Gastromand.dk | 19. June 2018

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Kenwood Cooking Chef: Den Ultimative Røremaskine?

Kenwood Cooking Chef: Den Ultimative Røremaskine?
Familiefaren

Vi har efterhånden testet en del røremaskiner på Gastromand og har fået ret godt styr på udvalget. Kenwood har tidligere imponeret os med deres ”Titanium” udgave – men nu er der kommet en arvtager som både kan klare lave Kartoffelmos, Risotto og fritere – lyder det som noget vi skal teste? Hell yes!

Der var en gang i tidernes morgen hvor en røremaskine kunne røre og det var faktisk alt hvad den kunne. Men så skete der noget! At lave mad blev pludselig populært og lysten i køkkenet til at kokkerere og være gourmet tog fart. Der blev pustet til ilden yderligere da programmer som ”Danmarks Bedste Amatørkok”, ”Masterchef”, ”Hells Kitchen” samt en række kokke med status svarende til rockstjerner indtog skærmen! Lige pludselig var det in at lave mad og hvor der før var en dominans af kvinder begyndte mændene at interessere sig. Kronen på værket var vel en tilfældig dag i 2008 hvor jeg kom med en ide om, at vores lille eksisterende madblog skulle hedde ”Gastromand” og nogle år efter var et begreb født og os mænd kunne få en betegnelse om at være en ”Gastromand”.

Kenwoord Cooking Chef!

Som behovet voksede, voksede behov for køkkengrej også og derfor blev der udviklet og lavet nyt, mere innovativ og spændende gear. Fx skulle en røremaskine ikke nødvendigvis kun kunne røre – den skulle også kunne varme, dampe, fritere, veje og helt uden at det skulle være alt for besværligt – fast foreward to present! Det gør vi lige – Kenwood Cooking Chef er ikke første maskine som kan mere ned hvad den er ”født” til – det er nemlig blevet mere reglen end undtagelsen, at dette er et must og en nødvendighed!

Monteret med blender og foodprocessor…

Udseende og førstehåndsindtryk

Kenwood Cooking Chef er en lille kompakt tæt fætter med en kampvægt på mere end 12 kilo. Selve kassen ankommer på en palle og på trods at, at jeg stadigvæk dødløfter +200 kg så kan jeg simpelthen ikke få den løftet op. Den må derfor rulles ind til køkkenet hvor den og alt det ekstra gear er udpakket og der er meget! Vildt meget, så jeg vælger at fokusere på at teste noget, som jeg aldrig har lavet før på en røremaskine.

Ready to Go…

Jeg kan godt lide udseendet, det er naturligvis subjektivt men jeg synes den er lækker at se på, jeg elsker dens børstet stål og crome-look. For mig er dette en maskulin røremaskine.

Toppen af Poppen…

Efter udpakning af tilbehøret som standard er foodprocessor og blender samt forskellige redskaber til at røre, ælte og piske får jeg tilsluttet maskinen. Jeg er typen som ikke læser så meget som et komma i vejledning og alligevel får jeg ret hurtigt aktiveret og indstillet den til at starte på første test – sådan skal det være.

Your choice of weapons…

Kvalitet og design

Der ydes 10 års garanti på motoren så allerede her kan vi godt konkludere at der er kvalitet. Det er flot, at der også ydes så lang garanti på tilbehøret. Kenwoord Cooking Chef er lavet af stål, hærdet plastik og crome – med mindre du smider den på gulvet, hvor du nok skal forberede dig på, at gulvet skal udskiftes, så skal den nok holde!

Ikke første gang og bestemt heller ikke sidste gang vi tester Kenwood…

Jeg er som sagt vild med udseendet og holder af det ”industrielle look” som Kenwood har og faktisk har haft i mange år. Den har induktionskogeplade integreret som kan klare op til 180 grader og helt ned til 20 grader. Den har 20 opskrifter som step-by-step guider gennem madlavningen – Den rummer op til 3 liters kogevand og ellers 4,5 liter så der kan laves mad til mange. Du kan fx piske 12 æggehvider i den og det tager ikke lang tid.

Masser af plads…

Ekstra features

Håber du er klar til information overload, for der er virkelig meget at skulle rumme her. Cooking Chef har 20 forindstillede madprogrammer som kan hjælpe dig i gang med madlavning. Det giver dig mulighed for at lave nogle forskellige retter. Først tænkte jeg ved mig selv, at 20 ikke var meget – men hånden på hjertet, Thermomix har lignende funktion og selv om den har 200 retter har jeg faktisk kun brugt 10-12 stykker af dem. Retterne er lige fra kompleks bagværk, saucer, hverdagsretter og til sidst også langtidstilberedte retter.

Nem at betjene…

Standard tilbehør er en foodprocesser med et hav af klinger til udskiftning så du kan snit grøntsager på forskellige måder. Derudover er der en blender, som du på samme måde som foodprocessoren monterer på toppen af Cooking Chef. Begge dele fungerer ret godt og med et hurtigt drej og et efterfølgende ”klik” er du kørende.

Hurtigt og enkelt at montere ekstra udstyr…

The Blades…

Man kan så diskutere om det ser smart ud med sådan en anordning siddende på toppen af sin røremaskine. Det er naturligvis kosmetisk men det fungerer upåklageligt. Derudover er der så diverse redskaber til at røre, piske, ælte og vende – noget som her fungerer vildt godt på fx Kenwood og Teddy er, at indsatsen er mekanisk – det er ikke plastik eller andet men blot metal mod metal. Det eneste du skal er at presse det ønskede redskab på og dreje så kører det.

