Heftig marengsbombe med skum, pærer og lade
Ærlig talt, jeg har aldrig rigtig synes om marengs, måske skyldes det, at jeg som barn til flere af de utallige børnefødselsdage, som man jo render rundt til ofte blev budt disse færdigkøbte margens-kys eller “kyssekager”, som mine forældre kaldte dem. Jeg tror faktisk det var fordi, at denne tarvelige “kage” faktisk så ud af så meget mere end den smagte, så ofte tog jeg pænt imod når fadet blev sendt rundt, men endte altid med at fortryde noget så inderligt så snart jeg nappede den første bid. Underligt som den slags bare kan forskanse sig i ens bevidsthed.
Nå – det var også derfor, at jeg valgte at ændre lidt på denne opskrift således den lige fik dobbelt op på stort set alt andet end marengsen, dog må jeg sige, at denne hjemmelavede og hård-sukker-pumpede version smager helt fantastisk. Jeg er faktisk lidt træt af, at jeg nu i mere end 20 år har blidt mig selv ind, at jeg ikke brød om margens. Heldigvis så kan der rådes bod på fortidens fejltagelse, hvilket jeg har gjort i denne opskrift.
Ingredienser
- 6 æg øko, ja det skal det altså være
- 150 gram brun farin
- Et nip salt
- 3 dåser pære på dåse i sukkerlage jeps, jeg mener det sgu
- 200 g mørk god kvalitets chokolade 70 %
- 1 stang vanilje
- 6 dl piskefløde
- 50 gram flormelis
- 50 gram pekannødder
Sådan gør du
- Del æggene således du har hviderne (gem blommerne til en æggekage el.)
- Pisk nu hviderne ved medium hastighed og tilsæt langsomt den brune farin
- Pisk i ca. 8-9 min indtil hviderne er helt bløde mellem dine fingre, der må ikke være sukkerkorn
- Tænd ovnen på 150 grader
- Find en bradepande og læg bagepapir på, stil evt. noget tung i hvert hjørne så det er lidt lettere at styre
- Smør nu hviderne ud i et areal som svarer til et A3 papir, ca. 1-2 cm tykt
- Bag dem i en time, de skal være sprød udenpå, men blød og sej indeni
- Åben alle dåserne med pærerne og skær dem i små kvarte, gem lagen fra en af dåserne
- Stil pærerne til side, kog lagen meget langsomt op og smelt chokoladen deri, pas nu på det ikke brænder på!
- Find en pande og rist nødderne hurtigt af
- Skrap vaniljen ud i fløden og tilsæt flormelis, pisk det nu grundigt igennem til en lækker skum.
Noter
Så er der dessert klar, som bare smager himmelsk, du kan godt lave det hele på forkant, og så bare smække det sammen til sidst, så skal chokolade saucen bare lunes inden.
Tak til Jamie for inspiration
Velbekomme
Stik os en kommentar-
Årh det har jeg overset at skrive i opskriften, det skal bare i sammen med sukker når du pisker hviderne! Det beklager jeg…
-
Hvornår og i hvad skal salten tilsættes???
-
Hejsa – lækkert alias til at starte med :-) Det er slet ikke en dum ide, lagen bliver vel også betydelig bedre ikke?
Comments