Nyeste opskrifter og artikler
Opskrift: Gastromands juleburger med confiteret and
13. december 2023 | Aarhusianeren | 22 KommentarerEt eller andet sted er det jo faktisk helt katastrofalt, at vi aldrig har lavet en juleburger – den ligger jo til højrebenet. Nå, men forrige fredag skulle vi gøgle lidt for TV2 Østjylland, naturligvis fordi vi jo har nære bånd i form af … Læs mere
Langtidsstegt and – den perfekte opskrift til Jul og Mortensaften
13. december 2023 | Gastromand | 1.037 KommentarerFindes der noget bedre end mør langtidsstegt and med sprødt skind? Nej vel?! Det er den tid på året… Først Mortens Aften, hvor mange, på trods af, at det vist var en gåsegård Morten gemte sig i, vælger at stege … Læs mere
Perfekt julesovs – uden stress
13. december 2023 | Gastromand | 212 KommentarerJeg erindrer at have sagt det en del gange, men det skader nok ikke med lidt gentagelse: Min gamle far var virkelig god i et køkken! I hans tidlige år var han rent faktisk skibskok og havde lært skidtet på … Læs mere
Risalamande med kirsebærsauce – julens dessert!
13. december 2023 | Aarhusianeren | 28 KommentarerRisalamande eller Ris à l’amande – ja, ris med mandler, den mest klassiske juledessert i Danmark.
Risalamande er en dansk tradition, som stammer helt tilbage fra omkring år 1900, hvor de lidt mere velhavende køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul … Læs mere
Frikadeller pimpet med andekråser – perfekt til julefrokosten
12. december 2023 | GastrografenJa, ja, det kan godt være, at vi her på Gastromand tidligere har været så venlige at præsentere verden for perfekte frikadeller og 5 tips til at få dem for alvor at shine.
Men det skal ikke holde os … Læs mere
Derfor skal du drikke ØL til julemad!
12. december 2023 | Vinhjernen | En kommentarForestil dig, det er juleaften. Gåsestegen er til bageren sendt, fra egen ovn dufter der brunt og brændt mens grisen bliver gylden og sværen sprød. Rødkålen luner på komfuret og du har for længst lært dig, at du kan lave … Læs mere
Julecocktail: Espresso-Bailey-Whisky Martini…
12. december 2023 | GastromandKan du shake en cocktail og se pisse sej ud imens dine gæster så og måber? Nej vel? Det kræver nemlig lidt teknik og ikke mindste viden om sammensætningen i en cocktail. Vi har samlet nogle tricks til dig, som … Læs mere
Tips til julen: Pimp din julesnaps
8. december 2023 | FynboenEr du typen som sidder lidt uroligt på stolen, når der kommer snaps på bordet, fordi du simpelthen ikke kan klare smagen, så kommer vi her med 4 alternativer til de traditionelle “supermarkedssnaps”. Om vi kalder det snaps, akvavit eller brændevin … Læs mere
Lækker langtidsstegt Gås – til Jul og Mortens aften
7. december 2023 | Gastromand | 69 KommentarerOm det er til Jul eller Mortens Aften, sværger mange til en saftig gåsesteg.
Det var nemlig gæs, som afslørede Sankt Morten for mange hundrede år siden, hvor han forgæves forsøgte at skjule sig, da han af ren og skær … Læs mere
Spicy Duck Dog med confiteret and
4. december 2023 | WebmasterenDet er ingen hemmelighed. På Gastromand elsker vi at lave og spise god mad. Men vi elsker også at nørde og bruge det helt rigtige køkkengrej for the job – den store grill, den voldsomme blender, panden med den perfekte … Læs mere