Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Varmrøget laks med røræg og urter

Varmrøget laks med røræg og urter
Høvding
Perfekt til frokostbordet

Med karrysilden veloverstået er det tid til laks og mere æg. Og her har vi fat i den nemmeste af retterne at lave til påskefrokosten. Tålmodighed er kodeordet.

Danmarks største påskefrokost er arrangeret i samarbejde med Aalborg Akvavit.

Grunden til dette er, at du skal lave din scramble egg over vand. Jeg ved det lyder lidt langhåret, men de lavere grader (kombineret med smør og fløde) gør virkeligt noget godt for dine røræg. Den skal også helst laves ala minute (umidelbart før servering), så du får nogle dejligt luftige æg!

Se hele menuen og få alle opskrifterne til Danmarks Største Påskefrokost

Når æggene er lavet, er det faktisk bare at smuldre laksen over og så toppe med urter.

Varmrøget laks med røræg

Perfekt til frokostbordet
4.75 fra 4 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 stk æg
  • 50 g smør
  • 0,5 dl piskefløde
  • 150 g Varmrøget laks (Kan også være koldrøget eller anden røget fisk)
  • Dild, fennikel og kørvel i bunkevis

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen. Kom i en skål eller kasserolle over et vandbad sammen med fløde og smør. Smag til med salt og generøse mængder friskkværnet peber. Tænd for varmen nu.
  • Rør nu løbende i det med en dejskraber. Ikke sådan noget panisk røren. Blot venden rundt og sørge for at det ikke sætter sig i bunden. Fortsæt til æggene har sat sig 80%. Det må (eller skal faktisk) være en smule løs væske omkring. Det skal nok sætte sig ved eftervarmen.
  • Kom æggene over på det du vil servere på. Top med laks og urter. Eventuelt en smule fintrevet citronskal, hvis du har en på lager.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

MENU

Her ser du vores menu – klik på hver ret for at gå til opskriften.

Aperitif Cocktail

Karrysild m. friterede deviled eggs
Aalborg Akvavit Dild
Ugly Duck Callista Moon 5,2% Pilsner

Varmrøget laks m. røræg og urter
Hjemmelavet DAnis snaps
Indslev bryghus Påske Hvede 6,5%

Hvide aspagers m. røget creme fraiche og ørredrogn
Hjemmelavet Aspargessnaps
Indslev Bryghus Frederiks Påske 5,5% Hvede Saison

Oksetatar m. peberrod og friteret pore
Hjemmelavet Peberrodssnaps
Indslev Bryghus Hvede IPA 5,5%

Hønsesalat m. grønne asparges og smørristet brød
Aalborg Akvavit Nordguld
Willemoes 15 års Jubilæumsbryg 6,2% IPA

Lammeroastbeef m. selleriremoulade og syltede peberkorn
Aalborg Akvavit Jubilæums
Ugly Duck Snake Driver 8% Double IPA

Danske oste fra øst og vest m. æblechutney
Aalborg Akvavit FAD
Ugly Duck Imperial vanilla Coffee Porter 9,5%


Det her er faktisk den eneste ret, hvor jeg har snydt og brugt noget, som ikke var fra supermarkedet. Der er en smule bronzefennikel på toppen. Jeg synes anissmagen er god til laksen, så jeg var i haven for at hente forsyninger. Kan du ikke skaffe fennikelskud, så kan du fx også bruge estragon eller kørvel.

DAnis snaps

Snapsen laver vi da bare selv. Fordi vi kan:

  • 1 stk. Aalborg Basis
  • En god dusk dild
  • Lidt dildfrø
  • 3 stjerneanis
  • Skal af 1 økologisk lime eller citron
  • Lad den trække en uge minimum, gerne to.
Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering