Gastromands grilltips for dummies
Denne artikel bringes i samarbejde med Weber, der med sin Come On Over kampagne opfordrer os til at inviterer venner og familie over til en gang BBQ – vi kan kun være enige!
Men inden du inviterer venner og familie fra nær og fjern til den helt store Sunday BBQ, skal vi så ikke lige blive enige om følgende 3 punkter:
1. Drop engangsgrillen – en gang for alle!
Jaja jeg ved godt det er banalt for en ægte gastromand, men skal vi ikke lige (allesammen) engang for alle blive enige om at engangsgrillen er noget en fuld svensker har opfundet og som hører det forrige årtusinde til?
En gastromand går aldrig ned på udstyr! Problemet? Engangsgrillen er fyldt med tændvæske, der mere end én gang er endt med at ødelægge en ellers lækker bøf, fordi grillmesteren var lidt for utålmodig. Og selv hvis han er tålmodighed, bliver den lille latterlige bakke med 5 kul og et hønsenet aldrig rigtig varm og dermed opnår du aldrig et godt resultat – ikke engang en pølse kan den holde sig varm til at grill ordentlig!
2. Brug støbejern – og gerne rigeligt af det!
I forlængelse af min nedsabling af engangsgrilen, følger endnu en kæphest. Er du indehaver af den klassiske kuglegrill, er mit bud, at du stadig benytter den rist, der fulgte med grillen? Ud med den og ud og anskaf dig en støbejernsrist – de kan fås til langt de fleste modeller og du har ikke prøvet at grille, før du har grillet på en dejlig varm gang støbejern, der giver de helt rigtige grillstriber. Prøv det!
3. Drop det magre kød
Vi behøver vel kun skrive Pulled Pork for at understrege vores pointe – magert kød hører ikke hjemme på grillen! Bevares vi går da ikke af vejen for en BBQ-marineret svinemørbrad eller en lyngrillet oksemørbrad, men der hvor grillen virkelig kommer til sin ret, er når der ryger noget fedt på risten. Snakker vi fisk, så gå eksempelvis efter den federe laks frem for den magre torsk – du vil ikke fortryde det. Snakker vi kød, er udskæringer som nakkefilet og skank nærmest skræddersyede til grillens langtidsstegning med dertilhørende markante røgsmag og helt generelt gør gris sig bare ekstra godt på grillen! Er vi ude i en oksesteak, så gå efter en bøf med noget fedtmarmorering, som en klassisk ribeye eller måske en Tomahawk steak, som Familiefaren tidligere har lovprist.
Apropoas Tomahawk Steak (advarsel: du bliver sulten!):
Undtagelsen er i øvrigt en kylling, hvor det dejlige kyllingeskind holder på saft og kraft. Og som naturligvis laves hel på rotisseriet!
Nå ja og så handler det naturligvis om at hygge sig ved grillen og aldrig løbe tør for kolde drikkevarer;-)
Velbekomme og go’ grillsæson!
Hvilken grill har du i øvrigt?! Og hvad smider du på den?
Stik os en kommentar-
@jens
Selvfølgelig kan man lave koldskål på grill. Man skal bare tænke lidt anderledes.
Kage.
Kage med koldskål som det våde element. Altså koldskål istedet for vand/olie/øl eller hvad man normalt putter i kage. -
Weber Performer Deluxe
Weber Q3000Og nyder at bruge begge dele, har kun rotisserie til performeren og syntes egentlig det er lidt mere autentisk på kuglegrillen, men bare så meget nemmere og hurtigt på gassen!
-
Weber performer deluxe
Weber spirirt 500
Weber smokey Joe
ProQ Excel20 Smoker
Flatbed 100×60 cm rustfri
Bålfad med rist Ø 70 cm
2 Spydgrille
Svendeprøve: rund kassegrill i rustfriJeg smider alt på grillen. Der er endnu intet der har været umuligt at lave på grillen. Try me…..;-)
-
Koldskål, Klaus, Koldskål ;)
-
-
Jensen grill, både gas og kul
-
Jeg skal have ny grill – gave fra søde søskende – så jeg spørger med: gas eller kul?
-
Forhåbentligt en Napoleon prestige 500 imorgen ? derudover den klassiske 57 kugle grill fra Weber.
Nogle der har erfaring med Napoleon Gasgrill?
Kommentarer