Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. november 2021

Scroll to top

Top

42 kommentarer

Weekendtest: Den maskuline røremaskine: Kenwood Chef XL Titanium

Weekendtest: Den maskuline røremaskine: Kenwood Chef XL Titanium

Den tid hvor røremaskiner hørte til den feminine del af køkkenet er definitivt slut! Kenwood Chef XL Titanium er her for at markere dette én gang for alle! Det er svaret på den ultimative maskuline røremaskine – måske endda over dem alle?

Jeg ved godt indledningen måske får nogle af jer kvinder til at krummetæer – men ro på, det er bare lidt lir der skal til i det her univers – på den måde udvisker vi nemlig lidt kønsrollerne i køkkenet – bær over med os!

Der var en gang for 7 år siden hvor Gastromand ikke eksisterede. Det var dengang hvor der ikke var mange mandlige bloggere i den gastronomiske verden og scenen var domineret af kvinder og lyserøde cupcakes. Sådan har vi indledt vores fortælling om den fantastisk rejse der handler om 4 gutter der alle en lidt tilfældig dag fandt hinanden gennem mad! Der er sket meget siden da og blog-verdenen har udviklet sig – det samme har vores gadgets og selv om Kenwood har mange år på bagen har de også udviklet sig fra at være en lettere klodset røremaskine til at være en nutidig kraftkarl som udfordrer og tager kampen om med de bedste på markedet.

“Chefen”

Udseende og førstehåndsindtryk

Den har en kampvægt på lidt over 10 kg – lavet af titanium – hehe, nope! Kunne ellers være fedt – men hærdet plastik og rustfritstål er vejen frem her. Udseendet er subjektivt – jeg synes den er fucking awesome! Den virker på en eller anden måde som en tæt lille kampbokser der ivrigt venter på at den må “unleash hell”. Dens 1700 watt og kraft understreger bestemt også denne pointe. Den er nem at gå til – i med stikket og drej på knappen – ikke noget kompliceret der! Til sidst har en mulighed for at tænde et lille lampe under toppen, så må får bedre belysning under sit arbejde – meget godt tænkt!

Power!

Kvalitet og design

Vi har berørt dette punkt lidt, men den virker robust og virkelig godt lavet. Den har mulighed for at tilslutte alverdens ekstraudstyr, som saftpresser, kødhakker, ismaskine, kværn og hurtighakker, alle dele kan faktisk købes relativt billigt, så hvis du først har lavet investeringen i Chef XL så er det ret nemt at udvide, disse indgår ikke i denne test. Delene kan tilsluttes i fronten og ovenpå. Motoren er som sagt på 1700 watt og faktisk gives der 10 års garanti – reelt kunne det være meget fedt at se om man kunne nedbryde den, men hånden på hjertet – tiden er ikke til det.

Klar til at piske…

Masser af muligheder!

Chef XL

Testen

Nu har Kenwood kørt en del de sidste mange uger i det lille hjem og alt brød er blevet rørt på maskinen og der er pisket mere fløde og lavet flere kager end nogensinde. Det er sådan set fuldstændig ligegyldigt hvad du smækker i den, så bliver det rørt sammen. Selv på højeste niveau står den fast grundet gummi-fødder under den. Når du skal tilsætte fx mel imens den ælter/rører er der en plastik indsats som gør, at du kan hælde det ned uden at svine dit køkken til – godt tænkt!

Der medfølger en del redskaber til brug som jeg faktisk må tilstå overgik min forstand. Men efter lidt tid havde jeg luret dem af. Der er piskeris, en “K-spade“, som faktisk er ret fed, dejkrog og to ekstra redskaber, som også kan røre – de første er i metal og de sidste i silikone. Dem I silikone brugte jeg mest til dej, hvilket fungerede helt fint.

