Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. maj 2020

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Karrysild med friterede deviled eggs

Karrysild med friterede deviled eggs
Høvding
En klassiker på frokostbordet

Da vi lagde planer for denne frokost, var vi splittede. Nogle syntes der skulle være deviled eggs, andre solæg og så mig der gerne ville lave karrysilden lidt ala Restaurant Palægade med et friteret æg på toppen.

Danmarks største påskefrokost er arrangeret i samarbejde med Aalborg Akvavit.

Se hele menuen og få alle opskrifterne til Danmarks Største Påskefrokost

Vi valgte kompromiset og friturestegte det djævelske æg. Og hvilket kompromis det var.

Nu er det ikke mest tidskrævende at lave, men skulle du være i tidsnød, kan du købe en god karrysild og jazze op. Og mens du er ved at lave de friterede deviled eggs, så lav lidt ekstra – sådan bare til at hyggesnacke med.

Karrysild

En klassiker på frokostbordet
5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Ret: Frokost påske
Køkken: Dansk
Keyword: Den store påskefrokost
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk marinede sildefileter Gerne gammeldagsmodnede
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk sennep
  • 2 tsk karry
  • 0,5 stk æble
  • 8 stk cornichoner
  • 1 stk skalotteløg

Deviled Eggs

  • 2 stk æg (+1 til panering)
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 dl panko rasp
  • 2 spsk mel

Herudover

  • 4 skiver rugbrød
  • 1 stk rødløg lille
  • 1 bakke karse

Sådan gør du

Karrysild

  • Skær silden i mundrette stykker
  • Rør mayonnaise, sennep, creme fraiche, karry, finthakkede æbler, cornichoner og skalotteløg ved. Smag til med salt og peber.
  • Vend silden i og lad det gerne trække minimum en halv time på køl.

Deviled Eggs

  • Kog æggene 8,5 minut. Køl og pil dem. Flæk dem og fjern blommen.
  • Vend ÆGGEHVIDERNE i mel krydret med salt og peber. Herefter pisket æg og slutteligt i panko.
  • Steg ÆGGEHVIDERNE 3 minutter (cirka) i 175 grader varm olie. De skal være gyldne og sprøde. Læg på fedtsugende papir.
  • Rør ÆGGEBLOMMERNE med mayonnaise, sennep, tabasco og eddike. Kom i en sprøjtepose, hvis du har. Kom i de let kølede æggehvider.
  • Smør brødet og kom sildene på. Placer djævleægget. Top med løgringe og karse.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

MENU

Her ser du vores menu – klik på hver ret for at gå til opskriften.

Aperitif Cocktail

Karrysild m. friterede deviled eggs
Aalborg Akvavit Dild
Ugly Duck Callista Moon 5,2% Pilsner

Varmrøget laks m. røræg og urter
Hjemmelavet DAnis snaps
Indslev bryghus Påske Hvede 6,5%

Hvide aspagers m. røget creme fraiche og ørredrogn
Hjemmelavet Aspargessnaps
Indslev Bryghus Frederiks Påske 5,5% Hvede Saison

Oksetatar m. peberrod og friteret pore
Hjemmelavet Peberrodssnaps
Indslev Bryghus Hvede IPA 5,5%

Hønsesalat m. grønne asparges og smørristet brød
Aalborg Akvavit Nordguld
Willemoes 15 års Jubilæumsbryg 6,2% IPA

Lammeroastbeef m. selleriremoulade og syltede peberkorn
Aalborg Akvavit Jubilæums
Ugly Duck Snake Driver 8% Double IPA

Danske oste fra øst og vest m. æblechutney
Aalborg Akvavit FAD
Ugly Duck Imperial vanilla Coffee Porter 9,5%


I det lille glas udvalgte vi os den klassiske dildsnaps fra Aalborg Akvavit. Det er er en mildt smagende dildsnaps med et hint af citronskal, som lige letter den. En perfekt start på en lang eftermiddag med gode snapse og masser af mad. Den vil stå godt til de fleste fiskeretter eller let fjerkræ.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jens Johansen

    Jeg er noget i tvivl om opskriften.
    Du skriver, at æggeblommerne skal friteres, og derefter røres med mayonnaise etc. og kommes i en sprøjtepose.
    Det giver ikke mening for mig, men jeg mistænker, at der er en fejl i opskriften?

  2. Hej
    Jeg er ved at forberede påskefrokosten – opskrift vedr sild – måske er det bare mig der er 👵🏻🙈men det er da æggehviderne der skal steges ik’ 🙄🙈jeg tænker det er er en tanke der er blevet til en slåfejl ! Men opskriften lyder lækker – vi ses kh dorthe

Smid en kommentar