Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Fynsk forårstapas: Kartoffelblinis, asparges, parmesan

Fynsk forårstapas: Kartoffelblinis, asparges, parmesan
Fynboen

Solen er endelig kommet, og det tror jeg, vi er mange, der har ventet på. Foruden glæden ved solskin, så betyder det endelig også masser af gode danske grøntsager med masser af smag. Så da jeg nu endelig fik købt mine første danske asparges, skulle det fejres med en lille ret.

Denne “fynske tapas” er utrolig simpel og indeholder ikke vanvittig mange ingredienser.

Forårstapas: Kartoffelblinis, asparges, parmesan
Forfatter: 
Kategori: Forret/Tapas
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Kartoffelblinis
  • 2 store bagekartofler
  • 2 æg
  • 2 spsk. mel
  • 1 lille bundt purløg
Øvrige ingredienser
  • 1 stort bundt grønne asparges
  • revet parmesan
  • salt/peber
  • smør
  • lidt rapsolie
Tilberedning
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne møre. Hæld derefter vandet fra og afkøl.
  2. Pisk æg og mel sammen med snittet purløg. Mos kartofler sammen med æg og melet.
  3. Knæk/skær den nederste hårde del af aspargesen af, og skær resten af aspargesen i mindre stykker.
  4. Steg aspargesstykkerne i 1 spsk smør. Drys godt med salt og peber. Skru ned for varmen når de er begyndt at få lidt farve.
  5. Steg nu dine blinis i lidt olie. Der skal cirka bruges en spsk. dej pr. blinis, og der burde være dej til omkring 14 små bliniser. Har man ikke en blinispande kan en almindelig pande også bruges med fx. en madring til at holde den runde form på din blinis.
  6. Kom aspargesstykker oven på en blinis og drys med revet parmesan.
  7. Server dine blinis

kartoffelblinis

Blinis får den flotteste form i en rigtig blinispande

blinis

Værsgo, kartoffelblinis med grønne asparges og parmesan

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Det er ikke dumt det der :) Mums…

    • Fynboen

      Tak tak, det smager også rigtig godt.

  2. Mums! Det ser lækkert ud, enkelt og smukt!

    • Fynboen

      Takker for de pæne ord. Det er ikke nær så gejlet som din foie gras ;-)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: