Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

65 Comments

Jagten på den ultimative brownie

Brownie
Fynboen
Kage med dyb chokolade smag - en chokolade bombe!
Brownie6

Brownien kommer oprindeligt fra Amerika og så dagens lys i slutningen af 1800-tallet. Den rigtige brownie er lavet med mørk chokolade men kan i dag findes i mange andre afskygninger. En god brownie kendetegnes ved en sprød overflade og en nærmest underbagt, let tung midte. For mig er det også vigtig, at der er masser af smag fra chokolade.

Der findes rigtig mange opskrifter og måder at lave en god brownie på, og her kommer mit bud på den ultimative brownie.

Brownie

Brownie

Læs også: Banana Toffee Pie

Brownie6

Den ultimative brownie

Kage med dyb chokolade smag - en chokolade bombe!
4.30 fra 34 stemmer
Ret: Kage
Køkken: Amerikansk
Antal: 10 -14
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 250 g. mørk chokolade f.eks. 77 %
  • 5 æg
  • 135 g. usaltet smør
  • 200 g. sukker
  • 100 g. brun farin
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. vaniljesukker
  • 65 g. hvedemel
  • lidt havsalt
  • 2 spsk. kakakopulver

Udstyr

  • Bradepande (32x24cm)

Sådan gør du

  • Smelt smør sammen med chokolade i et vandbad.
  • Pisk æg, sukker og brun farin sammen i 5 min. med en elpisker.
  • Rør smør/chokoladeblandingen sammen med æggeblandingen.
  • Kom mel og bagepulver i en skål og rør det sammen.
  • Sigt mel/bagepulver ned i dejen og rør forsigtigt rundt.
  • Kom salt i dejen,
  • Sigt kakaopulver i dejen.
  • Husk at sikre, at alle ingredienser er rørt godt ind.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i ca. 35-40 min. ved 170 grader alm. ovn. Men start med 30 min., da ovne er forskellige.
  • Afkøl kagen, før den skæres ud og serveres.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Brownie

Sprød overflade!

Brownien kan serveres for sig selv eller sammen med f.eks. vaniljeis. Man kan også peppe den op med glasur eller creme på toppen. Kagen holder sig bedst på køl.

Brownie med espresso og is

Når du skærer dine brownies ud, vil der altid være skæve kanter og endestykker. Disse kan du brække i stykker og f.eks. servere sammen med is. Prøv eksempelvis vaniljeis med browniestykker og varm espresso. Se billede.

Brownie6

Vaniljeis, brownie og espresso.

Hvad ryger der i din brownie?!

Stik os en kommentar

Comments

  1. K

    5 stars
    De smager superduper godt. Jeg fik nok givet dem 5 minutter for længe, så den er ikke så klistret, som jeg helst vil have den, men stadig virkelig lækker. Og passende kraftig chokoladesmag med 77% efter vores mening. Tak for opskriften :)

  2. Christian

    Min go to (fudge) brownie
    Chocolate fudge brownie 25×25 cm
    250 g smør
    300 g mørk chokolade, grofthakket
    4 store æg
    190 g sukker
    190 g brunfarin
    125 g mel
    1 tsk bagepulver
    1/2 tsk fint salt
    100 g mælkechokolade, groft hakket

    1.Smelt smør til det bobler og smelt 250 gram af den mørke chokolade heri.
    2. Pisk æg, sukker og farin luftigt og cremet i et par minutter.
    3. Hæld den lune chokoladeblanding ned i den luftige æggemasse og pisk den igennem til massen er ensartet.
    4. Vend mel, bagepulver og salt i til det er ensartet.
    5. Den lyse og resterende mørke chokolade vendes i.
    6. Krøl et stykke bagepapir der er større end formen på 25x25cm godt sammen, fold det ud i formen.
    7. Fordel dejen i formen og bag brownien ved 180 grader i 25 min.
    8. Sæt straks kagen i køleskab/fryser når den kommer ud af ovnen. Dette er en nødvendighed for at den sætter sig. Har du tålmodighed nok, skal den står natten over i køleskabet.
    9. Skær og spis omgående når den kommer ud af køleskab/fryser. Den begynder hurtigt at smelte.