“K-Spaden”…

Familiefaren…

Snobrød

Nogle af jer gode læsere har måske bemærket, at vi på 7 år også har udviklet os en smule – bl.a. med familie. Det betyder, at vores test nogle gange også involverer de kære små. Nu skulle der jo laves en del dej og da solen de sidste mange uger faktisk har været gavmild så var snobrød og bål meget oplagt.

Klar til varmen…

Hvis man lige gør lidt ud af dejen bliver det faktisk ret godt, og mine piger elsker det. Efterfølgende skulle der naturligvis også grilles skumfiduser som altid er et hit.

Og ja, de skal være lidt brændte…

Min smukke store datter…

Smilla tjekker lige ilden…

Baconbrød

Imens der blev lavet snobrød havde jeg sat et baconbrød over, som endte med at være en stor succes. Eneste udfordring var, at jeg havde været lidt for sparsommelig med bacon – og nej det skal helst ikke ud at den slags sker for en Gastromand, men en pakke bacon er faktisk ikke nok! Smagen var dog vildt god og dejen naturligvis rørt sammen som den skulle.

Og ja, der var sgu for lidt bacon…

Skulle have langt længere end jeg troede…

Det er bare nemmere med en røremaskine og fakta er, at jeg bager meget mere når jeg har sådan en stående fremme.

Rengøring

Jeg har efterhånden skrevet dette afsnit om rengøring en del gange og det er ikke anderledes med denne. Rengøring er aldrig “let som en leg”, men alt kan gå i opvaskemaskinen, så det et tæt på. Skålen er på 6,7 liter så den fylder naturligvis lidt, men det er sgu til at overkomme.

Dommen

Kenwood Chef XL Titanium er temmelig awesome og fungerer virkelig godt. Jeg har ærlig talt meget svært ved at finde noget kritik og skal der absolut være noget, så er der faktisk lidt off. Jeg er nok lidt gammeldags omkring det med at tilføje ekstra dele til det som maskinen er født til. Alt respekt for, at en stavblender har en hurtighakker – fair nok, men alt for meget som skal være i ét synes jeg bliver noget rod. Jeg vil nok hellere have flere gadgets, altså en ismaskine, en røremaskine og en juicer for at tage nogle eksempler – ikke “all-in-one”. Nu er det så heller ikke det testen går ud på, så isoleret set er Kenwoord Chef XL en maskine som jeg varmt vil anbefale.

Den koster ca. 5999-6999 kr., hvilket er helt fair for denne kvalitet. Den ligger prismæssigt side om side med Teddy som er en kende større ikke helt så slim som Chef XL – om du er til den ene eller anden er nok ren religion – jeg kan lide dem begge, men må sige, at denne imponerer. Der er bare noget virkelig gennemført over den og så er den stærk som bare fanden – undskyld sproget! Jeg ser ingen anden mulighed en at give den højeste karakter – 6 flotte stjerner herfra – godt gået!

Technical Specs
Variabel Hastighed
Størrelse (cm): 35.6 H x 38 W x 28.5 D
Vægt: 10.4kg
Watt: 1700W
Skålstørrelse: 6,7 liter

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Susanne Lynnerup

  Hej jeg har lige læst tråden igennem og kan se, der er flere, der efterspørger støjniveauet.
  Jeg leder efter en ny køkkenmaskine efter nogle år med Kitchen Aid, som har været en skuffelse. De maskiner, som jeg har set på er en Ankarsrum AKM 6230, KENWOOD KVL8300S CHEF TITANIUM XL (de 2 er til næsten samme pris) eller en Teddy.
  Det vigtigste for mig er, at støjniveauet er lavt, at den kan ælte brøddej godt, at den står fast og er fremstillet af godt materiale. Hvilken en vil I anbefale?

  • Anders

   Hej Susanne. Du har nok købt en maskine for længst, men jeg vil svare af hensyn til andre.

   Jeg har haft en Teddy, som desværre hurtigt gik i stykker. Mangel på service i forbindelse med garantireparationen betød at jeg forsvor at skulle have en Teddy (eller nogensinde handle med Whiteaway) igen. Derfor har jeg nu en Ankarsrum 6230.

