Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. april 2024

Scroll to top

Top

Alt, du skal vide om West Coast India Pale Ale

Indenfor IPA-grenen finder du West Coast India Pale Ale. En specialøl fra den amerikanske vestkyst, hvis smag bærer præg af den geografiske placering. Derfor har West Coast IPA også en særlig smag. 

Hvad er West Coast India Pale Ale? 

Kan du lide en øl rig på humle, så er en West Coast IPA et oplagt valg. Humlen skinner klart igennem og har en skarp bitter smag, så man ikke er i tvivl om, at man drikker en West Coast IPA. 

Hvordan brygges en West Coast India Pale Ale?

West Coast IPA blev brygget på den amerikanske vestkyst tæt på humlemarkerne, hvorfor øllen er defineret ved sin kraftige humlesmag. 

Der bruges flere forskellige humletyper til brygningen af en IPA. 

En øl, der tager dig med på eventyr

En West Coast IPA har en klar forhistorie, og ved at drikke en West Coast IPA tager du med på eventyr ud på de amerikanske marker. Den friske bitterhed giver en karakteristisk smag, som ikke er til at tage fejl af, og en West Coast IPA lægger sig i den modsatte boldgade end en Hazy India Pale Ale, der er rig på frugtsmag. 

Hedder det ikke en East Coast IPA?

Jo, det er der også en IPA, der hedder!

Den kommer – som navnet antyder – fra den amerikanske østkyst, hvor West Coast IPA er fra vestkysten. Derfor er det to forskellige øl med to forskellige smagsnuancer. Så går du ikke galt i byen!

Hvilke West Coast India Pale Ale findes der?

Indenfor West Coast IPA findes der mange øltyper. Hos Bottle&Can har vi øl smagekassen Crisp & Bitter (pssst. du finder alle vores smagekasser lige her), som indeholder tre gode West Coast IPA’er fra de bedste danske mikrobryggerier. 

Kassen indeholder:

  • Surfing Sound West Coast IPA
  • Shoulders of Giant West Coast IPA
  • Chromodome West Coast iPA

Derudover findes der masser af andre typer af West Coast IPA, som kan købes i ølforretninger, supermarkeder og jeg skal komme efter dig. 

Find den perfekte humleøl til grillaftenen hos Bottle&Can

I rigtig amerikansk stil passer West Coast IPA forbilledligt til en barbecueaften med grillmad og masser af krydret mad. Her går humlesmagen ind og supplerer maden perfekt og bliver derfor det helt rette valg.

Men også til fast food, fisk og ost er en West Coast IPA et naturligt valg. 

Prøv en West Coast IPA og se, om du bliver forelsket i den friske bitre smag!