Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 31. maj 2020

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Hønsesalat – den ultimative

Hønsesalat – den ultimative
Høvding

Du kender det godt. Nogle gange, har man lyst til at gøre noget, hvor man lige kigger sig over skulderen, for at se, om der er nogen, der holder øje. Sådan er det lidt med disse smådirty hønsesalatstårne. Men bare roligt, jeg står lige bag ved dig (i hvert fald i ånden) og siger: “Du må gerne, det er helt OK”.

Danmarks største påskefrokost er arrangeret i samarbejde med Aalborg Akvavit.

Det er faktisk en ret klassisk hønsesalat. Man kunne sagtens have lagt på den på en ananasring, men så klassisk er den alligevel heller ikke. Man kunne også have suppleret med stegt bacon eller svampe. Men jeg vil egentlig gerne holde den lidt “frisk” og knasende med de grønne asparges. Grundformen er der.

Hønsesalat med grønne asparges

4.75 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g stegt eller kogt kyllingekød
  • 2 spsk mayonnaise
  • 3 spsk creme fraiche (Ikke andet end 38%)
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 stk skalotteløg
  • 0,5 stk æble
  • 5 stk grønne asparges
  • 4 stk radisser
  • 4 skiver surdejsbrød
  • Smør til stegning
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Pluk kyllingekødet i mindre stykker.
  • Rør mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen. Tilsæt finthakkede skalotteløg, æble og asparges. Gem toppene til at pynte af. Rør også kyllingekødet i.
  • Smag til med salt og peber. Lad det gerne trække en halv time eller længere.
  • Skær radisserne i tynde skiver og læg i isvand sammen med halverede asparges hoveder
  • Du kan vælge om du vil stikke brødet ud eller bare stege det som det er. Men i hvert fald skal det steges gyldent på begge sider i rigeligt smør
  • Anret hønsesalaten på det sprøde brød. Top med asparges, radisser og brøndkarse.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

MENU

Her ser du vores menu – klik på hver ret for at gå til opskriften.

Aperitif Cocktail

Karrysild m. friterede deviled eggs
Aalborg Akvavit Dild
Ugly Duck Callista Moon 5,2% Pilsner

Varmrøget laks m. røræg og urter
Hjemmelavet DAnis snaps
Indslev bryghus Påske Hvede 6,5%

Hvide aspagers m. røget creme fraiche og ørredrogn
Hjemmelavet Aspargessnaps
Indslev Bryghus Frederiks Påske 5,5% Hvede Saison

Oksetatar m. peberrod og friteret pore
Hjemmelavet Peberrodssnaps
Indslev Bryghus Hvede IPA 5,5%

Hønsesalat m. grønne asparges og smørristet brød
Aalborg Akvavit Nordguld
Willemoes 15 års Jubilæumsbryg 6,2% IPA

Lammeroastbeef m. selleriremoulade og syltede peberkorn
Aalborg Akvavit Jubilæums
Ugly Duck Snake Driver 8% Double IPA

Danske oste fra øst og vest m. æblechutney
Aalborg Akvavit FAD
Ugly Duck Imperial vanilla Coffee Porter 9,5%


Har du fedtet rundt med surdejsbrød, er det en god måde at få brugt resterne. Stegt i smør.

Det er en god portion, men heldigvis holder den jo også fint til de følgende dage, hvis der skulle være noget til overs. Jeg brugte 2 over og underlår, som jeg kogte med lidt suppeurter, til det var rigtigt mørt. Fik ikke lige vejet det tilberedte kød. Hvis du har lidt travlt, kan du også køre et par bryst filetter på panden og skære dem i skiver. Eller bruge en rest fra aftenen før – ENDNU BEDRE.

Nyd den med Nordguld

Snapsemæssigt kører vi en nyklassisker i form af en Nordguld fra Aalborg Akvavit, som er distilleret på rav. Så den har en diskret note af noget fyr og rosmarin, som sniger ind bag den lette kommen.

Jeg valgte faktisk den her snaps, fordi jeg synes den er blød og let og den ikke kommer for meget i karambolage med maden og omvendt.

Hvis du kan finde ravsmagen i snapsen, så gør den sig rigtigt godt til kylling og asparges.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar