Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

9 Comments

Den ultimative Thanksgiving Football menu

Webmasteren

I anledningen af torsdagens Thankgiving Football i NFL, har vi, som Danmarks førende herremadside, naturligvis været ude og opsnuse nogle klassiske “NFL-opskrifter” – Stuffed/Roast Turkey/Kalkun, Mashed potatoes og Elmings favorit Banana Cream Pie og så lige en Roethlisburger til de sultne (opskrifterne er alle fundet på tv2sport)!

Lidt historie om Thanksgiving

Stuffing

Stuffing er meget personligt, og næsten hver amerikansk familie har sin opskrift. Derudover kan vi kun anbefale at lave alt for meget, da resterne, efter kalkunen er ’stuffet’, kan steges på panden og serveres ved siden af. Af de stuffings redaktionen selv har lavet, kan vi bedst anbefale disse ingredienser:

Smør
Hvidløg
Champignon
Løg
Selleri
Gulerod
Kartofler
Bacon i tern (stegt)
Tørt fuldkorns toast (kan tørres i ovnen ved lav varme)
Salt og peber
Salvie, oregano og paprika
Hønsebouillon (varm)

Forholdet mellem ingredienserne er alt efter smag og behag. Men konsistensen skal være fugtig og grødet, så stuffingen indefra kan afgive saft og kraft til kalkunen.

Stuffed Turkey – Fyldt Kalkun

Har du købt en frosen kalkun, er det vigtigt, at den når at tø helt op. Den bedste måde at gøre det på er i køleskabet, hvor det tager ca. tre dage. Kalkunen tømmes for diverse indvolde og andet, skylles, og så skal der ’stuffes’. Når kalkunen er fyldt med stuffing sættes den på en let-smurt bradepande, hvorefter kalkunen også bliver smurt med smør og drysses med salt og peber. Stegetiden for en kalkun afhænger af størrelsen. Men en god tommelfingerregel er 50 minutter pr. kilo ved 160 grader. Den lave varme gør, at kalkunen ikke bliver så tør.

HUSK! Hver halve time skal du smøre kalkunen med koldt smør på så meget af overfladen, som du kan komme til. Det gør også, at kødet ikke bliver tørt.

Mash – Kartoffelmos

Ingredienser

Kartofler
Salt og peber
Smør
Mælk
Hvidløg

Tilberedning

– Kartoflerne renses, skæres ud og koges uden salt.
– Når der mangler 5-10 minutter af kogningen kan det anbefales at smide et par fed hvidløg i vandet. Det giver lige lidt ekstra smag.
– Når kartoflerne og hvidløg er møre moses det. Tilsæt herefter salt, peber, smør og mælk efter smag og ønsket konsistens.
– Gå altid frem lidt ad gangen. Det er trods alt lettere at tilsætte mere, end det er at tage noget ud af mosen igen.

Pumpkin Pie (Opskriften er fundet på dk-kogebogen)

Ingredienser

Dej
2 ½ dl. hvedemel
100 g. koldt smør
2 spsk. sukker
1 æg
evt. 1 spsk vand

Fyld
1 æg
1 spsk. mel
1¾ dl. sukker
3¾ dl. græskarpuré
3¾ dl. mælk
½ tsk. kanel
½ tsk. ingefær
¼ tsk. muskat
2 spsk. sirup

Tilberedning

– Bland mel og sukker i en skål. Smuldr fedtstoffet i og tilsæt æg samt evt. lidt vand. Arbejd dejen sammen til en fast masse. Lad den stå kodt et øjeblik.
– Rul dejen ud og beklæd en pieform med den. Forbag derefter piebunden ved 180 grader på midterste rille i ca 10-15 minutter.
– Tilsæt sukkeret lidt efter lidt til græskarpuré’en. Pisk godt og tilsæt mel, salt og krydderier. Tilsæt sirup og æg. Hæld det over dejen.
– Bages ved 230 grader C i 10 minutter Skru ned til 165 og bag i yderligere 30 minutter.

Serveres afkølet. Pynt evt. med sigtet flormelis og ristede græskarkerner – NOOOOT!

Banana Cream Pie

Ingredienser

150 g sukker
40 g hvedemel
1 tsk salt
475 ml milk
3 æggeblommer, piskede
30 g smør
1 ¼ tsk vanilje ekstrat
1 tærtebund, bagt
4 bananer, i skiver

Tilberedning

I en tykbundet gryde, bland mel, sukker og salt. Tilføj mælk lidt efter lidt. Opvarm ved medium varme under konstant omrøring indtil det hele koger. Lad det koge i 2 minutter og tag gryden af varmen. Bland en smule af den varme crème i æggeblommerne, rør rundt og hæld derefter æggeblommerne i den varme creme. Rør kraftigt i cremen i 2 minutter. Tilsæt smør og vanilje ekstrakt og rør i cremen. Læg bananskiverne i den bagte tærtebund. Hæld vaniljecremen over. Bag i 30-35 minutter ved 175 grader. Lad tærten køle af. Servér med flødeskum.

