Gastromand.dk | 16. December 2017

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Weekendtest: Den maskuline røremaskine: Kenwood Chef XL Titanium

Weekendtest: Den maskuline røremaskine: Kenwood Chef XL Titanium
Familiefaren

Den tid hvor røremaskiner hørte til den feminine del af køkkenet er definitivt slut! Kenwood Chef XL Titanium er her for at markere dette én gang for alle! Det er svaret på den ultimative maskuline røremaskine – måske endda over dem alle?

Jeg ved godt indledningen måske får nogle af jer kvinder til at krummetæer – men ro på, det er bare lidt lir der skal til i det her univers – på den måde udvisker vi nemlig lidt kønsrollerne i køkkenet – bær over med os!

Der var en gang for 7 år siden hvor Gastromand ikke eksisterede. Det var dengang hvor der ikke var mange mandlige bloggere i den gastronomiske verden og scenen var domineret af kvinder og lyserøde cupcakes. Sådan har vi indledt vores fortælling om den fantastisk rejse der handler om 4 gutter der alle en lidt tilfældig dag fandt hinanden gennem mad! Der er sket meget siden da og blog-verdenen har udviklet sig – det samme har vores gadgets og selv om Kenwood har mange år på bagen har de også udviklet sig fra at være en lettere klodset røremaskine til at være en nutidig kraftkarl som udfordrer og tager kampen om med de bedste på markedet.

“Chefen”

Udseende og førstehåndsindtryk

Den har en kampvægt på lidt over 10 kg – lavet af titanium – hehe, nope! Kunne ellers være fedt – men hærdet plastik og rustfritstål er vejen frem her. Udseendet er subjektivt – jeg synes den er fucking awesome! Den virker på en eller anden måde som en tæt lille kampbokser der ivrigt venter på at den må “unleash hell”. Dens 1700 watt og kraft understreger bestemt også denne pointe. Den er nem at gå til – i med stikket og drej på knappen – ikke noget kompliceret der! Til sidst har en mulighed for at tænde et lille lampe under toppen, så må får bedre belysning under sit arbejde – meget godt tænkt!

Power!

Kvalitet og design

Vi har berørt dette punkt lidt, men den virker robust og virkelig godt lavet. Den har mulighed for at tilslutte alverdens ekstraudstyr, som saftpresser, kødhakker, ismaskine, kværn og hurtighakker, alle dele kan faktisk købes relativt billigt, så hvis du først har lavet investeringen i Chef XL så er det ret nemt at udvide, disse indgår ikke i denne test. Delene kan tilsluttes i fronten og ovenpå. Motoren er som sagt på 1700 watt og faktisk gives der 10 års garanti – reelt kunne det være meget fedt at se om man kunne nedbryde den, men hånden på hjertet – tiden er ikke til det.

Klar til at piske…

Masser af muligheder!

Chef XL

Testen

Nu har Kenwood kørt en del de sidste mange uger i det lille hjem og alt brød er blevet rørt på maskinen og der er pisket mere fløde og lavet flere kager end nogensinde. Det er sådan set fuldstændig ligegyldigt hvad du smækker i den, så bliver det rørt sammen. Selv på højeste niveau står den fast grundet gummi-fødder under den. Når du skal tilsætte fx mel imens den ælter/rører er der en plastik indsats som gør, at du kan hælde det ned uden at svine dit køkken til – godt tænkt!

Der medfølger en del redskaber til brug som jeg faktisk må tilstå overgik min forstand. Men efter lidt tid havde jeg luret dem af. Der er piskeris, en “K-spade“, som faktisk er ret fed, dejkrog og to ekstra redskaber, som også kan røre – de første er i metal og de sidste i silikone. Dem I silikone brugte jeg mest til dej, hvilket fungerede helt fint.

“K-Spaden”…

Familiefaren…

Snobrød

Nogle af jer gode læsere har måske bemærket, at vi på 7 år også har udviklet os en smule – bl.a. med familie. Det betyder, at vores test nogle gange også involverer de kære små. Nu skulle der jo laves en del dej og da solen de sidste mange uger faktisk har været gavmild så var snobrød og bål meget oplagt.

Klar til varmen…

Hvis man lige gør lidt ud af dejen bliver det faktisk ret godt, og mine piger elsker det. Efterfølgende skulle der naturligvis også grilles skumfiduser som altid er et hit.

Og ja, de skal være lidt brændte…

Min smukke store datter…

Smilla tjekker lige ilden…

Baconbrød

Imens der blev lavet snobrød havde jeg sat et baconbrød over, som endte med at være en stor succes. Eneste udfordring var, at jeg havde været lidt for sparsommelig med bacon – og nej det skal helst ikke ud at den slags sker for en Gastromand, men en pakke bacon er faktisk ikke nok! Smagen var dog vildt god og dejen naturligvis rørt sammen som den skulle.

