Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. oktober 2021

Scroll to top

Top

Nyeste opskrifter og artikler

VIN UDEN PIS: Rødvin længe leve – Syrah! Syrah! Syrah!

6. oktober 2021 |

Og så det lange. Syyraaaaaaaaah. Det er nemlig druen, det handler om denne gang. Du kender den også som shiraz i Australien, men det er en og samme drue.

Druen er en krydsning af to sydfranske druer, dureza og mondeuse … Læs mere

Dansk hæder til World’s 50 Best: Noma er (igen) verdens bedste restaurant

6. oktober 2021 |

Verdens to bedste restauranter ligger i København. Det står klart efter Noma og Geranium i går satte sig tungt på toppen af et stjernekapløb i verdens mest prestigefyldte prisuddeling for restauranter.

Der skulle gå lang tid, meget, meget lang tid … Læs mere

ANMELDELSE: Michelin Stars II – Nordic by Nature

24. september 2021 | | 2 Kommentarer

Michelin Stars II – Nordic by Nature er netop blevet vist ved San Sebastian Film Festival. Og hvem er bedre til at anmelde en film, der kredser om restaurant KOKS end gastromændene, der lige er returneret fra Færørerne?

Restaurant KOKS … Læs mere

ANMELDELSE: Alouette – Københavns hemmelige michelinrestaurant

24. september 2021 |

Et besøg på etstjernede Alouette er både en rejse ind i en smuk, hemmelig verden bag en grafittimalet dør og en rejse ind i et nærmest amerikansk smagsunivers. Sådan kunne en New American-cuisine-restaurant i Kansas smage, hvis den gik all in på velsmag. Læs mere

VIN UDEN PIS: Pampascowboyen – The Lone Ranger

23. september 2021 |

Se, her på kanalen efterkommer vi efter bedste lytter (og læser-)ønsker. Så da en af jer sidste år efterlyste ”Argentina” som tema, så blev straks lagt i pipeline til i år.

Og nu er det tid. Desværre er der … Læs mere

VIN UDEN PIS: Beaujolook-a-likes

16. september 2021 |

Denne gang kigger vi på beaujolais og vine i samme genre. Med andre ord, runder vi sommeren af med en omgang rødvine, der er lidt lettere og saftigere end de lunkne ripassokloner din nabo altid gavmildt byder på. Jeg har … Læs mere

Medvind i Hanstholm: Industrihavnens lækre, feminine touch

6. september 2021 | | En kommentar

På havnen i Hanstholm, mellem kæmpekuttere, måger og torskehoveder, har de to unge kvinder Emilie og Emma åbnet Restaurant Medvind. Og medvind har de masser af med en restaurant, der byder på forrygende grøntsagsretter og ultrafrisk fisk, lige fra den … Læs mere

DearWineMaker: PAPVIN 2.0

24. august 2021 |

Indlægget er udgivet i samarbejde med DearWineMAker

Jeg er gammel nok (men velkonserveret, dog) til at huske da bag-in-box (BiB) ramte det danske marked.

Vinposerne i papæsker var oprindeligt udviklet af den amerikanske kemiker William R. Scholle til at opbevare … Læs mere

VIN UDEN PIS: Lad livsglæden boble!

18. august 2021 |

Vi har jo talt om det før, det der med at du ikke drikker nok mousserende vin. Fair nok, at du af hensyn til husfreden og budgetkontoen ikke nedsvælger to flasker Pol Roger hver dag, ligesom Winston Churchill, men der … Læs mere

Umeshu: Japansk blommebrændevin

16. august 2021 | | 3 Kommentarer

Umeshu er en japansk blommebrændevin, som varmer godt i vintermånederne. Den er let at lave af umodne blommer, sukker og en klar spiritus.Læs mere