Er man til det mere simple, men mindst lige så fede, kan man selvfølgelig også “nøjes” med en:

Roethlisburger

Ingredienser
-En aflang burgerbolle (rund kan også bruges)
-250 gram oksekød
-2 æg
-Lidt fløde (eller mælk til den kalorielette udgave)
-1 løg
-Cheddarost
-4 skiver Bacon
-Smør og olie
Tilberedning
Skær løget i halve ringe Ælt oksekødet i hænderne et par minuts tid.
Bank det helt fladt (5-7 mm) og form det efter bollen (aflang eller rund).
Brun lidt smør og olie af på en pande og læg bøffen på.
Den skal have 3 minutter på begge sider. Krydr med salt og peber til sidst.
Steg bacon i en pande
Slå 2 æg ud i en skål, hæld lidt fløde i og pisk godt.
Kom olie i en brandvarm pande og hæld æggemassen i.
Krydr med salt og peber.
Rør rundt og kom i en skål, når konsistensen af røræggene er gode.
Mere olie i panden og kom løgene i.
Salt og peber.
Svits indtil de er gyldne og riv en masse cheddarost i.
Omtrent lige dele ost og løg.
Læg røræg på bunden af bollen.
Læg bøffen ovenpå.
Løg og ost ovenpå.
Bacon ovenpå og burgerbollen øverst.
Server med ketchup til.

Velbekomme!!!!

Husk at du kan abonnere på indlæg ved at oprette dig som bruger, abonnere via RSS, følge os på Facebook eller Twitter

Stik os en kommentar

Comments

  1. Helene Søgaard

    I mangler da corn bread!! Det ultimative til thanksgiving! (Skal være friskbagt)
    Kan også klart anbefale en corn bread/ham stuffing med pecan nødder mums!

  2. Jens

    Efter at have boet i USA i 10 år, må jeg sige at dette er en ret kedelig og light udgave – stram op!

  3. Nicholas

    Mangler der ikke en bund i form af noget sprødt, f.eks. En crumple bund til jeres banana creme pie??

  4. Benjamin

    Halløj
    Er der nogle der har erfaringer med at langtidsstege fuglen?

    • Nicholas

      Hvilken fugl snakker vi?

  5. makanejeeves

    Hvis du ikke har fået nok af grønsager, så prøv kalkun! Biologisk og smagsmæssigt er den et sted mellem fugl og fisk og smager derfor hverken godt eller skidt. For at understrege kalkunens mangel på karakter, kan man med fordel vælge et bryststykke, som er om muligt helt uden smag og simre det langsomt i en gryde vand. Vandet må på intet tidspunkt koge! Når man har skimmet proteinerne væk, bør man tilsætte lidt selleri (stængel eller knold), gulerod, løg/porre. et par laurbærblade, hel sort peber og salt og/eller en hønseterning. Efter en halv time slukkes for blusset og brystet svaler af i ‘suppen’ en times tid – eller til kold…

    Men her kommer det sjove! Brystet kan nu bruges til alt muligt! Fremfor alt sandwiches, hvor man køber rigtigt sandwichbrød i plastikpose og Hellmann’s Mayonnaise og kosher agurker og bare går amok ved køkkenbordet eller foran flimmeren og ikke behøver at bekymre sig om albuer på bordet og andet fis. Tænk jødisk! Tænk Hanukkah!

  6. Personaleforeningen

    Sidst jeg lavede stuffing, brugte jeg:
    1del oksefars (8-12%)
    1del skinkefars (8-12%)
    2 skiver franskbrød uden skorpe blødt op i mælk
    100g pistacienødder (grofthakket i min blender)
    2 finthakkede løg (brug blenderen)
    Vildtkrydderi fra Rævhede (Det er et super produkt)
    Og selvfølgelig et par æg og lidt fløde til at justere konsistensen med samt selleri salt og sort peber

    Er du ikke meget for pistacienødder, så prøv med pecan nødder, men lad være at hakke dem da de er lækre og bløde som de er.
    (De smager i retning af valnødder, men har efter min mening en langt bedre konsistens)

    Velbekomme

  7. Personaleforeningen

    Jeg går ud fra at du med flæsk mener spæk.

  8. M

    Fremragende opskrift! Et lille tip til at sikre, at kalkunen forbliver saftig er, at man køber to stykker tykskåret flæsk ved slagteren og lægger over brystet, som man så fastgør med et par kødnåle. Så er du sikker på, at dit bryst kød bliver mørt og saftigt.
    Husk at fjerne det godt 45 min før fuglen er færdig!

Submit a Comment