Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. december 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Hvide asparges & sprød hvidvin – sommerens drømmeduo

Hvide asparges & sprød hvidvin – sommerens drømmeduo
Familiefaren

Findes der noget bedre end danske hvide aspages? Egentlig ikke – men hvis du lige kombinerer det med kølig hvidvin fra Alsace, laks og lidt hjemmepisket hollandaise, så er du tæt på himlen!

Varmen i Danmark lader ikke til at stoppe lige foreløbig så det kræver faktisk at du får lavet denne sommerret – on the double…!

Det eneste der kan være lidt vanskeligt ved denne er faktisk saucen, som jeg lige valgte at lave på min røremaskine med induktionsplus og fuld power – ideen var god og havde jeg ikke ved et uheld skruet varmen op til max, så havde den nok også holdt – hehe – shit happens ikke? Heldigvis blev den samlet igen og alt var godt.

Hollandaise på Kenwoord… Risky!

Kenwood har lavet en røremaskine som sprænger rammerne for hvad sådan en maskine skal kunne idag. Den hedder “Cooking Chef” og kan lave alverdens ting – du kan læse om det her i indlægget. Det er også mulig at lave både bearnaise – hollandaise og mayonaise – den sidste skal du bare lige undlade varmen (hehe). Lad og kigge på vores opskrift.

Forfatter: 
Køkken: Sommermad
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2-4
 
Ingredienser
  • 1 bundt hvide asparges
  • 200 gram laks pr. person
  • 100 gram kartofler pr. person
  • Olie
  • Salt og peber
Hollandaise
  • 250 gram smør
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk citron
  • Salt og hvid peber
Tilberedning
  1. Start med at koge kartoflerne i 10 min i rigeligt salt - lad dem nu trække til resten af maden er done - så bliver de perfekte.
  2. Skræl dine asparges - det yderste af dem er lidt som at tykke i "træ" så det skal være.
  3. Varm en grill op og grill dem tøre - efter kan du give dem lidt olie - salt og peber.
  4. Imens grillen du laksen eller brug ovnen - 180 grader i 10 min - giv dem lidt salt og peber inden.
Hollandaise
  1. Hollandaisesauce:
  2. Smelt smørret over svag varme indtil vallen ligger nederst i gryden, som en hvid masse.
  3. Det øverste er det klarede smør, som skal bruges til saucen.
  4. Varm en lille kasserolle op ved svageste blus eller brug et vandbad (hvis du er en tøsedreng :-))
  5. Pisk æggeblommerne sammen med citronsaften indtil det skummer godt.
  6. Hæld den varme klarede smør i, men meget lidt af gangen og gerne i en tynd stråle, mens der fortsat piskes rigtig godt.
  7. Den må IKKE må overstige 60 grader, tilsæt smørret til der ikke er mere og smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

 

Ellers er retten utrolig nem at gå til. Laksen kan sagtens erstattes af en anden lækker fisk eller kylling, hvis du ikke lige er til fisk. Det er bare at sætte igang.

Sommermad…

Den perfekt hvidvin?

Der følger en lille personlig historie med denne vin – det er nemlig én af de første hvidvine jeg købte og drak for mange år siden da jeg begyndte min vidunderlige “vinrejse”. Jeg var vildt imponeret af at den var så “easy-drinkable” – faktisk var jeg nok mere lettet over hvidvin slet ikke smagte grimt – ja, jeg var ung og ville gerne det hele.

Min første rigtige hvidvin…

Idag forstår jeg langt mere og forstår at Sipp Mack er lækker fordi den kombinerer frugt, syre og sødme og så er det frisk og helt sprød. Det bedste er nok prisen på ca. 100 kr. hvis du tager 6 stk. Sjovt nok var det også der prisen lå for snart 15 år siden – den kan vi så lige tænke over. Lige nu står den vist til 75 kr., så helt enkelt – køb!

Fungerer upåklageligt…

Nå tilbage til denne herlige sommerret. Du kan også bruge grønne asparges, men lige nu er de hvide bare så skønne og så går de utrolig godt til hvidvinen.

Bedste sommersnacks ever!

Tilbage er der vist bare lige at vi skal huske retten – uden at skulle lyve som en smart blog med “sådan laver du lækker mad på 20 min” for det er vi bestemt ikke – okay måske er vi smarte, men vi laver ikke hurtig mad – så kan du faktisk lave dette på 20-30 min uden de store problemer – medmindre du naturligvis skiller saucen som mig :-)

Laks og hollandaise – hvidvin og hvide aspages…

Hvilken hvidvin var din første? 

Kommentarer

  1. Maria Zimmer

    Helt enig med vine fra Sipp-mack. Vi er netop i Alsace og besøgte ham igår. Forrygende service på hans vingård. 😊

    • Lyder fedt Maria – kan man det sådan videre?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: