Aspargesopskrifter
Fynsk forårstapas: Kartoffelblinis, asparges, parmesan
22. april 2023 | Fynboen | 5 CommentsSolen er endelig kommet, og det tror jeg, vi er mange, der har ventet på. Foruden glæden ved solskin, så betyder det endelig også masser af gode danske grøntsager med masser af smag. Så da jeg nu endelig fik købt mine første … Read More
Pocheret, friteret æg med smørkogte asparges, nye danske kartofler og bearnaisesauce
20. april 2023 | Webmasteren | 2 CommentsFindes der ngoet bedre end kombinationen af nye danske kartofler, asparges og en lækker, fed sauce? Nej vel? Her vælger jeg at toppe det perfekte med et porcheret, friteret æg – netop som man ikke troede, det kunne blive bedre. … Read More
Hvide asparges med krondyrfilet og trøffelhollandaise
20. april 2023 | Fynboen | 2 CommentsDer er bare nogle sæsongrøntsager, man altid går og glæder sig til, og en af dem er for mig asparges. De er i sæson i relativt kort tid, så det er bare med at nyde dem, mens de er her … Read More
Hvide asparges med røget creme fraiche og rogn
16. april 2023 | Høvding | 2 CommentsForåret er på vej. Det er de der store fede hvide asparges. De er ikke danske endnu, men i disse krisetider valgte vi at få hjælp fra nogle hollændere, som dyrkede dem for os.
Danmarks største påskefrokost er arrangeret i … Read More
Dampede hvide asparges med brunet smør, nødder og estragon
16. april 2023 | Webmasteren | 23 CommentsDet tog mig alt for mange år at få øjnene op for asparges, men sidste forår skete det og da sæsonen var ovre, glædede jeg mig allerede til i år.
Netop nu vælter tyske, franske og ikke mindst danske hvide … Read More
Hvide asparges med hjemmepisket hollandaise
13. april 2023 | Gastromand | 3 CommentsFindes der noget bedre end danske hvide aspages? Egentlig ikke – men hvis du lige kombinerer det med kølig hvidvin fra Alsace, laks og lidt hjemmepisket hollandaise, så er du tæt på himlen!
Varmen i Danmark lader ikke til at … Read More
Crumpets med asparges og stenbiderrogn til Paul Cunningham.
29. april 2022 | HøvdingDer er jo så mange gode kokke i Danmark. Og vi har så meget at sige tak for gastronomisk. Så vi starter fra en ende med at sige tak til vores gastronomiske forbilleder. Vi gør det med en ret, som … Read More
Hønsesalat – den ultimative
31. marts 2020 | HøvdingDu kender det godt. Nogle gange, har man lyst til at gøre noget, hvor man lige kigger sig over skulderen, for at se, om der er nogen, der holder øje. Sådan er det lidt med disse smådirty hønsesalatstårne. Men bare … Read More
Asparges: En hyldest til verdens mest sexede grøntsag
23. maj 2017 | Lars Bjerregaard | 2 CommentsHver uge får jeg en sæk grøntsager fra min yndlingsbondemand Søren Wiuff oppe i Lammefjorden. Det er vild luksus at få sådan en leveret her midt på Nørrebro. Pivfriske og jordede står de ude i min lille have når det … Read More
Sommermad: Laks med flødestuvede danske kartofler og asparges
8. juni 2015 | Gastromand | 4 CommentsJeg har fået en genial plan – genial siger jeg! Jeg har tit svært ved at finde en undskyldning for at åbne en fuldfed chardonnay, altså udover de sædvanlige undskyldninger med, at det er godt vejr, weekend, lille onsdag, lille torsdag, … Read More