Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. april 2024

Scroll to top

Top

Din guide til Hazy Double India Pale Ale

Kan man lave en frugtig, sommerøl, der samtidig er stærk og sparker som en hest?

Svaret er ja, og navnet på den øl er Hazy Double India Pale Ale (Hazy DIPA). Her har man brygget en specialøl efter den klassiske Hazy-forskrift – man har bare tilsat lidt mere af det hele for at give øllen mere styrke.

Hvad er en Hazy DIPA? Kend den på styrken

Kendetegnet for en double-øl er, at den har en forøget styrke. Så en Hazy DIPA vil som oftest have en alkohol på omkring 7,5% og opefter. 

Og hvordan brygges en Hazy Double India Pale Ale så?

Den er brygget på samme måde som en klassisk Hazy IPA med masser af aromahumle, der giver den frugtige smag og det eksotiske udseende. Det har en Hazy DIPA også, men der er skruet op for mængden og styrken. 

Fald ned efter en lang arbejdsdag

Med sin store styrke, kraftige smag og sødme er Hazy DIPA et oplagt valg til terrassen en varm sommeraften efter en hård arbejdsdag, hvor benene skal op og skuldrene ned. 

Her kan du dase hen og koble fra med en sommerlig smag og en kraftfuld styrke. Den perfekte måde at slå hjernen fra på!

Hazy Double India Pale Ale og food pairing – velegnet til det meste mad

En Hazy DIPA passer til meget gastronomi. Især til krydrede retter og fisk er den et sikkert valg, men også til kage og ostebord går smagen godt i spænd med maden. 
Derfor er der også rig mulighed for at servere en kold Hazy DIPA til både forret, hovedret og dessert. 

Prøv Hazy Double India Pale Ale hos os

Vil du udfordre dine smagsløg med nye, lækre smage? Så er Bottle&Can noget for dig. Hos os sælger vi kun de bedste øl fra de danske mikrobryggerier, og vi sælger øl smagekasser, hvor der trykket på gashåndtaget, når det kommer til smag.

Med kassen ‘A Lot of Taste’ får du mulighed for at smage Hazy DIPA’er fra både Bad Seed og Amager Bryghus, og du vælger selv størrelsen på kassen uden at fravælge så meget som en eneste øl.