Og ja, der var sgu for lidt bacon…

Skulle have langt længere end jeg troede…

Det er bare nemmere med en røremaskine og fakta er, at jeg bager meget mere når jeg har sådan en stående fremme.

Rengøring

Jeg har efterhånden skrevet dette afsnit om rengøring en del gange og det er ikke anderledes med denne. Rengøring er aldrig “let som en leg”, men alt kan gå i opvaskemaskinen, så det et tæt på. Skålen er på 6,7 liter så den fylder naturligvis lidt, men det er sgu til at overkomme.

Dommen

Kenwood Chef XL Titanium er temmelig awesome og fungerer virkelig godt. Jeg har ærlig talt meget svært ved at finde noget kritik og skal der absolut være noget, så er der faktisk lidt off. Jeg er nok lidt gammeldags omkring det med at tilføje ekstra dele til det som maskinen er født til. Alt respekt for, at en stavblender har en hurtighakker – fair nok, men alt for meget som skal være i ét synes jeg bliver noget rod. Jeg vil nok hellere have flere gadgets, altså en ismaskine, en røremaskine og en juicer for at tage nogle eksempler – ikke “all-in-one”. Nu er det så heller ikke det testen går ud på, så isoleret set er Kenwoord Chef XL en maskine som jeg varmt vil anbefale.

Den koster ca. 5999-6999 kr., hvilket er helt fair for denne kvalitet. Den ligger prismæssigt side om side med Teddy som er en kende større ikke helt så slim som Chef XL – om du er til den ene eller anden er nok ren religion – jeg kan lide dem begge, men må sige, at denne imponerer. Der er bare noget virkelig gennemført over den og så er den stærk som bare fanden – undskyld sproget! Jeg ser ingen anden mulighed en at give den højeste karakter – 6 flotte stjerner herfra – godt gået!

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Technical Specs
Variabel Hastighed
Størrelse (cm): 35.6 H x 38 W x 28.5 D
Vægt: 10.4kg
Watt: 1700W
Skålstørrelse: 6,7 liter

Kommentarer

 1. Matthias

  Hvordan var støjniveauet ift. Teddyen, for der plejer Teddyen at være suveræn!

  • Hej Mathias, jeg har en DB måler, jeg forsøger lige at teste det når jeg er hjemme… Men umiddelbart vil jeg sige same-same…

   • Robert

    Hej, er også interesseret i at høre om støjniveauet i forhold til Teddy røremaskinen – fik du målt db når der æltes dej med fuld hastighed?

 2. Kristan Hjuler

  Dejlig artikel.
  Har netop i dag investeret i deres Cooking Chef, der som rørermaskine stort set er identisk med din dog blot på 1500 w. Den har dog også induktion så der kan tilberedes div. Gode sager. Det er her til aften blevet et lækkert brød og rabarbermarmelade.

  Tror allerede at jeg godt kan sige at det bliver et herligt bekendtskab…og kvaliteten tyder på mange år 🙂

  • Ikke dårligt Kristian – hvad er det sådan en står i? Den er lidt billigere ikke?

 3. Jeg skal nok snart have et “dyr”, og er så meget i tvivl om hvilken en.. Teddy tiltrækker mig – den virker til at være god til dej til brød bla… men er i tvivl om hvordan den er når det gælder luftige ting (æggehvider fx :\ )
  Kenwood siger mig ikke så meget, mener at den jeg har haft var en Bosch (MUM?), som jeg synes ikke var perfekt i “siderne” – og at skifte udstyr kostede for mange kræfter.

  Nogen af jer der læser kommentarer, som ved hvordan Teddy performer ud over dej?
  (Ja, plejer at undersøge og google alt – men må indrømme at med udsigten til at skulle finde ALT udstyr og møbler (har mit tøj og min hund som næsten det eneste), så er tiden ikke så god.

  • Hej Annika – du har set vi har en Teddy Test også ikke? Bosch MUM har jeg også testet, det er lidt noget andet. Jeg ser mere Kenwood og Teddy som “rene” røremaskiner hvor fx Bosch slår sig lidt mere på, at der kan tilsluttes alverdens ekstraudstyr… Men Kenwood kan snildt piske æggehvider og de bliver luftige – uden problemer – vi lavede noget marengs til mine tøser – blev perfekt!

 4. Laila

  Den er god, men sammenlignet med Ankarsrum er den ikke fantastisk, heller ikke hvad støj angår.

 5. Anne Pagels

  Hej. Tak for en rigtig fin anmeldelse :)

  Jeg ved ikke om det er mig, som ikke har set ordenlig efter, men hvilken udgave er det helt præcist du har testet ? KVL8300S eller KVL8470S? Den første skulle være ældre end den anden?

Smid en kommentar