    • Trine

      4 stars
      Den skulle nok have haft 5 mindre tid i min ovnen, den var desværre ikke klæg. Da den kom ud af ovnen så den for høj og forkert ud, men dagen efter den skulle spises var den rigtig god. Havde dog ikke ikke så mørk chokolade, men smagte godt. Den skal prøves igen, bare mindre tid i ovnen.

      • Fynboen

        Hej Trine
        Det er jo det som er lidt træls med ovne. De opfører sig ikke alle ens. Men godt at høre at du har mod på at prøve dig frem. Sådan er det jo nemlig med bagværk.

        Hilsen Daniel

  3. Mette

    Er den lige så god dagen efter? Eller smager den aller bedst på dagen? Det vil være rart med en dessert, som kan laves dagen før :) men at det ikke gå udover smagen, når den skal serveres for gæster.

    • Fynboen

      Hej Mette

      Jeg har haft fint held med at gemme den i køleskabet til dagen efter – endda i flere dage. Sørg for det er med tætlukket låg.

      Hilsen Daniel

  4. Yvonne Læbel

    5 stars
    For dælen, den er lækker👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳den får 5 kokkehuer, Den fåes bare ikke bedre. Det synes de 60 gæster der spiste den også👍

    • Fynboen

      Hej Yvonne

      Dejligt at høre :-)

  5. Sussie

    Kan den stå på “bordet” til dagen efter, hvis man ikke har plads på køl ??

  6. Tanja Vinge

    Ja – jeg siger også mange tak for opskriften. Opskriften blev fuldt til punkt og prikke og jeg var meget glad for resultatet. Jeg frøs noget af den og sjovt nok smager den faktisk bedre efter den har været frosset ned.
    Helt sikkert min fremtidige basis brownie opskrift, som jeg glæder mig til at eksperimentere med.
    Tak!

    • Fynboen

      Hej Tanja

      Dejligt at høre at det var en succes :-)

  7. Anni

    Den bedste brownie nogensinde tusinde tak for opskrift på min ynglings kage som lige er blevet ti gange bedre med den her opskrift.

    • Fynboen

      Tak Anni

      Fedt at høre :-)

  8. Berit Bank

    Vil prøve og lave din kage, – men har lige er spørgsmål. Skal først bruges lørdag, men er presset på tid. Kan jeg lave den torsdag? Den skal bruges til et stort kaffe/dessert bord.

    • Fynboen

      Hej Berit

      Det lyder lækkert med et stort dessertbord.

      Den kan sagtens opbevares på køl (i en lufttæt beholder) i flere dage uden problemer. Jeg fryser også tit rester og gemmer til andre desserter eller is.

  9. Frederikke

    4 stars
    Jeg har lige bagt din kage, og det smagte vildt godt!
    Det eneste lille problem der var, er at der var et stort luftlag mellem bunden og toppen (Altså det sprøde helt øverst)
    Ville lige høre, hvorfor den gør det? :)

    • Fynboen

      Hej Frederikke

      Det er umiddelbart ikke noget jeg har oplevet. Hvor stort luftlag snakker vi?

  10. Nicolai Holm Nielsen

    Hvor stor skal formen være?

    • Fynboen

      Hej Nicolai

      Jeg ved ikke om du allerede har spottet det i kommentarerne ovenfor, men ellers så kan jeg sige at den form/bradepande jeg normalt bruger er ca. 32×24 cm

  11. Jeg har bagt mange mange kager i mit liv. Denne opskrift er intet mindre end et mirakel. Tak fordi du deler den med os andre.
    Den var en stor succes til min svigersøns 30 års fødselsdag.

    • Fynboen

      Hej Mette

      Tak for feedback. Fedt at den var en succes :-)

Submit a Comment

4.30 from 34 votes (27 ratings without comment)

Opskrift Vurdering