Cocktail of the Month: Rumhattan
- thecocktail.blog
- On 21. december 2018
- https://www.instagram.com/thecocktail.blog/
Endnu engang har vi fornøjelsen af at kunne byde på Månedens Cocktail by @thecocktail.blog December måned skal i min verden byde på noget der varmer og hvad er så bedre end en iskold varmende cocktail? Ikke meget spørger du mig. En klassisk Manhattan byder på Whiskey, Vermouth og Bitters – men jeg vil have mere – især hér op til Jul.
Læn dig tilbage og lad dig inspirere til at smække denne måneds cocktail sammen.
Rom og Jul går op i en højere enhed og rimer på hinanden så vanvittigt godt. Rommen med dens sødme, dybde og næsten slik-agtige struktur, er som skabt til Jule måneden. Jeg elsker Rom, så hér i huset bruger jeg Rom hele året rundt, men især hér i den kolde tid tager jeg den tit ned fra hylderne – og jo mørkere, jo mere kompleks, jo mere dybde, jo bedre!
Jeg går nogen gange igennem mange af de klassiske cocktails og bytter grund ingrediensen (whisky, vodka, gin, cognac osv.) ud med Rom, og (alt for) ofte ender det med en helt igennem fantastisk smagsoplevelse. Der skal nogen gange “tweakes” lidt hist og her, men i langt de største tilfælde kan man snildt skifte fx. whiskyen ud med Rom og ende med et meget smagsfuldt resultat.
Cocktail of the Month: Rumhattan
Ingredienser
- 4.5 cl. Conde De Cuba 11 Anos Rom
- 2.5 cl. Sød Vermouth
- 2 Dashes Bogarts Bitters
- 1 Dash Orange Bitters
Sådan gør du
- Røres med masser af is
- Sies i et afkølet glas
- Pyntes med appelsin skal
- Nyd den
- Skål
Har du selv en favorit Rom cocktail du ofte bliver ved med at genbesøge? Jeg elsker selv en god og potent rørt Manhattan, men nogen gange kan en whisky cocktail bare “fylde for meget” og man kan have brug for en lidt “nemmere” cocktail oplevelse i en given situation. Vi havde tændt op i pejsen, en god film i TV for ungerne, og konen og jeg med noget god musik i højtalerne – det inviterede til en lækkerbisken af en cocktail. Skål og god lørdag!
Stik os en kommentarLidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Submit a Comment