Nyeste opskrifter og artikler
Galette Bretonnes – 17. etape af Gastromands Tour de France.
17. juli 2023 | HøvdingVi er stadig i Bretagne og vi nupper en klassiker med.
Det her er en af de retter, som jeg har lavet et par gange. Og sjovt nok, så tænker jeg hver gang, at jeg burde gøre det oftere. Specielt … Læs mere
Paris-Brest kagen. 16. etape af Gastromands Tour de France.
16. juli 2023 | HøvdingAltså nok en af de mest cykel-temaede kager der findes, skal selvfølgelig også med i vores tour. Touren er nået til Brest. Der hvor man cykel til fra Paris, selvom det godtnok er et andet cykelløb. Men den har jo … Læs mere
Gratinerede Østers – 15. etape af Gastromands Tour de France.
15. juli 2023 | HøvdingMan kan næsten ikke tænke Bretagne uden at det næsten med det samme efterfølges af østers. Så ingen tur uden østers.
Og hvis du er i tvivl om hvad du skal drikke til, så laver de også ganske fin tør … Læs mere
Havbars i saltdej – 14. etape af Gastromands Gastronomiske Tour de France
14. juli 2023 | HøvdingIdag var vejret godt igen, så det er dejligt at vi er ved havet. Faktisk er vi på denne gastronomiske rundrejse endt i Le Havre, som er en større havneby. Derfor passede det også godt i mit hoved, at vi … Læs mere
Petit pois a la francaise med lammekrone – 13. etape på Gastromands Tour de France.
13. juli 2023 | HøvdingDa jeg begyndte at planlægge det her Tour de France marathon, blev jeg ret hurtig enig med mig selv om, at det ikke kun skulle være krævende og svære retter, som skulle indgå. Der skulle også være de der små … Læs mere
Carbonade Flamande – 12. etape af Gastromands Tour de France
12. juli 2023 | Høvding | 2 KommentarerVi er nået til Lille helt i den aller nordligste del af Frankrig idag. Snart skal vi ud mod kysten og have havmad, men ikke idag.
Jeg købte for et par år siden en bog med lokale franske opskrifter. … Læs mere
Beignets Champenois – 11. etape af Gastromands Tour de France.
11. juli 2023 | HøvdingJa, jeg ved godt at det helt oplagte er at lave noget med champagne, når man nu er i Champagne. Men altså jeg er også rimeligt meget far, så jeg gik efter versionen som mine børn også kan være med … Læs mere
Kylling i vin jaune – 10. etape af Gastromands Tour de France.
10. juli 2023 | HøvdingVi er lige rullet ind i Arbois, som er den største by i Jura området. Og nu skal det virkeligt være lækkert! Poulet au vin jaune et morilles. Det lyder lidt sejt ik? Kylling i vin jaune og morkler lyder … Læs mere
Stirred, not shaken: Olive Oil Martini
10. juli 2023 | FynboenSom du måske har læst tidligere var vi til dessertmiddag på Heartland tilbage i juni. Og som også nævnt tidligere fik vi lov til at dele opskrifterne på to af de cocktails her på bloggen. Gik du glip af den … Læs mere
Klassiske madeleines kager – 9. etape af Gastromands Tour de France
9. juli 2023 | HøvdingDet er søndag, så jeg synes kun det er på sin plads, at vi lige smider stængerne op, bager en kage, drikker en god kop kaffe og hygger os. Derfor skal vi bage madeleines. Kagerne kommer oprindeligt fra de to … Læs mere