   Begge maskiner har jeg brugt meget lidt. Jeg er ikke brødentusiast og bager nærmest kun for at få en hyggestund med børnene af og til.

   Alligevel vil jeg klart sige Teddy i forhold til dine krav. Støjniveauet er markant lavere, den er i metal i stedet for plastik, den ælter rigtig fint og den har aldrig rokket sig en tomme med de portioner bolledej jeg bød den.

   En ekstra fordel ved Teddy er at dens skål egner sig bedre til opvaskemaskine; Ankarsrum har en dyb rand i bunden, hvor der kan stå meget opvaskevand. Til gengæld er Ankarsrum meget bedre på ekstraudstyr og jeg bruger den faktisk mere til at rive gulerødder end til at røre dej.

   Baseret på nærværende anmeldelse havde jeg også meget kortvarigt denne Kenwood hjemme. Den blev returneret uden at røre en eneste dej, så tag det med passende forbehold. Men mit indtryk i forhold til de andre to er at den larmede, den hoppede og konstruktionsmæssigt gav den et mere billigt indtryk.

 2. Krissi

  Jeg er i øvrigt helt enig i det med at bruge de mange tilbehør. Efter min mening ville det kun give mening, hvis de var billigere og fyldte mindre tilsammen end de enkelte “gadgets”. Faktum er bare, at tilbehøret er ALT for dyrt.

  • Det er sgu rart at høre Krissi – jeg er faktisk i skrivende stund ved at teste Cooking Chef fra Kenwood som er endnu vildere, den har faktisk induktion, mulighed for damp og siger rygterne at den også kan fritere – det er sgu lidt vildt. Jeg er kun lige startet, men det er en vild maskine…

   • Krissi

    He he… læste godt en af dine læsere, der også havde købt sådan en ;-)

    Prisen på 3.999 findes flere steder (se pricerunner.dk). Tror det bliver det nye udgangspris i en del butikker.

   • Eller én af de mange andre maskiner vi tester :-) Men ja helt sikkert!

   • Krissi

    Det ville også være interessant at sammenligne Kenwood Chef XL Titanium (KVL8300S) med den tilsvarende Kenwood CHEF XL (KVL4100S), som har 1200 W i stedet for 1700 W, men koster blot 2.199 kr.

    Hvor meget betyder de ekstra watt til hverdagsbrug. Jeg er med på, at de 1700 W på KVL8300S’eren giver en bedre styrke ved f.eks. gærdej. Det er dog ikke ofte at almindelige brugere har en gærdej på 2,5+ kg og derfor ville det være interessant at sammenligne de to.

    Indtil for nylig var de billige Kenwood maskiner meget plastik-agtige, men med KVL4100S’eren virker de til at have løftet kvaliteten på de billigere modeller en del. Dermed ikke sagt, at motoren er lige så god. Jeg forestiller mig, at forskellen i indmaden er som med Bosch’s grøn vs. blå serie (mandesnak ;-) )

    Hvorom alt er, ville det være en interessant sammenligning.

 3. Krissi

  Den kan nu fås for 3.999 kr.

  • Så synes jeg 100 % sikkert du skal slå til :-) Konge pris for sådan en maskine!

 4. Iben

  Tak for super gode tests. Hvordan vil I vurdere den sammenlignet med den nyeste Ankarsrum?
  Jeres anmeldelse af den er fra 2012. Hører bare mange der foretrækker den frem for Kenwood?

  • Hej Iben – der må vi melde pas – jeg ved det faktisk ikke – men vi må jo se om vi kan klare en test af den, det er nemlig også en god røremaskine…

 5. Kaare

  “Selv på højeste niveau står den fast grundet gummi-fødder under den.”

  Hvilken maskine har du ? for jeg har denne maskine og på højeste speed med en normal brøddej så hopper den rundt og låsen som holder topdelen mod bunddelen lukker ikke helt tæt!

