Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. april 2023

Scroll to top

Top

52 kommentarer

Weekendtesten: Bjørn Teddy er ren urkraft

Weekendtesten: Bjørn Teddy er ren urkraft
Webmasteren

Siden 1915 har danske Bjørn produceret professionelle røremaskiner. I 2003 lancerede Bjørn så deres TEDDY – og tak for det, for det giver os amatører endnu en mulighed for at få noget  professionelt gear inden for køkkendøren!

Udseende og førstehåndsindtryk

Allerede ved udpakningen af din nye bjørn finder du ud af, at der er tale om køkkengadget der ikke ligner de andre du har – teddyen vejer nemlig som et ondt år (badevægten siger 15,7 kg)!

Bjørnen brøler…

Du føler dig virkelig som en mand, når det endelig lykkes at få løftet bjørnen ud af sin hule. Og lad mig bare afsløre at maskinen næppe vinder de store designpriser. Hvad den ikke har i design, har den til gengæld i størrelse og maskulint udtryk. Hvis du spørger mig, pynter den blanke sorte udgave på mit køkkenbord – du skal dog ikke forvente at kæresten er enig…

Materialevalg og kvalitet

Størrelsen og den høje vægt giver indtryk af at nu står der altså en kvalitetsmaskine på dit køkkenbord – og der bliver den stående. Fra teddyen står på dit køkkenbord til du er igang går der i øvrigt ikke mange minutter – det er simpelthen ren plug’n’play!

Så fik I også set mit nye skærebræt…

Den rustfrie skål monteres nemt og det samme er tilfældet med piskeriset, spartlen og dejkrogen – alle tre i rustfrit stål og med en vægt så man ikke er tvivl om at det nok skal holde lige meget hvad du smider i skålen.

Vi kører…

Selve testen

Jeg har haft teddybjørnen til test i 2 måneder nu, hvor den er blevet brugt flittigt og varieret. Den helt store test var dog brød til 40 mand til undertegnedes 30 års fødselsdag. Her kørte maskinen mere eller mindre uafbrudt 2 timer i træk – og vi snakker altså ikke med dejkrog på laveste hastighed, nej det var med spartelen og fuld kraft frem gang på gang. Det kan formentlig ikke anbefales, men udover at blive lidt varm brokkede bjørnen sig ikke synderligt – imponerende!

En enkelt gang lykkedes det mig dog at få de ellers tunge bjørn til at danse lidt da jeg var uopmærksom netop i det øjeblik hvor dejen samlede sig om spartelen med 180 i timen:)

Dejlig dej…

Uden at blive alt for bageteknisk giver de mange kræfter bl.a. mulighed for nærmest at piske en dej og dermed udvikle et godt glutennet.

Undervejs i testen savnede jeg kun en mulighed for at låse “armen” i åben position – hænger der meget dej på spartlen eller krogen, kan armen have svært ved at holde sig oprejst.

Ekstraudstyr

Ekstraudstyret er hurtigt overstået. Foruden den obligatoriske skål, piskeris, spartel og dejkrog er der nemlig kun et plastikskjold og en melslæde (de officielle betegnelser er vist stænkskærm og ifyldningsbakke).

Dommen

Design (eller mangel på samme) og den høje pris trækker ned, men det er detaljer i den samlede vurdering af bjørnen, som vel kan kaldes røremaskinens svar på Bamix. Efter at have testet dyret i mere end 2 måneder, herunder 2 timer i træk for fuld skrue, så må jeg indrømme, at bjørnen (i samspil med en ny dampovn) kan tage æren for, at jeg endelig har kastet mig over brødbagningen.

Den vejl. udsalgspris på 8000,- til trods er vi i den høje ende af Gastromand-skalaen og der er uden tvivl tale om et godt køb – og på tilbud har vi altså fat i et super køb med den helt rigtige Gastromand-faktor, som uden tvivl vil følge (og fylde i) dit køkken i mange år.

 

Tekniske specs:
500 Watt
230 Volt
5L skål
Tilbehør i rustfrit stål
2 års garanti
Forhandlere: Experisense.dk

Hvilken røremaskine har du? Og er du glad for den?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Torben Rønde

  Vi har haft en bjørn gennem flere år, og det har bare fungeret, æltning går som en drøm.
  Under piskning (langtids) har den èn gang slået sikringen fra, men ellers har den bare været god.
  Jeg har været på udkik efter en kødhakker, men er nu gået fra det igen efter at have læst indlæggene.
  Kan kun anbefale en Teddy.

 2. Dorthe Helenius

  Har lige anskaffet mig en Teddy Bjørn efter mange ture rundt på nettet – var blevet godt træt af min Kitchen Aid. Hurtigt blev den taget i brug – synes dog Bjørnens hoved dansede lidt da jeg havde gang i dejkrogen – hvad er jeres erfaring – er det normalt?
  Hovedet står stille når piskeriset bruges.
  Nu kommer jeg jo fra en Kitchen Aid, hvor jeg ikke tidligere har haft den fornøjelse at kunne færdigælte en dej på maskine, men var nødt til at få hænderne i dejen – kan I hjælpe lidt med æltetid på en maskine for f.eks. hvedebrød?
  Kan læse mig til ca. 15-25 min på lav hastighed i en Bjørn (niveau 1-2).
  Og så lige lidt ros med på vejen til jer – super inspirerende hjemmeside:).

