Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. november 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Panorama Mad og Vin i Silkeborg vinder Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2020

Panorama Mad og Vin i Silkeborg vinder Danmarks Bedste Bøfsandwich i 2020
Ingeniøren

Med årets tre bedste bøfsandwiches fuldendes den brune trekant – et jysk område, der strækker sig fra Juelsminde i syd, til Aarhus i nordøst og Silkeborg i nordvest. En trekantet brun oase hvor man kan smage alle de bedste bøfsandwiches i Danmark.

Siden 2017 har Danmarks Bedste Bøfsandwich befundet sig godt og grundigt i det østjyske, men med årets vinder, peger det brune kompas mod vest. Den bedste bøfsandwich De Brune Riddere smagte i 2020 var fra Panorama Mad & Vin i Silkeborg. Den næstbedste bøfsandwich er fra Restaurant Klokken i Aarhus – og trekløveret af Danmarks bedste bøfsandwiches med brun sovs rundes af Liniepavillonen fra Juelsminde.

Dette skrev dommerpanelet bag kåringen af Danmarks Bedste Bøfsandwich, De Brune Riddere, i anmeldelsen fra december 2020 om den vindende bøfsandwich: “Panorama Mad & Vin leverer en af de mest helstøbte smagsoplevelser, vi har været udsat for på vores brune mission. Her er virkelig tale om en bøfsandwich, hvor nogen tydeligvis har tænkt sig om og forfinet den jyske klassiker ude i køkkenet. Imponerende så den ud, da vores tjener ankom til bordet med den. En ganske stor servering med 250 gram hakkedreng indhyllet i et væld af lækkerier. Bøffen var perfekt stegt med masser af stegeskorpe og et flot lyserødt indtræk. Sovsen, som skal indhylle alle disse elementer i en dyne af brun wellness, er en gang flydende brun kærlighed hvor alt er hjemmelavet. Hos Panorama hælder man ikke sovsen over bollen, hvilket giver en visuelt pænere servering. Til gengæld får man en kande med sovs på bordet, så man selv kan tilsætte ekstra, hvis selskabet er typerne, der godt kan lide sovs på bollerne. Og det kan man, når sovsen er så god som hos Panorama.

Stifter og formand for De Brune Riddere, Lasse H. Görlitz, udtaler, “Man kan sige at 2020-vinderen, Panorama Mad og Vin, er det perfekte eksempel på hvor langt vi er kommet i rejsen omkring at finde Danmarks bedste bøfsandwich. Da vi startede den brune mission i 2012 foregik det udelukkende på grillbarer, men langsomt kom der flere og flere restauranter på banen. Til i dag hvor de bedste bøfsandwiches består næsten udelukkende af hjemmelavede elementer, kreeret af uddannede kokke i rigtige restauranter. Og når man indfinder sig på Panorama i Silkeborg, så er der tale om smukke danske kulinariske traditioner, der møder fransk-inspireret køkkenhåndværk i nogle virkelig flotte rammer – det perfekte brune brasserie!

“Yderst forfriskende at 2020s tre bedste bøfsandwiches består af etablissementer som vi ikke tidligere har set i top 3 – med den gamle garde lige i hælene og alle i top 5 inden for den smukke og inciterende brune trekant”, tilføjer næstformand i De Brune Riddere, Frederik Lundberg, og uddyber, “Silkeborg beviser med denne bøfsandwich, at de er meget mere end life coaches, der buldrer rundt i de smukke skove på deres bjergcykler. De har ingen grund til at have mindreværdskomplekser over for Herning eller andre danske provinsbyer. Panorama er gået selv. Og det fungerer.”

Kategorivinderne i 2020

Udover de overordnede vindere, kårer De Brune Riddere også de fem vigtigste elementer i bøfsandwichen, som ligeledes falder indenfor den brune trekant. Således serveres henholdsvis bedste sovs, løg, boller, bøf og syltevarer i 2020 hos:

 • Danmarks mest kælne brune sovs: Liniepavillonen, Juelsminde
 • Danmarks svedigste løg: Rasses Skovpølser, Skanderborg
 • Danmarks frækkeste boller: Kohalen, Restaurant Kohalen, Aarhus
 • Danmarks mest flabede hakkedreng: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
 • Danmarks syndigste syltevarer: Restaurant Klokken, Aarhus

Selvom sidste år var et mærkeligt år at anmelde mad og dagens pris dermed også uddeles knap 4 måneder senere end vanligt, så har 2020 også budt på nye og positive tiltag fra De Brune Riddere: Første sæson af Ugens Brune Rapport blev lanceret – en ny podcast med 10 afsnit fra De Brune Riddere og Skæg & Ballade der handler om bøfsandwich, kærlighed og sovs. Det er bøfsandwich-anmeldelser på lyd – pakket ind i saftige hakkedrenge, afgrundsdybe mandestemmer, en solid bundbas og en ordentlig skefuld bow chika wau wau.

Formand for De Brune Riddere, Lasse H. Görlitz, udtaler, “Ugens Brune Rapport er en slags hot yoga for hypofysen, så lytteren kan lægge sig godt til rette, starte vores podcast og mærke hvordan endorfinerne strømmer gennem hele kroppen. På denne måde kan man blive fyldt med mentalt brun wellness.

Den allerførste anmeldelse af Panoramas bøfsandwich, tilbage fra 2019, kan man nyde her:

Vindere af Danmarks Bedste Bøfsandwich gennem årene

 • 2020: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
 • 2019: Rasses Skovpølser, Skanderborg
 • 2018: Restaurant Kohalen, Aarhus
 • 2017: Rasses Skovpølser, Skanderborg
 • 2016: Grisen, Nørrebro, København
 • 2015: Grisen, Nørrebro, København
 • 2014: Havnens Perle, Aarhus
 • 2013: Restaurant Vestre Baadelaug, Aalborg
 • 2012: Havnens Perle, Aarhus

Hvem er De Brune Riddere?

De Brune Riddere er en flok af nøje udvalgte og erfarne bøfsandwichentusiaster fra hele Danmark, der hvert år kører landet tyndt i jagten på Danmarks Bedste Bøfsandwich. Under den mahognifarvede fernis gemmer der sig erfarne barbecuedommere, madbloggere, hotdog-afficionados, fødevareuddannede, lidt Gastromand, musikere samt en enkelt møbelsnedker. De Brune Riddere har forkyndt Danmarks Bedste Bøfsandwich siden 2012, og gør det, fordi de kan lide det! Anmeldelserne til Danmarks bruneste dækguide bliver primært publiceret for de knap 13000 følgere på facebook og sker incognito, betalt af egne lommer. I stedet for at anmelde alle bøfsandwiches der blev smagt, gik ridderne i 2019 over til kun at skrive om de bedste, ligesom de trestjernede søster-anmeldere fra Frankrig.

Se Danmarks brune dækguide her og planlæg din egen brune tourné:

www.bøfsandwich.dk 

Kontakt De Brune Riddere

Lasse H. Görlitz, formand

Tlf: 27582601

Email: [email protected] Web: www.debruneriddere.dk

Stik os en kommentar

Smid en kommentar