Gintossens 5 bud på Nytårets Gin-cocktails – enkle og fulde af fest
- Gintossen
- On 26. december 2019
- https://www.gintossen.dk
Nytår…! Altid en fantastisk anledning til at gøre lidt ekstra ud af tingene – lave lækker mad, invitere vennerne, hygge, feste og selvfølgelig en perfekt anledning til at servere nogle festlige cocktails! Og her er så udfordringen: For hvad skal man servere, når man gerne vil have noget andet/mere end en Gin & Tonic og hvordan sørger man for at det ikke kræver, at man har alverdens mixers, skal fremstille komplekse sirupper eller skaffe garnish fra den anden side af kloden…?
Søg ikke længere… Gintossen to the rescue! Vi giver dig her 5 enkle, festlige og smagfulde bud på klassiske gin cocktails du kan servere nytårsaften og som alle er simple at mikse uanset om klokken er 18 eller 03 😊
Det eneste du skal have klaret på forhånd (udover at have gin, is, garnish og cocktailglas klar) er at have presset noget citronsaft og/eller limesaft og lavet lidt sukker- og/eller honningsirup, alt afhængig af hvilke af disse cocktails, du ønsker at lave, og det tager ingen tid at gøre klar! Opskrifterne på sirup finder du nederst i artiklen.
I opskrifterne kommer vi med vores bud på en Gin, som vi synes du med stor fordel kan anvende til den enkelte cocktail. Har du ikke lige denne eller ønsker at udvide din ginsamling yderligere, så benyt en Gin, som måske ikke er alt for kraftig i enebærsmagen og ikke er for speciel, men som er mere ”alsidig” i sin smagsprofil. Derved kan den bruges til mange/alle af disse cocktail og stadig give en god smagsoplevelse. Eksempler på disse kunne være ginner som Schackenborg Dry Gin, Chelsea Royal London Dry Gin eller Plymouth Gin.
Alle opskrifterne er afmålt pr. cocktail og du kan sagtens lave flere på en gang i din shaker.
Cocktail #1 – til Dronningens Nytårstale: French 75
- 2 cl. Schackenborg Dry Gin (HKH Prins Joachim’s Gin, naturligvis)
- 1 cl. friskpresset citronjuice
- 0,5 cl. sukkersirup (*)
- En god, tør champagne
- Citronskal
- cocktail-kirsebær
Fyld Schackenborg Dry Gin, friskpresset citronsaft og sukkerlage i en shaker med is og ryst den i ca. 15 sekunder til den er kold. Hæld derefter ingredienserne op i et champagneglas og top glasset med en kold, tør Champagne og pynt med en strimmel citronskal og evt. et (kirse)bær.
Cocktail #2 – den friske drink: Tom Collins
- 25 ml Citronsaft
- 25 ml Sukkersirup (*)
- 50 ml Gin – gerne en Old Tom Gin, fx. Hernö Old Tom – men ikke et krav
- Danskvand
Fyld alle ingredienserne i en shaker og tilsæt godt med is. Ryst i ca. 15 sekunder. Fyld et glas med isklumper. Brug din strainer (sien til din shaker) og hæld i glasset.
Top af med danskvand.
Pynt med f.eks. et hindbær og en citronskive sat sammen med en cocktailpind.
Cocktail #3 – den indbydende pinkfarvede drink – The Clover Club
- 20ml Citronsaft
- 20 ml Sukkersirup (*)
- 50 ml Brooklyn Gin
- 20 ml æggehvide (pasteuriseret æggehvider kan købes i små flasker)
- 4-6 hindbær
Kom alle ingredienserne op i en shaker, hvor det hele shakes i 15 sekunder. Tilsæt herefter 4-5 isklumper og ryst yderligere 15 sek. Si igennem din strainer og server i (afkølet) cocktailglas. Har du hældt op til flere cocktails i din shaker, så husk at fordele skummet i dine glas.
Pynt med hindbær.
Cocktail #4 – den aromatiske drink: The South Side
- 20 ml limejuice
- 20 ml sukkersirup (*)
- 50 ml Daffy’s Gin
- 5-6 mynteblade
Klap myntebladene så aromaerne i bladene “vågner” og kom dem ned i en shaker med de øvrige ingredienser. Det hele shakes i 15 sekunder med is. Drinken bør dobbelt straines så man ikke får små myntestykker i drinken (dvs. at man brug både sien til din shaker og en ekstra lille si) og det hele hældes i et (afkølet) cocktailglas.
Pynt med et lille mynteblad som også “vækkes”, så det dufter.
Cocktail #5 – til den søde tand: Bees Knees
- 20 ml citronsaft
- 20 ml honningsirup (**)
- 50 ml Kalas Gin
Kom alle ingredienserne op i en shaker. Det hele shakes i 15 sekunder med is. Straines og hældes op i et (afkølet) cocktailglas. Tag en bred citronskal og vrid den over glasset. Du kan altid regulere hvor sød din Bees Knees skal være ved at justere sukkermængden.
Gintossen ønsker dig et godt og lykkebringende nytår og en rigtig dejlig nytårsaften!!!
Herunder finder du beskrivelserne af de 2 meget lette sirupper, vi har benyttet i ovenstående cocktails. Du kan lave dem begge, på under 15 min ;)
(*) Sukkersirup: Bring 2 dele sukker og 1 del vand i kog, og lad det koge ca. 5 minutter under omrøring ved forholdsvis kraftig varme, så sukkeret er opløst og blevet lidt tyktflydende. Må endelig ikke blive brunt. Sukkerlage kan hældes på en flaske og gemmes i køleskabet, så lav gerne lidt ekstra – f.eks. 3 dl. sukker og 1½ dl. vand.
(**) Honningsirup: Bring 2 dele honning og 1 del vand i kog, og lad det koge under omrøring et par minutter, så det bliver tyktflydende. Honningsirup kan hældes på en flaske og gemmes i køleskabet i minimum 14 dage.
Stik os en kommentarLidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Submit a Comment