 3. HVS

  Vores gamle foodprocessor brændte sammen, og vi skal så have noget nyt.

  Jeg regner med en Teddy (evt. med kødhakker), men så bliver man jo nødt til at have noget andet ved siden af, til at skære, hakke og blende. Men det er altså noget af en jungle af finde rundt i, og jeg synes ikke, der er nogle lige så oplagte kandidater i den kategori som Teddyen…

  Nogle idéer? Det mest spændende, jeg har fundet er nok den her: http://www.sageappliances.co.uk/kitchen-wizz-pro.html, men så skal man have en særskilt blender. Er der nogen, der har erfaringer med franske Magimix?

  Hilsen
  Henrik

 4. Henrik

  Hej,

  Lige et par spørgsmål til Teddy:

  1) Kan se man kan købe maskinen med og uden kraftudtag – nogle kommentarer til det?

  2) Hvor høj er den cirka når man vipper dejkrogen op?

  Mvh

 5. Henrik

  Hej,

  Lige et par spørgsmål til Teddy:

  1) Kan man kan købe maskinen med og uden kraftudtag – nogle kommentarer til det?

  2) Hvor høj er den cirka når man vipper dejkrogen op?

  Mvh

 6. Rikke

  Har haft min Teddy i 6 års tid og regner med at den skal holde resten af mit liv og gå i arv – for så holdbar er den – det kan man vist ikke sige om de andre mærker;-). Jeg har dog lige haft ‘babyen’ til rep., da den tog sig en tur på gulvet under æltningen, men den er fikset og står igen og ‘shiner’ på sin plads. Vil gerne knytte en kommentar til kødhakkeren der fåes til Teddy. Talte i forbindelse med rep. af maskine med producenten da jeg indleverede den, om hvorvidt det var muligt, nu den alligevel skulle fixes, at få gjort den klar til kødhakker (min mand er jæger og jeg står ofte og har brug for en kødhakker når der skal laves fars) – og her fik jeg simpelthen at vide, at det ville de ikke anbefale – Teddy er en røremaskine – den kan godt hakke kød, men de ville anbefale at jeg anskaffede mig en kødhakker i stedet. Jeg sætter STOR pris på ærlighed, og syntes det er en super service at give, at være ærlig omkring deres produkters formåen:-). De har forresten fremstillet nogen sugerkopper som kan sættes under Teddy, så han står lidt bedre fast – ved ikke om i andre har det på jeres, men det fandtes i hvert tilfælde ikke da jeg fik min.
  Men jeg tror det er vigtigt når man anskaffer sig en maskine til køkkenet, at gøre sig det klart, at man ikke kan få 1 maskine der kan det hele – ligesom os mennesker:-). Derfor kan det godt betale sig at købe flere forskellige maskiner, der hver kan deres – det er i hvert tilfælde min oplevelse. Det eneste jeg har fra Kitchen Aid, som jeg syntes fungere er deres foodprocesser, deres blender er prøvet og den var mere smart at se på en den var funktionel. Så hvis der er nogen gode ideer til en kødhakker, så sig endelig til.

  • Mai

   Kære Rikke
   Forstår jeg dig rigtigt, at du har en maskine uden udtræk, og du spurgte producenten om de kunne sætte et krafudtag i, når den alligevel var på værkstedet?
   Til mig har de sagt det samme. Man kan godt sætte kraftudtag på en maskine, der i udgangspunktet er født uden, men de anbefaler det ikke. Hvis man vil have kødhakkeren, så anbefaler de, at man køber en maskine med udtag fra starten. Der var bare en der skrev at han havde fravalgt maskinen med udtag, baseret på kommentarer her på siden. Det ville være lidt synd med sådan en misforståelse, hvis pointen blot er, at det er bedre at vælge en maskine med kraftudtag fra starten, end senere at skulle skille en maskine ad og sætte den sammen igen.

 7. Jeg har lige fået en Teddy ind af døren, og i forhold til min fine røde KitchenAid Professional 600 (den I vist kalder heavy duty), så er Teddy mussestille. KA’en kørte dejen op ad dejkrogen, og alt tilbehør var i plastik, for en kødhakker er det ikke særlig godt.
  Jeg glæder mig til at få brugt Teddy noget mere og at få skaffet mig en kødhakker til bamsen.

  De eneste bemærkninger jeg pt. har til Teddy er at skålen kun er 5 l, mod min 6 Quarts på KA. Og så det som Webmaster påpeger, nemlig at, jeg mangler en låse mekanisme, i åben tilstand.

  • Hej SSS. Tillykke med dit nye monster! Håber du vil dele dine erfaringer med os andre:)

Smid en kommentar

ANNONCE