Sidste år med påskeæg!
Vi har ikke tradition for at bringe nyheder her på Gastromand, men den her, er så tilpas absurd til, at vi gør en undtagelse.
Danmarks største producent af påskeæg har gennem flere år været under skarp kritik fra Dansk Fjerkræråd, der mener, det er diskriminerende at kalde chokolade for æg. Jørgen Nyberg Larsen, sektionschef Dansk Fjerkræråd: ”Det er vores image, det handler om. Vi arbejder med sunde og sikre fødevarer – det er dét, vi leverer til forbrugerne. Æg er et helårsprodukt. At sammenligne chokolade eller slik med et hønseæg, der er sundt og nærende, hænger ikke sammen.” Derfor ønsker Dansk Fjerkræråd navnet på sæson-chokoladen ændret.
Umiddelbart skulle man tro, at chokolade og slikproducenter ville afvise et sådant krav, men man har valgt at føje Dansk Fjerkræråd i deres mangeårige kritik.
Jesper Møller, Administrerende Direktør, Anthon Berg siger: ”Til at starte med syntes vi egentlig, at kritikken var lidt forfejlet, men jo mere vi tænker over det, kan vi godt se, at image og korrekt sprogbrug er en væsentlig sag. Derfor har vi besluttet, at det er noget, vi bør gøre noget ved. Vi vil jo gerne undgå en større polemik om produktet, som den man havde for år tilbage om, hvorvidt det skulle hedde flødeboller eller negerboller.”
Fra påskeæg til påskeovaler
Anthon Berg har derfor besluttet at ændre navnet på sæson-chokoladen, så i år er sidste år, hvor man kan købe påskeæg. Jesper Møller udtaler: ”Vi har ikke lagt os helt fast på et nyt navn endnu, men vi synes, det er naturligt at tage udgangspunkt i formen på ægget, og derfor er et af de navne, vi overvejer, påskeovaler.”
Den udmelding fra Anthon Berg glæder man sig over Fjerkrærådet. Jørgen Nyberg Larsen siger: ”Vi er glade for, at Danmarks største slikproducent tager vores kritik seriøst. Det vil vores medlemmer være rigtige glade for. Så kan vi gå ud og markedsføre påskeægget som et hønseæg.”
Produktionen af påskeæg fra Anthon Berg stopper i dag, 1. april 2012.
Stik os en kommentar
Comments