  • Hej Kaare – den på billederne? Jeg oplever intet med den overhovedet – og den står fast, nu har jeg en granit bordplade hvilket gør det endnu bedre, men der er ingenting som hverken rasler eller flytter sig – måske skal du overveje at klage over den? For det er nok ikke sådan den er tænkt…

 6. Kristian Aunfelt

  Hejsa
  Tak for en super god anmeldelse. Vi er lige fået sådan et lækkert “svin”. Mega fed maskine, men da det også er vores første, så skal jeg lige høre der er noget galt med vores. Jeg synes der er utrolig meget slør/løshed i hele mixerhovedet og det giver en lidt irriterende raslelyd. Det kan jeg sagtens leve men vil bare være sikker på det er normalt.

  • Hej Kristian – øhhhh det lyder altså ikke helt rigtigt! Jeg oplever intet af den slags – du mener ikke, at det rasler lidt når du sætter redskaber fast vel? Mener du når den kører?

  • Kaare

   fuldstændigt samme opfattelse jeg har af min.

   Meget løs i samlingen mellem top og bund og den står ikke fast på gummiføderne!

 7. Anne Pagels

  Hej. Tak for en rigtig fin anmeldelse :)

  Jeg ved ikke om det er mig, som ikke har set ordenlig efter, men hvilken udgave er det helt præcist du har testet ? KVL8300S eller KVL8470S? Den første skulle være ældre end den anden?

  • Hej Anne – beklager det sene svar – du var røget i noget spam – det gentager sig ikke! Det er den nyeste jeg har :-)

 8. Laila

  Den er god, men sammenlignet med Ankarsrum er den ikke fantastisk, heller ikke hvad støj angår.

 9. Jeg skal nok snart have et “dyr”, og er så meget i tvivl om hvilken en.. Teddy tiltrækker mig – den virker til at være god til dej til brød bla… men er i tvivl om hvordan den er når det gælder luftige ting (æggehvider fx :\ )
  Kenwood siger mig ikke så meget, mener at den jeg har haft var en Bosch (MUM?), som jeg synes ikke var perfekt i “siderne” – og at skifte udstyr kostede for mange kræfter.

  Nogen af jer der læser kommentarer, som ved hvordan Teddy performer ud over dej?
  (Ja, plejer at undersøge og google alt – men må indrømme at med udsigten til at skulle finde ALT udstyr og møbler (har mit tøj og min hund som næsten det eneste), så er tiden ikke så god.

  • Hej Annika – du har set vi har en Teddy Test også ikke? Bosch MUM har jeg også testet, det er lidt noget andet. Jeg ser mere Kenwood og Teddy som “rene” røremaskiner hvor fx Bosch slår sig lidt mere på, at der kan tilsluttes alverdens ekstraudstyr… Men Kenwood kan snildt piske æggehvider og de bliver luftige – uden problemer – vi lavede noget marengs til mine tøser – blev perfekt!

 10. Kristan Hjuler

  Dejlig artikel.
  Har netop i dag investeret i deres Cooking Chef, der som rørermaskine stort set er identisk med din dog blot på 1500 w. Den har dog også induktion så der kan tilberedes div. Gode sager. Det er her til aften blevet et lækkert brød og rabarbermarmelade.

  Tror allerede at jeg godt kan sige at det bliver et herligt bekendtskab…og kvaliteten tyder på mange år 🙂

  • Ikke dårligt Kristian – hvad er det sådan en står i? Den er lidt billigere ikke?

 11. Matthias

  Hvordan var støjniveauet ift. Teddyen, for der plejer Teddyen at være suveræn!

  • Hej Mathias, jeg har en DB måler, jeg forsøger lige at teste det når jeg er hjemme… Men umiddelbart vil jeg sige same-same…

   • Robert

    Hej, er også interesseret i at høre om støjniveauet i forhold til Teddy røremaskinen – fik du målt db når der æltes dej med fuld hastighed?

Smid en kommentar