Kartoffelmos

Dette er nok det underligste jeg har lavet på en røremaskine, men da den kan koge og røre så tænkte jeg, at en mos var en god udfordring. En mos må jo netop ikke blendes for så piskes luften ud af den og den bliver for tung og massiv, derfor er en god test nemlig om der kan laves en luftig mos.

Imens napper jeg lige en af mine egne øl fra “Crafted By”…

Jeg skrællede 2 kg kartofler som jeg kogte i 20 min ved at indstilles Cooking Chef på 100 grader. Imens drak jeg en øl (min egen faktisk!) og en whisky – det behøver du ikke, men jeg vil lade denne mulighed stå helt åben for dig! Herefter tilsatte jeg 100 gram smør og 1 del mælk samt salt og peber. Så satte jeg maskinen til at røre i 7 min og drak en ekstra whisky.

Kartoffelmos…

 

Næsten på kogepunktet…

I løbet af få minutter koger vandet i blenderen…

Konklusionen: Succes! Noter til forbedring – nogle få! Næste gang koger jeg kartoflerne i 25 min da det sikkert vil gøre mosen endnu bedre, men testen var en succes og Cooking Chef bestod helt sikkert.

Bangers and Mash…

Hollandaise sauce

En test som virkelig skiller fårene fra bukkene er helt sikkert en sauce som fx bearnaise eller hollandaise. Alt kan gå galt og det skal virkelig spille for ikke at blive noget værre rod! Jeg lavede det lige efter bogen – æggeblommer, citronsaft, salt, peber og masser af smør.

Smør….

Røre i et par minutter…

Morgenmad…

Godkendt…

Saucen blev tyk og luftig – nogle vil måske sige for tyk – men det kan nemt justeres – intet blev skilt og det skylde jo primært den konstante og kontinuerlige piskning og så temperaturen – godt gået!

Risotto med chorizo

Det er første gang jeg har testet noget som dette og tilgiv at indlægget bliver lidt langt, men det her var simpelthen for fedt til at skulle misses. Faktisk var det sådan, at jeg lavede et helt indlæg med det fordi det endte med at bliver overraskende godt og utrolig nemt – faktisk er det lidt snyd, men næsten gang jeg laver risotto, så bliver det altså sådan her – “Verdens nemmeste Risotto

Uden at røre en finger – næsten da!

Godkendt du the max – vinen var også!

 

Dommen

Kenwood Cooking Chef er en lille kompakt fætter. Den er stærk, præcis og godt designet. Den leverer 100 % hvad den er sat i verden til og har en række ekstra features. Du får udover en røremaskine også et induktionsblus, en foodprocessor og en blender. Den er intuitiv og nem at betjene. Det lyder næsten som om, at der ene plusser her ikke? Det er ikke helt ved siden af – jeg skal virkelig ud i detaljer for at finde noget negativt. Prisen er en kende skræmmende, men nu er røremaskinen også helt ny, men omkring 9000 kr. skal du hive op at foret for få eje den. Det skal så også siges, at det er en fremragende maskine. Hvad ellers?

Vi er i den kosmetiske afdeling og i et område som ofte deler vandene – tilslutning af ekstra udstyr? Nogen synes det er det fedeste i verden, at der kan monteres ekstra, udbygges og hele tiden have muligheden for, at tilslutte ekstra udstyr. Til Kenwood findes der fx juicer, pølsemaskine, pastamaskine og meget mere – i alt er der mere end 20 ekstra muligheder til Kenwoood Cooking Chef så det er bare at komme i sving. Andre vil hellere have en maskine til hvert formål og synes ikke om for meget ekstra udstyr. Jeg kan sagtens sætte mig ind i begge argumenter, dog er der noget praktisk i og med du sparre noget plads ved, at du kan nøjes med kanden til blenderen som lige sættes ovenpå røremaskinen. Jeg mener dog ikke, at dette punkt kan anses som kritik i denne test. Hvad så? Har Kenwood gjort det igen? Sidst scorede deres røremaskine Kenwood Titanium top karakter og jeg føler denne kommer til at gøre det samme.

Kenwood har nemlig den helt rigtige Gastromand-faktor og appellerer virkelig til mig som Gastromand. Lad os parkere prisen, for fakta er, at den sikkert falder indenfor kort tid og så rammer vi et leje som er helt fornuftigt. Når den tid kommer får du en røremaskine, som leverer til topkarakter og det skal der kvitteres for! Godt gået!

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Technical Specifications

Justerbar temperatur
Over 20 forudindstillede programmer
Brugervenligt display
Induktion mellem 20 og 180 grader
Foodprocessor
Blender
Redskaber til røre, piske, ælte mv.
10 års garanti på motor og dele
4,5 liter

 

 

 

Kommentarer

  1. Nikolaj

    Den er måske nok bedre end Thermomix til at ælte større mængder.. Men udover det, så kan jeg virkelig ikke se, hvorfor man skulle købe denne fremfor Thermomix, hvis man alligevel skal så dybt ned i lommen for at betale den.

    Det er da f.eks. et klar minus at den ikke kan blende og varme på samme tid..

    • Hej Nikolaj – en Thermomix pisker fx ikke æggehvider eller rører på samme måde. Så forskellen ligger primært i om du vil bage meget eller ej. Thermomix er god til at lave et brød, men hvis du skal piske og tilføje luft fx så vil jeg mene du skal gå Kenwood vejen – eller nogle af de andre… Mit bud er også, at denne relativt hurtigt falder et par tusind i pris – så er den til at have med at gøre :-)

Smid en kommentar