPA’en (India Pale Ale), som er mere kraftig i humlen end mange af de andre klassiske Pale Ales. 

Hvordan brygges Pale Ale?

Pale Ale er overgæret ligesom alle andre ales, da en ale netop er kendetegnet ved sin overgæring.

Gæring stiger op til overfladen og danner et tykt gæringslag, men der findes mange typer af Pale Ales, som brygges på forskellige måder. Overordnet for dem alle er dog overgæringen, som er Pale Ales store kendetegn.

Hvilke Pale Ales findes der?

Der findes mange typer af Pale Ales, og som tidligere nævnt er den mest kendte nok IPA’en.

Men hvis du gerne vil have et lidt større kendskab til Pale Ale, er her en liste over Pale Ales, som er værd at kende til:

Pale Ale kan serveres til det meste mad

Udover at være en alsidig øl på smag, er Pale Ale også en alsidig øl, når det kommer til mad. Du kan servere Pale Ale til det meste. 

Her er 5 ting, hvor øltypen passer rigtig godt ind:

  1. Ost eller osteretter
  2. Svinekød
  3. Laks
  4. Vegetarretter
  5. Kylling

Vi har ikke andet at sige end god fornøjelse – og husk, at øl også handler om at gå opdagelse!

Prøv Pale Ale hos os og få en udsøgt smagsoplevelse

Hos Bottle&Can sælger vi de bedste Pale Ales fra de danske mikrobryggerier. Har du ikke et stort kendskab til øllet, men drømmer du om at få nye smagsoplevelser? Så er det helt sikkert et godt sted at starte. Prøv for eksempel vores Crisp & Bitter, hvor du får tre forskellige West Coast IPA’er.

Vi tager dig i hånden hele vejen, og vi har udførlige produktbeskrivelser, så du ved, hvad du køber.